1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root OC'ed at 1Ghz on admiral beast?

Discussion in 'Android Devices' started by wilemonhunter, Apr 25, 2012.

  1. wilemonhunter

    wilemonhunter Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    53
    2
    16
    Is there any way this can be done?
     

    Advertisement

  2. PlayfulGod

    PlayfulGod Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,103
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,103
    4,933
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    doubtful!!!
     
  3. Boraichee

    Boraichee Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    664
    Joined:
    Oct 4, 2011

    Oct 4, 2011
    664
    385
    113
    CHITOWN/SAN JOSE

    With the fact that some people are having problems oced to 900 he is right.
     
  4. ZeroShot

    ZeroShot Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    191
    Joined:
    Mar 5, 2012

    Mar 5, 2012
    191
    10
    38
    I have no problems at 900. My phone don't even get hot with heavy use. I would love to see if I could go up to 1000.
     
  5. PlayfulGod

    PlayfulGod Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,103
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,103
    4,933
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    yea but at 925+ it could go all wrong lol
     
  6. requisite0

    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    407
    Joined:
    Mar 21, 2011

    Mar 21, 2011
    407
    369
    88
    The CPU in this phone is supposed to be clocked at 600MHz. It already comes with a factory overclock at 800MHz. Pushing it over 900MHz is doubtful to be stable. There are people who already have problems with anything over 850MHz.

    Keep dreaming.
     
  7. MysteryEmotion

    MysteryEmotion Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    353
    Joined:
    Dec 9, 2011

    Dec 9, 2011
    353
    182
    68
    If you can run at 900mhz then be happy. There ain't gonna be any better. If your lucky maybe req will do a ex4 oc kernel for stock. In the man time my ROM should run on reqs stock++ kernel
     
    SamsungAdmire likes this.
  8. SamsungAdmire

    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,253
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    1,253
    123
    163
    >factory overclock of 800mhz
    thanks for crushing my dreams :(
     
    jaybyrd813 likes this.
  9. requisite0

    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    407
    Joined:
    Mar 21, 2011

    Mar 21, 2011
    407
    369
    88
    lol Stock++ is OC'd.
     
  10. MysteryEmotion

    MysteryEmotion Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    353
    Joined:
    Dec 9, 2011

    Dec 9, 2011
    353
    182
    68
    I know it is. That is why I told him if he can run at 900mhz to be happy. But I didn't realize that it was ext4
     
  11. wilemonhunter

    wilemonhunter Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    53
    2
    16
    Well I'm running admiral beast OC'ed at 900 using requisites cwm and kernel. I was just wondering..And I have no problems with it at all..
     
  12. northhawk

    northhawk Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2012

    Apr 5, 2012
    24
    0
    15
    How did you do this?

    I'm on the beast rom now but not req's cwm.

    So if I want to get overclocked, I just use ODIN to flash req's cwm to my phone and it should be OK?

    Thank you!
     
  13. wilemonhunter

    wilemonhunter Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    53
    2
    16
    Yeah, flash reqs cwm and kernel, then reboot recovery, wipe everything, then reflash the beast and your good to go. I didn't use ODIN though to flash reqs cwm though.
     
  14. northhawk

    northhawk Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    24
    Joined:
    Apr 5, 2012

    Apr 5, 2012
    24
    0
    15
    so I need to re-flash the beast rom?
    um...i need to think about that...
    thank you
     
  15. MysteryEmotion

    MysteryEmotion Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    353
    Joined:
    Dec 9, 2011

    Dec 9, 2011
    353
    182
    68
    You can take the files in my zip ( except meta inf) n put them in reqs
     
  16. wilemonhunter

    wilemonhunter Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    53
    2
    16
    Would that work as well? I never thought about that. Lol
     
  17. genovdot

    genovdot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,082
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    1,082
    287
    163
    Yup, its a true long shot like mystery and req said. Maybe I push to 910 is possible but what real difference would it make? None at all. 900 is good enough. If you ever tried oxygen with the oc'd kernel, ext4, build prop tweaks and init.d tweaks. It probably won't get any faster. I'm gonna release one more oxygen adding some super charger tweaks and that's gonna top it for performance buddy
     
  18. killcmd

    killcmd Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    176
    Joined:
    Apr 22, 2012

    Apr 22, 2012
    176
    91
    63
    Male
    IT Consultant
    New Jersey
    Correction 850MHz was killing my phone, so I had to flash back to 2.3.4. -__-

    A sad day I had today.
     
  19. wilemonhunter

    wilemonhunter Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    53
    2
    16
    Eh I keep mine overclocked at 900 all the time. I never had a problem so far.
     
  20. MysteryEmotion

    MysteryEmotion Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    353
    Joined:
    Dec 9, 2011

    Dec 9, 2011
    353
    182
    68
    Some phones can handle it while others can't. Not all the phones that come if the same production line r created equally
     
  21. wilemonhunter

    wilemonhunter Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    53
    2
    16
    Ah. I'm thinking of getting the connect, but I'm not too sure. And I'm thinking of donating my admire to a developer.
     
  22. rangerrob

    rangerrob Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    166
    Joined:
    Sep 13, 2011

    Sep 13, 2011
    166
    27
    43
    people who had the ascend know all about it. some ran at 649 some ran at 700 some 729 i got lucky i was good at 749.
     
  23. wilemonhunter

    wilemonhunter Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    53
    2
    16
    I had the ascend, then the m835, my wife has the esteem. So far, I like the admire the best. The esteem is really laggy after a while.
     
  24. SamsungAdmire

    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,253
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    1,253
    123
    163
    >prefers admire over estem
    NOPENOPENOPE
     
  25. wilemonhunter

    wilemonhunter Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    53
    2
    16
    Lol. I want to try out the connect. It has a dual core processor if I'm not mistaken.
     

Share This Page

Loading...