1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Not getting 4g?

Discussion in 'Android Devices' started by one1speed, Sep 11, 2012.

  1. one1speed

    one1speed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    48
    4
    16
    Good morning. For some reason, I am suddenly not getting 4g service. I was having trouble obtaining a data signal over the weekend, but since have restarted a couple of times and pulled the battery. Phone seems to be running fine otherwise, but am only getting 3g, where I've always gotten 4g. I have done the ICS upgrade and the phone had been running quite well.

    I'm in Columbus, Ohio, if anyone else is seeing this issue locally. Appreciate any thoughts.
     

    Advertisement

  2. acejavelin

    acejavelin Android Expert
    Rank:
     #188
    Points:
    123
    Posts:
    990
    Joined:
    Jun 4, 2012

    Jun 4, 2012
    990
    308
    123
    VoIP/Telephony/IT Technician
    Bismarck, ND
    Did you already go into the mobile data settings and verified LTE/CDMA was enabled? Assuming you found someone else who is getting decent 4G service, try toggling into Airplane mode, wait a minute or two, then toggle out of it. If that fails, since you have already done the battery pull and reset, remove the battery, then remove the SIM card and let the phone sit for a good 5 minutes, then reinsert the SIM card and battery, replace the back and power up... if that still fails you are in a tough spot, calling Verizon will likely get one of two responses, a new SIM card and/or a factory reset.
     
    Eric2 likes this.
  3. one1speed

    one1speed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    48
    4
    16
    Good thoughts, thank you. I'll take a look and walk through your steps. Appreciate the detailed reply.
     
  4. one1speed

    one1speed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    48
    4
    16
    Ok, think I have this. Problem was, the data settings menu wouldn't come up. I had looked and looked, but did a battery pull again while the phone was on, and it came back after restart. Wow, I thought I was losing my mind, was the phone acting up. Hopefully back to smooth sailing...thanks again.
     
  5. Eric2

    Eric2 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    211
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    211
    6
    36
    acejavelin - Thanks for the remove battery & SIM car suggestion! Solved my issue!
     
Tags:

Share This Page

Loading...