1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root **Official GB leak 2 thread** (was Anyone get OTA 4.5.588? Possibly Gingerbread OTA?)

Discussion in 'Android Devices' started by ECFfighter7232, Apr 12, 2011.

  1. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,160
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,160
    402
    283
    Long Island, NY
    I'm on the Froyo OTA, rooted.

    If I install this using the method shown, will I retain all of my settings, programs and program data?
     

    Advertisement

  2. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Posted in the other thread but I have it fully installed running good so far and is rooted:D
     
  3. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Should , I installed right over froyo without wiping and all data etc is still there
     
  4. tom108

    tom108 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,672
    Joined:
    Feb 8, 2010

    you will bootloop. you need to wipe data and cache. only data from a GB rom can be restored.
     
  5. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    No boot loop here Tom , although I would usually agree
     
  6. kastleberg

    kastleberg Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    577
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    577
    207
    93
    Richmond, VA
    From what I understand, no, you will not lose anything...as long as you do not wipe. That is only if you are on official Froyo and follow this step by step though.
     
  7. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,160
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,160
    402
    283
    Long Island, NY

    So which is it?

    gmenfan83, no persistent sync icon for you like some reported?

    I guess I'm going to try. I have a current Titanium backup I can use to restore programs, if necessary.
     
  8. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Nope no sync icon ,,,I may run into problems later but right now smooth as buttah baby:D
     
  9. JP2422

    JP2422 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    13
    Joined:
    Jul 17, 2010

    Jul 17, 2010
    13
    1
    36
    Houston Tx.
    So, none of you guys got the Netflix app on the update? I have it on mine and it Logs in, searches and goes all the way till you can select a movie to stream. Then it says

    "Sorry, We could not reach the Netflix service. Please try again later. If the problems Persist please visit netflix.com. (12001)."

    Also, I think I did something wrong because my Gingerbread is not stable. I have no music player and can not see my Media Gallery. It Forces Close a lot and even reboots a lot. It lags and in general I am going to just go back to Froyo. If anyone can help me please let me know what to do. BTW. I'm a noob with Android. the X is the first Droid I owned.
     
  10. tom108

    tom108 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,672
    Joined:
    Feb 8, 2010


    Very cool. it is acting just like an OTA then. i stand corrected.
     
  11. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Lol I could never correct my teacher,,,,remember you saved me from my first boot loop at 2 am one night many moons ago lol
     
    tom108 likes this.
  12. tom108

    tom108 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,672
    Joined:
    Feb 8, 2010

    i am just so used to doing a wipe before every install. i may try to restore my GB data after i install.
     
  13. foo

    foo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    483
    Joined:
    Oct 20, 2008

    Oct 20, 2008
    483
    105
    68
    IT
    Chicago, IL
  14. PACAnesFan

    PACAnesFan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    201
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    201
    12
    38
    As soon as I get off the phone, I will be trying this.
     
  15. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Yeah I'm in the habit as well but I saw p3 said only 15% of testers wiped so I assumed his testers came from stock/root froyo since those were his main instructions so I went with it ,,may bite me in the arse though we wil see
     
  16. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Steven/Mods can we get this thread merged with the one in the root section,,,please and thank you
     
  17. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,160
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,160
    402
    283
    Long Island, NY
    Ok. Did the install. Rebooting now.

    How long should I be at the red M before I start to worry?
     
  18. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    I can also say so far I'm making a backup of gb in dx recovery , USB debugging is off
     
  19. CaucasionJ

    CaucasionJ Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    175
    Joined:
    Aug 24, 2010

    Aug 24, 2010
    175
    16
    38
    Male
    Chipotle Service Manager
    Ohio
    Ok so I tried to load my 2.2.340 from clockwork it went to the screen with the droid and the unpacking icon and stopped loading about 1/4 of the way. I had to battery pull. Then tryed to get to my files via bootstrap and when I click on my 2.2.340 back up it say no data or someting along them lines.
     
  20. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Use d2 the same as dx recovery , load the 3 files on the root of your sd card , go into d2 recovery then
    Install zip from sd
    Choose zip
    Scroll to zip part 1 and install
    Zip 2 install
    Zip 3 install
    Make sure to do them all in order and do not leave recovery until all 3 are flashed
     
  21. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,160
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,160
    402
    283
    Long Island, NY
    Ok. Stuck at red M for too long. Now what?!
     
  22. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Give it a second it may hang for a few but if it does not something went wrong and you may need to sbf
     
  23. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    anyone else get bootloader on this?
     
  24. JustJosh4

    JustJosh4 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    69
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    69
    8
    16
    I'm running it. Downgraded to .340 and upgraded to the new leak no problems. Advanced restore of data worked fine. I can confirm that the CRT lock animation is working too. Just flashed the .zip.
     
  25. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    30.04 man
     

Share This Page

Loading...