1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Official GSM Hero 2.1 Thread

Discussion in 'Android Devices' started by Myth, Apr 8, 2010.

  1. Tydirium

    Tydirium Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    18
    Joined:
    May 19, 2010

    I reckon the guy has a generic hero with an orange sim and only just got the update message.

    Sent from my HTC Hero using Tapatalk
     

    Advertisement

  2. rich287

    rich287 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 28, 2010

    Jun 28, 2010
    12
    2
    16
    Someone else is also saying they've got the update:

    Steven Gray (frogo) on Twitter

    Could be a coincidence, but fingers crossed it's not!
     
  3. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    There's no word of the update on Orange's own forum, which points ot it being FUD I'm afraid. :(
     
  4. TheBrit

    TheBrit Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,187
    Joined:
    Aug 25, 2009

    Aug 25, 2009
    1,187
    114
    143
    UK
    FUD or unbranded then. If it came from CW then it'll be unbranded.
     
  5. mouseyflash

    mouseyflash Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    31
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    31
    0
    15
    I shall post on their twitters in a bit and ask them, maybe it will clear things up!
     
  6. d4ngerous

    d4ngerous Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    1
    0
    5
    for me it turned out the 2.1 update had been available (swisscom) for a while but i hadnt updated from the vanilla 1.5. as soon as i installed the 2.73.405.5 ROM from the HTC support web site it then picked up 2.1
     
  7. Michael George

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Nov 28, 2009

    Nov 28, 2009
    36
    7
    16
    Male
    Graphic Designer, Musician
    UK
    Has anyone on 2.1 managed to get voice search to work, it seems to crash everytime, it worked on 1.5 no probs. plus I've noticed system mem full @ 170meg none free, which its been reading since the update to 2.1 :-( everything Else program wise works gr8
     
  8. Manzrif

    Manzrif Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Jan 26, 2010

    Jan 26, 2010
    19
    4
    16
    Just found out multi touch is enabled for GameBoid with 2.1!
    Woop Woop!
     
  9. toocoldhere

    toocoldhere Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    5
    0
    5
    2.1 running. Awesome. Thanks for all the advice and tips guys
     
  10. jmc55

    jmc55 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    30
    3
    16
    i tried it for the first time and it worked very well.
     
  11. Aramis

    Aramis Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    17
    0
    35
    Got back from my holiday (taking an old phone with me) to find that the update still wasnt available. I set the date a year ahead, and instantly the updates came through! :)
    2.1 is brilliant, so fast, looks much nicer - settings is very neat and tidy and the icons look great! Also, the new apps are what i have been waiting for :D google goggles - such fun!


    I'm now very happy.. and have heard that 2.2 may be coming to the htc hero but im not in any need to get it! :cool:
     
  12. rdelfin

    rdelfin Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    54
    Joined:
    Aug 30, 2009

    Aug 30, 2009
    54
    0
    15
    ATLANTA
    I checked the link you shared with us, but I found no mention that says that the HERO specifically might be considered for 2.2 (at least, not as your claim "2.2 may be coming to the HTC Hero" specifically implies).

    I'm also quite happy with 2.1 :)
     
  13. nx1977

    nx1977 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,419
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Feb 8, 2010
    2,419
    174
    163
    UK
    HTC wont update the Hero to 2.2 or beyond.
     
  14. Aramis

    Aramis Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    17
    0
    35
    Ok, wrong link, and im perfectly happy if the Hero doesnt get 2.2, but i saw somewhere that said all android phones with a processor smaller than 1ghz have the ability to get 2.2, and Minimum hardware requirements for Android 3.0 devices are: 1GHZ CPU, 512MB or RAM, displays from 3.5” and higher. - so the hero could not get 3.0 no matter what.

    One problem i'm having however is that 2.1 seems to have removed the connection with each contact to Facebook, when i got my phone it took me ages connecting each person to Facebook.. but i cant even do this, because it doesn't see any of my Facebook friends!
     
  15. robogo

    robogo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    268
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    268
    16
    58
    student
    Croatia
    Have you logged in to Facebook on your Hero?
     
  16. mouseyflash

    mouseyflash Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    31
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    31
    0
    15
    Facebook works perfectly on the hero
     
  17. Aramis

    Aramis Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    17
    0
    35
    Yeah i have, and it works fine, but the contacts do not have their facebook pictures like they used to.


    Also, i have an app called uninstaller, which allows me to uninstall apps quicker without having to go through 'manage applications' which takes ages to load, and the update files appear. Can i remove these? they take up in total of 12 mb (which is useful app space) :D
     
  18. MR_COATES

    MR_COATES Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    108
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    108
    11
    38
    Glasgow-ish, UK
    Not very helpful I know but it works fine on mine. Have done nothing special, it just works as it did pre-2.1.
     
  19. Alperton Station~

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1
    0
    5
    I have a T Mobile G2, and I'm trying to install the first update. I set the date forward to get the prompt and when I click to update, the screen goes black before the G2 start up screen appears. After that, I get a loading bar and a picture of a folder, but once the bar gets just over half way, this screen appears. It freezes on that screen unless I remove the battery to start again. Any help?

    - Davey Growlithe.
     
  20. justinclarke

    justinclarke Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    23
    0
    15
    I can't see the image as my company's firewall is blocking imageshack. But how long does it get stuck for, as I've heard some people having to wait 10 mins on a screen before it carrying on.

    So you could try again and wait, or you could donwload the G2 ROM from HTC and flash your phone with that (I think the date is Nov 09), then it should prompt for update and maybe that will install flawlessly then.
     
  21. TheBrit

    TheBrit Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,187
    Joined:
    Aug 25, 2009

    Aug 25, 2009
    1,187
    114
    143
    UK
    Yes that's EXACTLY what he should do. The T-Mobile released 2.73.110.26 has a bug that prevents the OTA from installing. The 2.73.110.26 on the HTC site works just fine. Same version numbers but slightly different ROMs? Go figure...
     
  22. Trollatoppan

    Trollatoppan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    155
    14
    38
    Isn't Live Wallpapers supported in 2.1?
     
  23. robogo

    robogo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    268
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    268
    16
    58
    student
    Croatia
    Not on Hero.
     
  24. Trollatoppan

    Trollatoppan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    155
    14
    38
    Oki, it it then only on rooted 2.1 Heros?
     
  25. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Live Wallpapers aren't included with 2.1 for the Hero.
     
Tags:

Share This Page

Loading...