1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Ota 2.2.2 frg83g

Discussion in 'Android Devices' started by batman25, Jan 21, 2011.

  1. supercopter

    supercopter Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    12
    Joined:
    Oct 23, 2010

    Oct 23, 2010
    12
    1
    36
    Public Information Officer
    France
    Hi,
    Does anyone knows if this update has any effect on Rooted phones ?

    I have a stock but rooted FRG83D and my N1 has already downloaded the OTA...
    For now I'm refusing it, as most OTAs Un-root rooted phones.

    Can such a small (~500kb) update unroot a rooted phone ?
    I prefer to be on the safe side and wait untill I know...
     

    Advertisement

  2. guiacues

    guiacues Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 24, 2011

    Jan 24, 2011
    3
    0
    5
    i have a problem with 2.2.2.. i cannot connect to 3G since i got t. 2G only.. wtf!!?? im seriously gonna give it a couple of days before hard reset
     
  3. ghost03

    ghost03 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Sep 3, 2010

    Sep 3, 2010
    15
    1
    16
    Got mine today with problems. Unrooted N1 on AT&T.
     
  4. BrwnEydGirl

    BrwnEydGirl Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    36
    3
    16
    California
    Perhaps we're lucky for not having a successful update. It seems to have created even more "bugs" rather than actually fixing them.
     
  5. CirkDroid

    CirkDroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    97
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    97
    13
    18
    Stock Rom ATT Nexus1. Although my bootloader is unlocked, I went back to the stock rom.

    The system update popped for me today and it installed without a hitch, just like the 2.2 did.

    I checked the menu because others said they were not getting it updated, mine's 2.2.2.

    But, you shouldn't care. From what I read 2.2.2 is just a fix to incorrectly sending text messages to the wrong person. It never happened to me personally.

    2.2.2 doesn't do anything for you, so you can effectively not care about it.
     
    ericshmerick likes this.
  6. jcmtyler

    jcmtyler Well-Known Member
    Rank:
     #443
    Points:
    58
    Posts:
    125
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    125
    12
    58
    Male
    Software Development Manager
    Houston, Texas, USA
    I also received the update today, but after a reboot the version is still 2.2.1 and when I manually check for updates it tells me I'm up to date. Don't recall ever experiencing the SMS bug. Stock N1 unrooted on T-Mobile in Houston.
     
  7. Rusty

    Rusty Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,635
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Jan 21, 2010
    1,635
    192
    143
    Pompey, UK
    Yes, you will always lose root with an OTA update. You can still get it back with SuperOneClick though.
     
  8. theartfullodger

    theartfullodger Android Enthusiast
    Rank:
     #691
    Points:
    38
    Posts:
    252
    Joined:
    Feb 6, 2010

    Feb 6, 2010
    252
    10
    38
    Male
    Got my update last nite.. Updated fine (unrooted). No apparent probs with either wifi or 3G...

    Reports itself as 2.2.2, baseband 32.41.00.32U_5.08.00.04 - I failed to check what 2.2.1 was first -- anyone know what 2.2.1 baseband was & what the differences are??
     
  9. Rusty

    Rusty Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,635
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Jan 21, 2010
    1,635
    192
    143
    Pompey, UK
    Neither 2.2.1 or 2.2.2 updates included a radio, so it's unchanged.
     
  10. Dolmangar

    Dolmangar Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    257
    Joined:
    Feb 4, 2010

    Feb 4, 2010
    257
    14
    38
    Rational Tools Consultant
    DC Metro Area - USA
    Thanks, I'll give it a shot.
     
  11. Soupdragon

    Soupdragon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    204
    Joined:
    Dec 13, 2009

    Dec 13, 2009
    204
    19
    38
    Intergalatic Chef
    On Another Planet
    Hmm, mine is just stock (was on 2.2.1, no idea about baseband) - ota update arrived yesterday afternoon and installed with no hiccups.
    But, it's now listed as 2.2.2, baseband 32.36.00.28U_4.06.0012_7 , kernal version 2.6.32.9-272.40-gbca5320, FRG83G.

    Is this as it should be? Why is Artful's radio different? Have I missed something along the way?
    Cheers Guys, apologies if they are stupid questions :eek:
     
  12. phlojo

    phlojo Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    105
    Joined:
    Jul 12, 2010

    Jul 12, 2010
    105
    5
    36
    IT
    Romania
    I got mine last night; installed flawlessly.
    (stock N1 running 2.2.1)

    Swype doesn't work anymore; I have to reinstall it.
     
