1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips [OFFICIAL SOLUTION FAQ] Having trouble with your EVO 3D? Click here!

Discussion in 'Android Devices' started by jerofld, Jun 24, 2011.

  1. Span_Wolf

    Span_Wolf Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    60
    Joined:
    May 27, 2011

    May 27, 2011
    60
    30
    23
    Resetting the phone seems to fix this issue.
     

    Advertisement

    EarlyMon likes this.
  2. Drake588

    Drake588 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Apr 23, 2011

    Apr 23, 2011
    5
    0
    5
    Ok, now this is going to sound really stupid, and i really do feel ashamed, but how do you go back and view 3d videos you made on your 3vo? I know they are saved in SD card as Video001, Video002, etc. But only the last video shows up at the bottom left corner. How do you go back and view "Video001"? I'm usually not this much of a n00b, but I can't find it anywhere :eek:

    LOL!!!!!!!! /FACEPALM big time!!! never mind... DOH! Just needed to swipe to the previous ones..
     
  3. PyroSporker

    PyroSporker Android Expert
    Rank:
     #89
    Points:
    323
    Posts:
    1,778
    Joined:
    Apr 3, 2010

    Apr 3, 2010
    1,778
    1,285
    323
    HTC Mobile Phone Support - HTC EVO 3D (Sprint) - Help has a FAQ of sorts that I think could be very useful on this page or the forum guide. It is very generalized stuff, not as precise as this great thread. It could answer numerous questions for people though before they go and make new topics (if they take the chance to look first).
     
    jerofld and EarlyMon like this.
  4. ovrrdrive

    ovrrdrive Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,215
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,215
    389
    163

    I'd also like to know if there is a way to do this... I used to use LP+ and had the grid set to have the icons closer together and missed that option when I went to mikg and started using sense, and now on the e3d the problem is even worse because of the larger screen size...

    I'll keep looking.
     
  5. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,269
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    FriendStream is simply an app/widget. It'll work with any launcher. But it doesn't seem like there is a way to change the grid without a soft root, unfortunately.
     
    ebolamonkey3 likes this.
  6. popularthinks

    popularthinks Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    24
    6
    16
    Hey guys,

    just got my new 3D and noticed the phone is not going to sleep after its set time of 1 min. Checked my never sleep setting and it is not checked or enabled to never sleep. I noticed is also never sleeps while charging. I have to press the top button to make it sleep...any ideas?

    Edit - Sleep seems to be working now just fine. I got my first full charge of battery last night. Woke this morning to a fully charged battery and sleep works perfectly. Not sure if this had something to do with it but it works.
     
  7. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #38
    Points:
    643
    Posts:
    5,893
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    5,893
    3,626
    643
    34.0522° N, 118.2437° W
    could be some apps you have installed preventing it from sleeping.

    have you installed all for the OTA updates that have been released i the last few days for this handset?
     
    EarlyMon likes this.
  8. ebolamonkey3

    ebolamonkey3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    255
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    255
    67
    53
    I tried ADW launcher though, and cannot find Friendstream or any of the other HTC widgets under my widget list. I think they're only meant to be used in Sense? Can someone please confirm?

    And btw can I change the gallery icon to display the last picture taken, instead of always displaying the first?
     
  9. scrface

    scrface Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    119
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    119
    2
    36
    My weather live wallpaper doesn't stay live. Anybody else have this issue? When I first select its fine and then after a while the clouds stop moving and its a still picture
     
  10. novox77

    novox77 Leeeroy Jennnkinnns!
    Rank:
     #75
    Points:
    413
    Posts:
    3,965
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    3,965
    3,257
    413
    Confirmed. I was skeptical too when I first read that Friendstream would work on any launcher. HTC has proprietary widgets that only work with Sense. Those won't work on 3rd party Launchers, which only support Android widgets.
     
    EarlyMon likes this.
  11. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,269
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    That's unfortunate about FriendStream, then. It must reference something in the Sense framework, which wouldn't be there with another launcher. Sorry for misleading you.
     
