1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Not sure which ROM to choose?

Discussion in 'Android Devices' started by bluenova, May 5, 2010.

  1. bluenova

    bluenova OK Computer
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,616
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    1,616
    243
    143
    Driver
    W Midlands, UK

    Advertisement

  2. Jaffa

    Jaffa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    1,185
    91
    148
    Electrical Engineer
    Brighton
    Do both installs share the installed apps, or do you have to have seperate for each boot?
     
  3. bluenova

    bluenova OK Computer
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,616
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    1,616
    243
    143
    Driver
    W Midlands, UK
    I think they are separate.
     
  4. 02keilj

    02keilj Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    117
    Joined:
    Apr 1, 2010

    Apr 1, 2010
    117
    7
    36
    I was wondering the just the other day.
    How would this affect system memory?
    I guess not much (if any effect at all) since I used to dual boot my old mp3 player with official firmware and rockbox.
     
  5. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    Wow awesome :D

    Yeah, I just skimmed through the description and it sounds like the apps will be separate to each ROM.

    I think it means that both the ROMs are stored on the phone whilst all user data is on the SD card. (That's a bit more extreme than apps2sd, as it will include apps and caches for things like the browser/albums). I could be wrong but I that's how I interpreted this:

    So system memory wouldn't be a problem (But SD space would be much more valuable :p)
     
  6. bluenova

    bluenova OK Computer
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,616
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    1,616
    243
    143
    Driver
    W Midlands, UK
    Yea, you need 2 ext partitions, one for each ROM. It's funny a lot of people are against having Dalvik-cache on the SD but I've found having on my class 6 SD the home screen loads much quicker and apps open quicker.
     
  7. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    I have a class 6 and can't say I've ever noticed a difference with the dalvik cache on there :) It's the way forward.
     
Tags:

Share This Page

Loading...