  13. Soupdragon

    Soupdragon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    204
    Joined:
    Dec 13, 2009

    Dec 13, 2009
    204
    19
    38
    Intergalatic Chef
    On Another Planet
    That's happened every time for me.
     
  14. Harmonyss

    Harmonyss Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 25, 2011

    Jan 25, 2011
    1
    0
    5
    Yup, it's happening with my N1, WiFi can not be catch .I think the security update affects the WiFi holding software with some new routers. I don't know wt 2 do? Please if any one has any clue? thx.
     
  15. theartfullodger

    theartfullodger Android Enthusiast
    Rank:
     #691
    Points:
    38
    Posts:
    252
    Joined:
    Feb 6, 2010

    Feb 6, 2010
    252
    10
    38
    Male
    Weird - and you & me both on 3 in UK... Dunno why we are different...

    If relevant I recently had mine fixed (touchscreen prob..) by HTC MK and returned to me ....
     
  16. razvan06

    razvan06 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    696
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    696
    89
    78
    Male
    ...who ?
    Bucharest
    why change the radio version along with touchscreen ? that's not the problem. if you remember ,the 2.2.1 FRG83D [for some] came along with a newer radio version ...tha's why some are different.
     
  17. Soupdragon

    Soupdragon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    204
    Joined:
    Dec 13, 2009

    Dec 13, 2009
    204
    19
    38
    Intergalatic Chef
    On Another Planet
    Oh, it's not a problem - just my idle curiosity.
    I wondered how Artful had ended up with the Korean radio version whilst mine remained on v.4.06 when we both ordered our phones within two weeks of each other (in the first month of the N1's "birth"), both ordered direct from Google and shipped from USA to UK, and both on same network (3UK) - I'd expect the radios to be the same :thinking:.

    Having said that, the Sept 2010 update arrived ota (wifi) whilst I was on hols in France *shrugs*
     
  18. razvan06

    razvan06 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    696
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    696
    89
    78
    Male
    ...who ?
    Bucharest
    that is the EU version of the radio ,the Korean is 5.12.0..somethin' .

    you can always update it if you have root :)
     
  19. Soupdragon

    Soupdragon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    204
    Joined:
    Dec 13, 2009

    Dec 13, 2009
    204
    19
    38
    Intergalatic Chef
    On Another Planet

    Oh no! You mean there are even more versions of the little buggers!! :eek: :D

    Thanks, tho :)
     
  20. chimphappyhour

    chimphappyhour Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    545
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    545
    87
    78
    KCMO
    Well, I know one bug fix that wasn't in this update. I still can't connect to my work wi-fi. :(
     
  21. Rusty

    Rusty Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,635
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Jan 21, 2010
    1,635
    192
    143
    Pompey, UK

    • 4.06 = Original US 2.2 radio
    • 5.08 = Original Korean/Euro radio (and also included in the unreleased US FRG33 passimg for some reason)
    • 5.12 = Korean FRG83 radio
     
  22. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,138
    Posts:
    33,138
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    33,138
    27,898
    4,138
    Male
    IT
    Pennsylvania
    Second time i get the notification for the update to 2.2.2 ... second time i select reboot phone to install ... second time it fails to update.

    Third time's the charm? Or should I be looking for something else?
     
  23. razvan06

    razvan06 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    696
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    696
    89
    78
    Male
    ...who ?
    Bucharest
    why not try to manually update it ?? did it to my stock ROM 2 days ago and was fine ...backed it up ,and went for cyanogen again :)
     
  24. Eeyore

    Eeyore Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Oct 11, 2010

    Oct 11, 2010
    8
    0
    5
    Has anybody else had the issue of their car home app causing the phone to reboot when placed into the car dock? I didn't have this problem until this update and now I have it nearly every time that I use the dock.
     
  25. jsarino

    jsarino Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    14
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    14
    2
    36
    Male
    Online Community Specialist
    West of the "upside down horseshoe", Missouri
    I posted this separately, but I haven't gotten any responses on this...since the upgrade, have you encountered delays in your messages being delivered out? I didn't have this issue prior to the upgrade, but since then, I've had some messages in a "sending" status, but not deliver. Even more noticeable when I'm sending a message to multiple people.
     
Tags:

Share This Page

Loading...