  12. Jceinc

    Jceinc Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    585
    Joined:
    Mar 29, 2010

    Mar 29, 2010
    585
    119
    113
    Where's the fix for constant syncing? Thought I read it somewhere
     
  13. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,269
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    2.02) The Sync icon won't go away!

    This appears to be a common problem with the Watch accounts. To fix it, push Menu (button) Settings > System Updates > HTC Software Updates and then push Check Now. You should get two updates.

    Thanks to sikclown for this information!
    Source: HTC Watch update to fix Awake/Sync Issue


    If this doesn't work, please let me know. I've noticed that the sync icon likes to pop up a lot and stick around for 5 minutes, then goes away.
     
  14. DonB

    DonB ♡ Truth, Justice and the American Way !! ♡ ™
    Moderator
    Rank:
     #17
    Points:
    1,423
    Posts:
    19,367
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    19,367
    8,084
    1,423
    Male
    18th Hole Of the Golf Course
    I will post videos on how to use certain apps and tutorials as I find them or see fit, here is the first one as I have notice a few peeps ask how to change the lock screen shortcuts, a video is worth a 1000 words, LOL enjoy

    YouTube - &#x202a;HTC Sense 3.0 lockscreen&#x202c;&rlm;
     
    jerofld likes this.
  15. DonB

    DonB ♡ Truth, Justice and the American Way !! ♡ ™
    Moderator
    Rank:
     #17
    Points:
    1,423
    Posts:
    19,367
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    19,367
    8,084
    1,423
    Male
    18th Hole Of the Golf Course
    Reserved for more videos !!!
     
  16. Jceinc

    Jceinc Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    585
    Joined:
    Mar 29, 2010

    Mar 29, 2010
    585
    119
    113
    Thanks, tried that and didn't work. I did have like 3 updates yesterday that were installed
     
  17. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,269
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    Go into sync and hit cancel sync. If the sync cancels, try doing a manual sync. Give it a minute or so. Let me know what happens, please.
     
  18. ebolamonkey3

    ebolamonkey3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    255
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    255
    67
    53
    Hey guys, my spinning carousel gets stuck when I unlock the screen. The weather animation plays, but the carousel gets stuck in the animation and after a few seconds the home screen just appears.

    I've tried restarting w/ battery, and everything else I can think of, still no fix :\
     
  19. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,269
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    Try playing with the animation settings. Menu (button) > Settings > Display > Animations

    If not, I'd try a force stop/clear data on "HTC Sense" with the clock (or both of them) in Manage Applications > All or a factory reset. If that doesn't work, I'd take it back. If we could reflash our devices (*shakes fist at S-ON*), I would recommend that.
     
  20. Baron X

    Baron X Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    2
    0
    5
    It's not available on my phone either.
     
  21. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,418
    5,218
    New Mexico, USA
    Posts moved to - http://androidforums.com/htc-evo-3d/363924-random-rebooting.html


    Please respect the OP - this is not a general go over anything thread - this is for listing specific solutions to specific problems.

    If everyone uses this as a talk-about-every-problem thread, then it loses all value as a FAQ.


    Hi - what's not available on your phone??
     
  22. flairmedk

    flairmedk Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    68
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    68
    11
    18
    Flightmedic
    Orlando Area
    I have the need to get another standard charging cable (usb type). I'm not sure what I should be searching for on ebay. ALso I remember the TV Out (Phone to HDMI) was called MHL or something to the sorts. Not that I will be using the TV out that much but would like the option so if anyone has info on either of these cables it would be much appreciated.
     
  23. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,269
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    I had assumed he meant that he couldn't get FriendStream to work on a non-Sense launcher. (Almost a pun, there. Almost)

    Any USB (sometimes called USB A) to microUSB cable will work. They are probably just listed as "microUSB cables".
     
  24. NCHornet

    NCHornet Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    127
    8
    36
    I am a newb and I work in a pretty loud enviorment. I could usually hear my old phone okay but not this Evo 3D. I have the volume pegged but I can never hear it when a call, email or text message comes in. Is there any way to make it louder? Step by step would be appreciated.
    Also I noticed that the phone can tell if it is in a pocket, how does it do this?
    Thanks
    Newbie
     
Tags:

Share This Page

Loading...