1. Download our Official Android App: Forums for Android!

No sync w/ google after rom install

Discussion in 'Android Devices' started by iheartfission, Jun 27, 2011.

  1. iheartfission

    iheartfission Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 23, 2011

    Jun 23, 2011
    12
    0
    15

    Advertisement

  2. LBPHeretic

    LBPHeretic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,368
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    2,368
    507
    213
    Senior Software Engineer
    Wilmington, Delaware
    You need those GApps or you can not do anything with Google services. My suggestion is to wipe your cache and Dalvik cache and try flashing the GApps again.

    If that does not work, then do a complete wipe of everything and flash the ROM and the GApps again. Remember to do a Nandroid backup first and a complete wipe entails wiping data, cache, Dalvik cache, and then formatting boot, cache, data, and system.
     
    iheartfission likes this.
  3. iheartfission

    iheartfission Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 23, 2011

    Jun 23, 2011
    12
    0
    15
    Just finished re-flashing gingerbread and gapps and I get

    E:missing file:system/app/BooksPhone.apk
    E:Verification failed

    Installation aborted.

    ???
     
  4. rb312102

    rb312102 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    302
    82
    53
    What recovery are you using? I've read in another forum that it can be caused by your recovery. Also you can flash another gapps file from one of the other gingerbread roms and it should work, however they won't include visual voicemail.
     
  5. iheartfission

    iheartfission Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 23, 2011

    Jun 23, 2011
    12
    0
    15
    So I've tried to re-download the gapps files to my pc but they are only 5k; I presume they're supposed to be bigger than that? After reflashing and rebooting (no recovery other than deleting data and dalvik) I get pretty much nothing. No market app, tried using browser to sign in to market page, there's no Gmail specific email app. When I try logging on using the stock email app it tries to sync me w/ an exchange server.

    Now I can't get it to wake up.
     
  6. rb312102

    rb312102 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    302
    82
    53
    What do you mean by can't wake up? Have you tried pulling the battery and booting back up?

    And yes gapps files are bigger than 5k they should be in the 5mb range.
     
  7. iheartfission

    iheartfission Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 23, 2011

    Jun 23, 2011
    12
    0
    15
    Found and downloaded the "full(?)" gapps w/ vm 5,7xxk. Tried to wipe cache and dalvik but gave me error can't wipe dalvik use adb. What is adb and how do I wipe via it? For now I'm nand restoring and hopefully will try again tomorrow.

    Should I stop at KFC and get some chicken for a chicken sacrifice?
     
  8. LBPHeretic

    LBPHeretic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,368
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    2,368
    507
    213
    Senior Software Engineer
    Wilmington, Delaware
    I have never gotten these errors before. Are you using ClockworkMod Recovery?

    That is the recovery that you flash with ROM Manager. You should not need ADB to accomplish any of this.
     
  9. KitsapAndroid

    KitsapAndroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    743
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    743
    118
    113
    Male
    Group Sales Associate/Front Desk Clerk
    Washington (state)
    That ADB message makes me think that you are using the RA 1.5 recovery. The message is actually just a minor glitch. It actually does wipe the Dalvik cache, but returns a message that it can't. I used that recovery for a LONG time. Now I run ClockWorkMOD. I would suggest the recovery upgrade for you as well.
     
    iheartfission likes this.
  10. iheartfission

    iheartfission Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 23, 2011

    Jun 23, 2011
    12
    0
    15
    @ LBP I have no idea what ClockworkMod Recovery is so no I'm not using it. Get it via phone or pc?

    I am doing all this from a stock 1.5 Hero using the "How to Root" and "How to Flash" guides in this forum.

    Thanks for the help so far.
     
  11. LBPHeretic

    LBPHeretic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,368
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    2,368
    507
    213
    Senior Software Engineer
    Wilmington, Delaware
    You can easily flash ClockworkMod Recovery. Just download ROM Manager from the Android Market. Open up ROM Manager and the first option is to flash ClockworkMod Recovery. One you have that recovery installed, you should have an easier time wiping various things and flashing the GApps.

    You may have to flash to an Android 2.1 ROM first, like Liquid Sense 2.1 to download ROM Manager. I am not 100% sure if ROM Manager is supported in Android 1.5.
     
    iheartfission likes this.
  12. iheartfission

    iheartfission Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 23, 2011

    Jun 23, 2011
    12
    0
    15
    Sucess loading Liquid! FWIW When I went to recovery to load Liquid 2.1 I saw "Build : RA-heroc-v1.5.2"
     
  13. LBPHeretic

    LBPHeretic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,368
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    2,368
    507
    213
    Senior Software Engineer
    Wilmington, Delaware
    Ah. So you are running Amon RA Recovery.

    Well, now that you have Liquid Sense 2.1 flashed, go ahead and install ROM Manager from the Android Market. You can then flash ClockworkMod Recovery. You should have smooth sailing with flashing new ROMs and GApps. Cheers.
     
    iheartfission likes this.
  14. KitsapAndroid

    KitsapAndroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    743
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    743
    118
    113
    Male
    Group Sales Associate/Front Desk Clerk
    Washington (state)
    I knew it was RA 1.5. :) Just listen to what LBP said above me here and you'll be a flash happy addict like the rest of us. :D
     
    iheartfission likes this.
  15. iheartfission

    iheartfission Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 23, 2011

    Jun 23, 2011
    12
    0
    15
    Smooth sailing... more like off to the races! I'm gonna need a prosthetic battery for this thing! It's like getting out of jail after 10 years; who knew my phone could do so much.

    Thanks guys!
     
Tags:

Share This Page

Loading...