1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Optimus Elite root with an apk

Discussion in 'Android Devices' started by giantpune, Sep 6, 2012.

  1. jmfolcik

    jmfolcik Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    102
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    102
    19
    38
    +1 worked here too, now using WiFi Tether for Root and it works great! (too afraid to try the built-in one even though i'm on the updated ROM)
     

    Advertisement

  2. l0uisl0uis

    l0uisl0uis Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 23, 2012

    Jul 23, 2012
    3
    0
    5
    Worked on my phone :D thanks!
     
  3. HackADevice

    HackADevice Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    217
    Joined:
    Jul 21, 2012

    Jul 21, 2012
    217
    5
    36
    Male
     
  4. taco1425

    taco1425 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    41
    Joined:
    Sep 2, 2012

    Sep 2, 2012
    41
    0
    15
    wifi tether works for me i get no errors at all
     
  5. atraum

    atraum Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    76
    10
    18
    Central Illinois
    Wow, that was incredibly easy! Thank you very much!!!
     
  6. BliND123

    BliND123 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    92
    Joined:
    May 30, 2012

    May 30, 2012
    92
    10
    38
    I'm rooted on ZV4, tired of seeing the update message. If I update to ZV5 will your APK be able to get me root again or do I have to re-flash it? (I deleted all the stuff I used to flash in the first place, LOL since I was seeing so many more easier ways now).
     
  7. kwknott

    kwknott Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,520
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    1,520
    729
    253
    Yes this works for zv5
     
  8. Ginxeng

    Ginxeng Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Apr 30, 2012

    It worked for me on my zv5, but what I did first was do a factory reset and then rooted it. The only thing I didn't get to do was download rootcheck because I hit back on the phone after installing superuser but then poot was just a blank black screen. So I searched for rootcheck in the store but which one is the one you used for this one?
     
  9. ktb83

    ktb83 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    653
    Joined:
    Jun 10, 2012

    Jun 10, 2012
    653
    212
    93
    I'm not sure which app giantpune linked to in his rooting app, but there are at least a few apps that should work. Just try one, it doesn't really matter. I've used both apps named Root Checker in the past.
     
  10. Ginxeng

    Ginxeng Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Once were done rooting, is it safe to remove poot and ministro?
     
  11. giantpune

    giantpune Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    452
    Joined:
    Jun 13, 2012

    Jun 13, 2012
    452
    476
    88
    Yeah, the Qt stuff for Android is still in the alpha stages. One of the bugs is that if you let the app spend too much time in the background, it will not respond when you try to wake it up (hence the black screen). There's not much I can do to fix it except rewriting the apk to not use the Qt at all, which I'm too lazy to do.


    The rootchecker app it links you to is here. https://play.google.com/store/apps/...GwsMSwxLDEsImNvbS5qb2V5a3JpbS5yb290Y2hlY2siXQ



    Yes, you can remove Poot when you're done. Unless you have another app that uses Qt, you can remove Ministro.
     
  12. kiowaboi

    kiowaboi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 9, 2012

    Sep 9, 2012
    1
    0
    5
    I've been waiting for a simple root like this for my Virgin Mobile Optimis Elite. It took only five minutes to root my Elite following your simple instructions.
     
  13. mutantchipmunk

    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    18
    Joined:
    Jul 24, 2012

    Jul 24, 2012
    18
    11
    18
    It worked without any problems. It took longer to install the app than it did to root. I tested it with adblock and got su rights. Thanks abunch dude.
     
  14. BliND123

    BliND123 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    92
    Joined:
    May 30, 2012

    May 30, 2012
    92
    10
    38
    10 seconds to root! :D This is great! Took longer to update to ZV5. How do I uninstall Ministro though? I don't see it anywhere.
     
  15. Curtis1973

    Curtis1973 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    2,187
    Joined:
    Jul 1, 2012

    Jul 1, 2012
    2,187
    1,658
    353
    Male
    Greenville,SC USA
    settings,applications,manage applications,pick ministro,uninstall.
     
    BliND123 likes this.
  16. Bellrounds4u

    Bellrounds4u Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 9, 2012

    Sep 9, 2012
    4
    0
    5
    Ohio
    When I try to download your attachments I get a download unsuccessful notification.
     
  17. Curtis1973

    Curtis1973 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    2,187
    Joined:
    Jul 1, 2012

    Jul 1, 2012
    2,187
    1,658
    353
    Male
    Greenville,SC USA
    happens using some browsers like stock. try opera mobile or dolphin.
     
  18. tommymel

    tommymel Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Sep 7, 2012

    Sep 7, 2012
    10
    1
    16
    update: after enabling usb debugging this worked 100 percent. you guys are truely amazing thank you so much finally cleared all the bloatware off my phone!
     
  19. Curtis1973

    Curtis1973 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    2,187
    Joined:
    Jul 1, 2012

    Jul 1, 2012
    2,187
    1,658
    353
    Male
    Greenville,SC USA
  20. Curtis1973

    Curtis1973 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    2,187
    Joined:
    Jul 1, 2012

    Jul 1, 2012
    2,187
    1,658
    353
    Male
    Greenville,SC USA
    nice work on the vm venture giant.:smokingsomb:


    root via poot!! lol
     
  21. Ginxeng

    Ginxeng Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Just reporting this, after rooting the phone with this and installing my normal aps and stuff back, the phone worked great for about 2 days. I use my LED keys as indicator when ever I have a message or something (built in optional phone feature). While charging it I saw the LED keys on so I though I had a message, when I looked at the phone I had no message or text but the light was on, thought nothing of it and locked the phone, the lights remained on again so I unlocked the phone and the screen went blank and started doing a boot loop. I took out the battery and put it back in and phone booted up normal again.


    *Update* This morning I was woken up by the stupid boot noise because my phone was stuck in a boot loop again, except this time it would boot all the way where the phone was ready to be used but a few seconds after it would reboot again over and over. I was able to turn it off without pulling the battery during one of its start ups before it rebooted again. After turning off the phone completly and turning it back on it seems to boot normally but it seems for someone reason at randon times it starts to boot loop on its own. This is my first root attempt on this phone which seemed to work, I never tried to root this phone with any other method.
     
  22. cmaker29

    cmaker29 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 8, 2012

    Sep 8, 2012
    3
    0
    5
    I love you so much i cant say it enough!!!!!!!:d:d:d:d:d:d:d!!!!!!!!
     
  23. squidmo

    squidmo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    1
    0
    5
    Of all the roots I've done, this was by far the easiest!


    Thank you, thank you, thank you!!!!!
     
  24. thomasbremer

    thomasbremer Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Sep 12, 2012

    Sep 12, 2012
    8
    0
    5
    Hell yeah lol got it! Woot!
     
  25. imamystery

    imamystery Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 3, 2012

    Sep 3, 2012
    4
    0
    5
    I done this root sunday evening, the root went good and the phone was running fine. Turned the phone off and when I tried to turn it back on it went straight to download mode.. I took the phone bk to Best Buy and got a trade in. Before I turned the phone off I moved some internal apps to the sd card, could that be why the phone bricked?

    And if I root my new phone can I get rid of unwanted apps and then unroot?
     

Share This Page

Loading...