1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root OOM problem?

Discussion in 'Android Devices' started by BoogymanXFP, Jan 13, 2014.

  1. BoogymanXFP

    BoogymanXFP Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 29, 2013

    Jul 29, 2013
    9
    1
    6
    Male
    Highschool Student :d
    California
    Okay so I noticed after flashing the Samurai Rom and the new kernel I've had memory issues. Recently i had Samurai flashed and would usually keep my phone at 386 min and 586 max. Now if i do that it lags horribly. But not only that no matter how high i clock this phone, I run out of memory fast. I have Ram Manager and it kind of helps, but at random times i'll be at 650mb used and not even have any apps open besides pandora. Any help?
     

    Advertisement

  2. Rukbat

    Rukbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    843
    Posts:
    10,392
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,392
    2,894
    843
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    1) Android is always going to use as much RAM as is available. That's just how it works. Ram that's not being used is being wasted. This is not Windows.

    2) If your phone lags with that ROM try a different ROM. Not all ROMs work great on all phones.
     
  3. BoogymanXFP

    BoogymanXFP Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 29, 2013

    Jul 29, 2013
    9
    1
    6
    Male
    Highschool Student :d
    California
    I have been using this rom since it came out and never had an issue. But recently i had to go to the stock rom to take it into the store for an hardware issue. Turned out they were just upgrading towers in my area so I took the phone home rerooted again and flashed the rom and now i'm having lag issues. :/
     
  4. exile1975

    exile1975 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    213
    Joined:
    Nov 24, 2011

    Nov 24, 2011
    213
    47
    43
    Cupertino, CA
    Make sure to clear cache and dalvik. If that doesn't help try a factory reset. Good luck
     
  5. Rukbat

    Rukbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    843
    Posts:
    10,392
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,392
    2,894
    843
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    You're saying that nothing changed, but the phone just decided to lag. That's not possible, so something changed. We can't know what you did differently, but you might. Did you do a complete wipe both before and after flashing the ROM?
     
  6. GameTheory

    GameTheory Android Expert
    Rank:
     #55
    Points:
    433
    Posts:
    3,418
    Joined:
    Jul 23, 2012

    Jul 23, 2012
    3,418
    2,955
    433
    Male
    ???
    Somewhere along the way when you reinstalled the rom something went wrong. Just reflash the rom or whichever other one you may be interested in. I can tell you for sure that the issue is on your end and not with the rom or kernel otherwise there would be many people complaining about the same thing lol.

    Make sure to factory data reset
    Wipe cache
    Advanced - wipe dalvik cache

    Also be careful with pirated apps. Someone here had your same issues and it was from a pirated app. Many pirated apps come with a bunch of AD generators inside which can cause adverse effects.
     
Tags:

Share This Page

Loading...