1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

General No Sleep/Wake 99% of the Time

Discussion in 'Android Devices' started by eriscentro, Mar 26, 2010.

  1. eriscentro

    eriscentro Well-Known Member
    Thread Starter
    16

    Feb 7, 2010
    97
    3
    16
    Hello. When I had the original 2.1 leak and now with the 2nd released 2.1 leak, my battery seems to die extremely quickly when it shouldn't, such as when airplane mode is on. I checked the battery usage and saw that Android System never was going to sleep. I also confirmed this with Spare Parts. It can only be fixed if I reboot, but it happens almost every day. How can I fix this? In the second leak, I'm seeing that sometimes "Media" runes at almost with a very high level of partial wakelocks.If it android system was not at 100%, than it is very high.
     

    Advertisement

  2. alprazolam

    alprazolam Well-Known Member
    143

    Dec 31, 2009
    1,722
    194
    143
    Have you gone into Settings->Applications->Running Services to see what is running and how long? May find the culprit in there.
     
  3. gruss

    gruss Well-Known Member
    163

    Feb 16, 2010
    1,411
    116
    163
    IT
    Toledoish
    Check the network usage (same pull down as the partial wake usage in spare parts) and see if media is showing in there, then click it. Sometimes it shows what other programs use that as their way of getting to the internet.
    In my case flickr made it look like my calendar was the battery hog...just checked "media" on mine and it looks like the download manager some DRM thing and something else are piggybacking on it. Check yours and if anything crazy shows up it may point you in the direction you need to go.
     
  4. timmywa

    timmywa Well-Known Member
    38

    Feb 12, 2010
    136
    13
    38
    IT Support
    Utah
    Finding the Caller ID is lagging on latest Leak. My wife will call and just her number will appear for a couple rings and then finally, her name and pic will show up. Also hitting the back button lags quite a bit, i get the vibe but no response, I feel like I have to tap it a few times to get response.

    Anyone seeing this?
     

Share This Page

Loading...