1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Official MetroPCS BYOD discussion thread

Discussion in 'Metro PCS' started by Gman9831, Jul 9, 2013.

  1. the hulk

    the hulk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    690
    Joined:
    Mar 11, 2011

    Mar 11, 2011
    690
    186
    93
    Male
    Evil Genius, Jokers Apprentice
    Florida
    that rep might be mistaken
     

    Advertisement

  2. lyric234

    lyric234 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    8
    0
    5
    i have a boost mobile samsung galaxy rush SPH-M830 would that qualify? and is metropcs' unlimited data plan truely unlimited and if not at what point do they ramp down your speeds?
     
  3. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    60 GB but that isn't a gsm phone that is CDMA only way you could get that on metro is if you know a guy who knows a guy who flashes to stuff

    pronounced Dur Tee Dee
     
  4. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    That was old metro I think they match tmobile 9765GB or so cap <-- I think it's that
     
  5. averagewonder

    averagewonder Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    532
    Joined:
    Jul 23, 2012

    Jul 23, 2012
    532
    86
    78
    Male
    Student/C.N.A
    Palm Coast, Fla
    wow who could possible use that much data in a single month?
     
  6. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    And then some people were complaining "oh it's not really unlimited since they end up throttling you anyway" :rolleyes:
     
  7. THE W

    THE W Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,092
    Joined:
    Mar 10, 2012

    Mar 10, 2012
    2,092
    242
    163
    Detroit
    I'm actually interested in getting the metro branded s4, but I'm curious as to whether it will work in my area.

    I don't want to get the phone and it not work.
     
  8. Fuzzy13

    Fuzzy13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,290
    Joined:
    Dec 8, 2011

    Dec 8, 2011
    7,290
    2,503
    313
    Engineer
    A-T-L-A-N-T-A
    People kill me in that a lot still can't wrap their head around a plan that says "unlimited data" and "unlimited data at ________ speed".
     
  9. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    hey fuzz i see you are on the 60$ att plan how s it with your nexus?
     
    Fuzzy13 likes this.
  10. Fuzzy13

    Fuzzy13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,290
    Joined:
    Dec 8, 2011

    Dec 8, 2011
    7,290
    2,503
    313
    Engineer
    A-T-L-A-N-T-A
    I actually purchased an ATT S3. Being that I was switching to ATT I figured I should take full advantage and get LTE also. Their pre paid plans added lte a couple weeks ago and I average 2 gigs a month so it works for me. Plus my area consistently hits 35-50mbps and indoor coverage is perfect.

    I didn't want to give up the nexus but I also couldn't stand T mobile any longer. They get better with speeds but get worse with indoor coverage. It used to be okay for $40 a month but it got to where inside service was non existent. I still love what they are doing but until they obtain more bands for better indoor coverage, I can't pay for half service.

    I needed a phone comparable to the N4 and that was cheap so the S3 was my answer. It's temporary but it's working great for right now Either until there's a N5 or I go with the G2.
     
    mike28 likes this.
  11. MrRoyalOak

    MrRoyalOak Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    43
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    43
    13
    18
    Male
    Principal Invester, Facebook, Inc.
    Royal Oak, MI
    Whoever told you that is a dumb dumb. I now know 2 people with S4s activated and functioning fine here in Metro Detroit. One Metro, One T-Mobile. There is a store right next to where I work that always says stuff like this. Walk in: So when are you going to have BYOD "Early October". Walk in later in July: I see you have BYOD, how much does it cost? "$35. $15 for the SIM, $20 for activation" ....oh ok, bye. Walk in: Why does your card say that the Metro S3 has a quad core processor? "Because it does" ...oh, ok. I always go in there for a laugh but would never be stupid enough to give them my business. They like to prey on the dummies. Shysters.
     
