1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support No sound from speaker

Discussion in 'Android Devices' started by nizdobs, Dec 18, 2014.

  1. nizdobs

    nizdobs Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 18, 2014

    Dec 18, 2014
    2
    0
    5
    Male
    My wife has a Moto E and it just started exhibiting an odd behavior where there is no sound from the speaker. The ringer doesn't ring and media played through speakers can't be heard. If I plug a headset into the headphone jack I can hear the ringer and any media being played.

    I had a phone in the past that exhibited similar behavior. It would exhibit this behavior after I had used the headphones and it still thought the headphones were attached even after they had been removed. I would use a toothpick to clear out any debris and give it a blast of compressed air and all would be well. However, my wife says that she had never used headphones with this phone and the toothpick trick yielded no results.

    Any suggestions would be most appreciated.

    Thank you.
     

    Advertisement

  2. bummpr

    bummpr Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    41
    Joined:
    Dec 3, 2013

    Dec 3, 2013
    41
    11
    18
    Have you checked in Settings:Sound??? Look at Volumes and all the other toggles available.

    Did you somehow put the phone in Airplane mode???
     
  3. steiny180

    steiny180 Android Enthusiast
    Rank:
     #147
    Points:
    98
    Posts:
    450
    Joined:
    Aug 7, 2014

    Aug 7, 2014
    450
    187
    98
    Male
    This happened to me once on another phone.

    I got Audio Customizer from the store and found that something caused my system volume to be set to zero.

    Try it out.

    - Dave
     

    Attached Files:

  4. nizdobs

    nizdobs Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 18, 2014

    Dec 18, 2014
    2
    0
    5
    Male
    Thank you both for your responses. I have certainly played with the volume settings, tried the volume rockers, and have downloaded numerous sound apps, including the audio customizer. Still no sound.

    No, the phone is not in airplane mode. My wife had been making calls throughout.

    Bummer.

    Any other suggestions?

    Thanks

     
  5. steiny180

    steiny180 Android Enthusiast
    Rank:
     #147
    Points:
    98
    Posts:
    450
    Joined:
    Aug 7, 2014

    Aug 7, 2014
    450
    187
    98
    Male
    It may be a defective earphone connector contact.

    When the earphones are removed the contact does not fully release, making the phone think the earphones are still plugged in.

    If that's the case, have them replace it.
     
    #5 steiny180, Dec 23, 2014
    Last edited: Dec 23, 2014

Share This Page

Loading...