1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Number '1' on weather widget?

Discussion in 'Android Devices' started by Rallye James, Jun 5, 2012.

  1. Rallye James

    Rallye James Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    28
    Joined:
    Dec 24, 2010

    After a little play with Touchwiz and Nova Launcher, I've decided to stick with Touchwiz as I like the weather widget. The only problem is, there is this '1' to the right of the clock that's bugging me, what is it?!

    [​IMG]
     

    Advertisement

    taosvn likes this.
  2. bigyid

    bigyid Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Jun 3, 2012

    Jun 3, 2012
    56
    5
    16
    Devon
    Gmt +1 ;) just your time zone
     
    Rallye James likes this.
  3. Rallye James

    Rallye James Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    28
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Ah, OK! Thanks :)
     
  4. Mar

    Mar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    211
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    211
    29
    43
    I am not sure if it is the time zone. I've tried other cities with other timezones and sometimes you can still see the 1. I think it is the summer daylight savings so +1 hour from any standard time zone. Hence 1 in a summery sun
     
  5. Baldilocks

    Baldilocks Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Are you sure it's not weather alerts??
     
  6. westbros

    westbros Android Enthusiast
    Rank:
     #645
    Points:
    38
    Posts:
    293
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    293
    19
    38
    I have noticed this too when looking at the phone in the shops. If you tap on the app it doesn't seem to give you any specific weather alerts - not that I immediately noticed anyway, so maybe I should have another look. It strikes me that this must have something to do with the weather as the number is in a small shining sun. I am not convinced that it is the local time zone, as surely it would have to display +1 or -1 or whatever? Daylight saving? Maybe, but that doesn't seem very obvious to me. I would be interested in getting a definitive answer to this, as it has been bugging me too.
     
  7. LoayBal

    LoayBal Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    37
    4
    16
    I'm pretty sure that the small 1 next to the time in the weather widget is for the summer time, because I've added some other cities in the widget to show their weather and times and one of these cities is Jeddah in Saudi Arabia which doesn't have summer time (it's always summer in there!!) and the small 1 notification is not there.
     
  8. westbros

    westbros Android Enthusiast
    Rank:
     #645
    Points:
    38
    Posts:
    293
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    293
    19
    38
    OK, the one way to test this out and see whether the theory about Jeddah is correct is to change the widget to show cities that are definitely not in daylight saving at the moment. Try somewhere in the southern hemisphere like Sydney or Melbourne, and Auckland and see what happens. Don't try other Australian cities like Perth or Brisbane, because some Australian states never have daylight saving. I would do this myself if I had the phone, but alas another couple of weeks to wait....
     
  9. elbeeuk

    elbeeuk Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    140
    Joined:
    Aug 7, 2010

    Aug 7, 2010
    140
    29
    43
    Newcastle Upon Tyne
    Tested Sydney(AUS) and it doesn't get a '1' in the sun icon. So looks like the daylight savings suggestion is right.

    :)
     
  10. Rallye James

    Rallye James Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    28
    Joined:
    Dec 24, 2010

    I tried Tokyo yesterday, no '1' again. I wish it could be turned off really.

    My next query on the weather widget is that it doesn't seem to update my location as (I think) it should. When I go to work, it refreshes the weather as I've asked it to, but keeps my home location.

    At this rate I think I'll find a different, similar style widget.
     
  11. Baldilocks

    Baldilocks Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Jul 18, 2010

    I'd rather just use one of the Beautiful Widgets anyway.
     
  12. westbros

    westbros Android Enthusiast
    Rank:
     #645
    Points:
    38
    Posts:
    293
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    293
    19
    38
    I have just checked, and Japan does not use DST, so this seems to confirm what the number "1" is for. I have to agree though, I'm not sure how much use this feature is.
     
  13. westbros

    westbros Android Enthusiast
    Rank:
     #645
    Points:
    38
    Posts:
    293
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    293
    19
    38
    Well guys, I posted a question about this on the Samsung Mobile UK Facebook page, and somebody from Samsung has just replied:

    "... sad to say that this is an anomaly and doesn't mean anything I'm afraid - no Easter eggs this time, but we may see some yet in the future! :)"

    I have responded to Samsung that there must have been a purpose when the app was created, and pointed out that if you select Sydney the little sun and the number 1 disappear. I don't buy the suggestion that it is an anomaly, so I will wait and see what they say, and will report back.
     
  14. Mar

    Mar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    211
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    211
    29
    43
    It's the daylight saving time. can't be anything else
     
  15. ANM8

    ANM8 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    123
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    123
    12
    38
    England
    My next query on the weather widget is that it doesn't seem to update my location as (I think) it should. When I go to work, it refreshes the weather as I've asked it to, but keeps my home location. [/QUOTE]

    Mine is the same, surely it should update to wherever you are at the time..?:thinking:
     
  16. Mar

    Mar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    211
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    211
    29
    43
    Do you have enable current location in the widget settings? It should show a small gps location icon on the homescreen next to the weather and name of location when you have it enabled and it should update every so many hours (you choose)
     
  17. Rallye James

    Rallye James Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    28
    Joined:
    Dec 24, 2010

    I have current location enabled and update every hour, I've got the GPS icon next to my location (my screenshot at the top shows this). Yet the current location always seems to be where I first turned on widget.
     
  18. Mar

    Mar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    211
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    211
    29
    43
    aha. so in that case try going onto settings - location services and look if you have "use wireless networks" checked. That is the one that determines your actual location every time it checks. Otherwise it leaves the one you selected the first time you activated the widget.
     
  19. ANM8

    ANM8 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    123
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    123
    12
    38
    England
     
  20. Mar

    Mar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    211
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    211
    29
    43
    Don't know if it is the case with this phone as well but in my old desire i had to have sync on as well. If you don't have it then switch it on. although there is no weather account in the connectivity and accounts settings so not sure
     
  21. Manpon

    Manpon Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 3, 2012

    I'm having the same problem. Tried everything. Turning the phone on/off, pinpointing myself with "Latitude". Nothing seems to work.
     
  22. aje99999

    aje99999 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 10, 2012

    Jun 10, 2012
    20
    0
    15
    I always assumed it was the Sun Index for Sunburn times! !
     
  23. Grrman

    Grrman Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Same problem here. I read somewhere that there might be a bug with the weather widget. The only way I've found to get the "current city" to reflect my actual location is to turn if off, then back on. A pain indeed!
     
  24. Krunk83

    Krunk83 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    519
    Joined:
    Sep 27, 2011

    Sep 27, 2011
    519
    110
    93
    Male
    Chicago
    It's daylight savings time, you have to disable it in the clock app. Go into the clock app-hold down the city you are currently in that is reflecting the weather widget-select DST settings-select none and adjust time.
     
  25. speedfan

    speedfan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    96
    Joined:
    May 31, 2010

    May 31, 2010
    96
    26
    23
    Nashville, TN
    you can open the weather app and select the add location button and then select current location and it will force a change that way. alot better than power cycling the phone.
     

Share This Page

Loading...