    THE W likes this.
  12. n4zty

    n4zty Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    4,302
    Joined:
    Apr 6, 2011

    Apr 6, 2011
    4,302
    1,700
    313
    Male
    $15 for the SIM? Ouch and then $20 for activation. That's why if more people joined our forums they would know the actual Sims are $10. activation not sure how much it is. But taking into consideration that I have a connection here on af so I won't have to worry about activation.
     
  13. THE W

    THE W Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,092
    Joined:
    Mar 10, 2012

    Mar 10, 2012
    2,092
    242
    163
    Detroit
    flippin scumbags..
     
  14. Zolo185

    Zolo185 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    376
    Joined:
    Jul 16, 2012

    Jul 16, 2012
    376
    53
    63
    Male
    Miami,Fl
    Has anyone bought the xperia z yet and are using it with byod ?
     
  15. the hulk

    the hulk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    690
    Joined:
    Mar 11, 2011

    Mar 11, 2011
    690
    186
    93
    Male
    Evil Genius, Jokers Apprentice
    Florida
    yup, but I can tell you from now, it's either a battery hog, or I'm way to hard on my phones, but its blazing fast, should check out the thread we have about compatible devices not yet listed. and yes the xperia z works, I'm using it now.
     
    Twin Prime and mike28 like this.
  16. MrRoyalOak

    MrRoyalOak Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    43
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    43
    13
    18
    Male
    Principal Invester, Facebook, Inc.
    Royal Oak, MI
    850, 1700 (AWS), 1900, 2100 MHz (Bands I, II, IV, V)
    850, 900, 1800, 1900 MHz

    Those are the bands. Would this phone be compatible?
     
  17. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    If the 1st set is LTE and 2nd is HSPA you'll get LTE and refarmed HSPA
    But it doesn't say the technologies so not sure
     
  18. the hulk

    the hulk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    690
    Joined:
    Mar 11, 2011

    Mar 11, 2011
    690
    186
    93
    Male
    Evil Genius, Jokers Apprentice
    Florida
    which phone?
     
  19. MrRoyalOak

    MrRoyalOak Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    43
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    43
    13
    18
    Male
    Principal Invester, Facebook, Inc.
    Royal Oak, MI
    It said the first set was 3G and the 2nd set was 2G. It's a Canadian S4(SGH-M919V). Don't know if I can use it, but it was worth a shot. I bought it. The only bad thing I've heard so far is that the LTE radio is turned off, but I have 2 guides with 2 ways to turn it on(basically flashing the T-Mobile modem).
     
  20. the hulk

    the hulk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    690
    Joined:
    Mar 11, 2011

    Mar 11, 2011
    690
    186
    93
    Male
    Evil Genius, Jokers Apprentice
    Florida
    tmobile rom or google edition modem i believe
     
  21. dontpanicbobby

    dontpanicbobby Android Expert
    Rank:
     #33
    Points:
    713
    Posts:
    8,025
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    8,025
    4,390
    713
    Male
    Boston MA USA
    I was in t-mobile today getting a replacement phone for my daughter and I overheard one of the red shirt representatives telling a customer that Metro PCS sim cards don't work with t-mobile devices and vice versa. They were trying to bring their sons' phone over to t-mobile from Metro. What's weird though is he still sold them a sim card for their sons' phone. I guess I must of missed something while I was handling my own business.
     
  22. iamsirlurkalot

    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    56
    Joined:
    May 29, 2013

    May 29, 2013
    56
    17
    18
  23. Zolo185

    Zolo185 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    376
    Joined:
    Jul 16, 2012

    Jul 16, 2012
    376
    53
    63
    Male
    Miami,Fl
    Would the sony xperia z ULTRA get lte ? 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 3G Network HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
     
  24. Twin Prime

    Twin Prime Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    195
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    195
    110
    68
    Zolo185 likes this.
  25. whatsitsname

    whatsitsname Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    320
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    320
    68
    53
    iamsirlurkalot likes this.

Share This Page

Loading...