1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support No wi-fi toggle in notification center

Discussion in 'Android Devices' started by backjauer1, Jan 13, 2013.

  1. backjauer1

    backjauer1 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    8
    0
    5
    I don't seem to have a wifi toggle in my notification center. any idea on how to get on there? or even adjust the ones that are enabled
     

    Advertisement

  2. Bodestone

    Bodestone Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    441
    Joined:
    Jan 17, 2012

    Jan 17, 2012
    441
    95
    53
    That's very odd. Is yours carrier modded?

    Also do you know which android version you are on?
    One of my updates gave me more options on the top toggle bar and I need to scroll it to see them.

    I have Wifi, GPS, Sound, Rotation and bluetooth initially visible and scroll for Mobile Data, Blocking Mode, Power Saving, Allshare and Sync.

    Apparently the update to 4.1.2 includes settings to modify these but I don't have it yet.
     
  3. atrain311

    atrain311 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,421
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    1,421
    435
    163
    Male
    1st-grade Teacher & Adjunct Professor
    Queensbury, NY
    I don't have wifi on there either
     
  4. drexappeal

    drexappeal Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,133
    Posts:
    10,781
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    10,781
    3,118
    1,133
    Male
    Entertainment Industry
    West LA, CA
    Very odd that a carrier would leave a wi-fi toggle off of the notification toggles.

    Have either of you scrolled to the right (the OEM notification toggle can scroll left/right), to see if it's being hidden by the viewing area?

    If it truly isn't on there, you can create another notfication toggle using Widgetsoid.
     
    atrain311 likes this.
  5. lcneed

    lcneed Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    601
    Joined:
    Nov 12, 2012

    Nov 12, 2012
    601
    99
    78
    SoCal
    Verizon removed it. They don't want people to "accidentally" turn off Wifi and take up too much of their 4G LTE bandwidth.
     
    backjauer1 and drexappeal like this.
  6. atrain311

    atrain311 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,421
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    1,421
    435
    163
    Male
    1st-grade Teacher & Adjunct Professor
    Queensbury, NY

    I'm using the app you suggested, however there's a little battery indicator that popped up on the left hand side of my notification bar and i cannot figure out how to remove it. I never selected it to be there and i prefer the stock battery percentage indicator on the right, so any help would be great! Thank you again
     
  7. drexappeal

    drexappeal Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,133
    Posts:
    10,781
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    10,781
    3,118
    1,133
    Male
    Entertainment Industry
    West LA, CA
    Wow...that sucks. Thanks for clarifying.
     
  8. drexappeal

    drexappeal Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,133
    Posts:
    10,781
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    10,781
    3,118
    1,133
    Male
    Entertainment Industry
    West LA, CA
    Open Widgetsoid, Click on Notifications, Click on the Notification Toggle widget that you created, Click Modify. Once you're in the edit area for that Notification Toggle widget, click on the Advanced tab at the bottom of the page. Make sure the Notification Icon says "None". Once you've done that, you can update the profile for that widget (so that the settings are saved) and then click on "Apply." Your notification toggle will update automatically at the top.

    Widgetsoid is by far my favorite Widget/Notification Toggle app. Highly customizable (and definitely worth it to support the developer, who pretty much does it all on his own...but still manages to respond as quickly as possible, despite not having a complete staff helping him).
     
    backjauer1 and atrain311 like this.
  9. atrain311

    atrain311 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,421
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    1,421
    435
    163
    Male
    1st-grade Teacher & Adjunct Professor
    Queensbury, NY

    You, flat out rule. Thanks!
     
  10. atrain311

    atrain311 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,421
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    1,421
    435
    163
    Male
    1st-grade Teacher & Adjunct Professor
    Queensbury, NY
    While I've got you...how do you take screenshots on this wonderful phone? Thanks
     
  11. Bodestone

    Bodestone Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    441
    Joined:
    Jan 17, 2012

    Jan 17, 2012
    441
    95
    53
    Swipe the edge of your palm across it is the easiest way.
    Also Home and power or long press with the S-Pen with the pen button pressed (which also allows you to edit and share the screenshot directly.

    US carriers really do suck donkeys and blow goats.
     
    atrain311 likes this.
  12. drexappeal

    drexappeal Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,133
    Posts:
    10,781
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    10,781
    3,118
    1,133
    Male
    Entertainment Industry
    West LA, CA
    I can confirm Bodestone's instructions. Only thing I'd preface the palm gesture method with is, make sure that it's activated in the Gesture settings on the phone.
     
    atrain311 likes this.
  13. R4nd0mJ0k3r

    R4nd0mJ0k3r Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    159
    Joined:
    Jan 20, 2011

    Jan 20, 2011
    159
    70
    53
    Male
    Sales Team Leader / Web Developer @ Maplin Electro
    Liverpool, England, UK
    Can you not go

    Settings --> Display --> Notification Panel?

    I have the option to change these, if your running 4.1.2 you should too.
     
    drexappeal likes this.
  14. lcneed

    lcneed Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    601
    Joined:
    Nov 12, 2012

    Nov 12, 2012
    601
    99
    78
    SoCal
    Verizon... they don't have the 4.1.2 update yet. And probably not for a while. And even if they do, they could easily remove that option which they will.
     
  15. drexappeal

    drexappeal Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,133
    Posts:
    10,781
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    10,781
    3,118
    1,133
    Male
    Entertainment Industry
    West LA, CA
    Completely forgot that was one of the updates in 4.1.2. I guess I will be making some changes in my International version before driving home tonight. Thanks for mentioning
     

Share This Page

Loading...