1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root OTA Just Broke my X???

Discussion in 'Android Devices' started by mxsjw, Jun 1, 2011.

  1. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    Getting an error after receiving and updating with the OTA.
    I get the Red moto logo then I get

    What the Funk?
    Holding home and power does nothing, holding camera, volume up, and power does nothing...

    Halp :(
     

    Advertisement

  2. mhome

    mhome Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    215
    Joined:
    Jan 2, 2010

    Jan 2, 2010
    215
    10
    38
    Try holding down on the power button for a while, I think it will power it off and try to power up again.

    Or pull the battery.
     
    mxsjw likes this.
  3. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    Did that...nothing...several times
     
  4. Metroidman

    Metroidman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    81
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    81
    4
    16
    Twin Cities, MN
    I think you might have to SBF
     
    mxsjw likes this.
  5. mhome

    mhome Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    215
    Joined:
    Jan 2, 2010

    Jan 2, 2010
    215
    10
    38
    So it always boots directly to bootloader. This isn't good.

    I'd say call Verizon.
     
    mxsjw likes this.
  6. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    Well, nothing I can do tonight...we'll see what the gurus say in the morn. Nite nite all. :(
     
  7. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth
    Did you previously do the maderstock.zip to go back to stock. I mean it could have been weeks ago but this may have something to do with it.
     
  8. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    Nope that came out after I removed root.

    I was rooted...I reverted to a saved nandroid that was bone stock then wiped the phone and started over like it just came out of the box. I'm pretty sure I had removed all traces of ever rooting this beech. I think I did it before 2.2.1 (.340?) came out, cause I know I accepted that OTA and it worked, but I'll have to go back in my posts and check???
     
  9. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth
    Well if you can't get to any other menus and it boots straight to the bootloader then a SBF is in order :( sorry bud.
     
    mxsjw likes this.
  10. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    rooting section please?
     
  11. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    Rank:
    None
    Points:
    823
    Posts:
    11,819
    Joined:
    Nov 28, 2009

    Nov 28, 2009
    11,819
    4,745
    823
    Done
     
    mxsjw likes this.
  12. maniacman54

    maniacman54 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    78
    1
    16

    what happens when you use maderstock.zip. I used it to go back to stock, now I'm having the same issue.
     
  13. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    when you maderstcok on froyo and try to go to GB, it leaves you in perm bootloop, or your stuck at bootlogo, the only way to accept the GB OTA successfully for now, is to SBF back to stock
     
  14. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US

    that would get you absolutely no where.
     
    mxsjw likes this.
  15. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    SBF Full or System only? Any other option at this point?
     
  16. someotherguy

    someotherguy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    154
    Joined:
    Apr 15, 2010

    Apr 15, 2010
    154
    22
    38
    mxsjw likes this.
  17. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    While I'm waiting for the SBF's to download at work...what will I lose again?

    All my settings? All my game progress? All my contacts (saved in google so there's that)? SBF "wipes" the phone right? Clears everything but the SD card correct? It's been a while since I dabbled in the rooting world and have forgotten what does what.
     
  18. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth

    So doing a SBF wont remove data. However since it will be taking you back to froyo you will need to wipe data/cache anyway since the data isn't compatible. So everything will be gone but your sd card. It wont touch yhay
     
  19. mhome

    mhome Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    215
    Joined:
    Jan 2, 2010

    Jan 2, 2010
    215
    10
    38

    The OP didn't initially state that he was rooted prior. Thought he took the OTA running stock untouched Froyo.
     
  20. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    he was rooted and removed root, problem is, he went to a nandroid of stock, that may have been what caused his problem i would think, somehow his system was still reading it was rooted and on a previous rom
     
  21. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    there is a reason that all of the instructions for getting to GB had a step to SBF back to Froyo...and that is because maderstcok.zip DOES NOT work if you're trying to get back to Froyo to upgrade...

    yeah...the SBF itself only flashes the system files...but you will likely have all sorts of problems with your existing data...so you gotta wipe it anyway...

    this is why being rooted and having an app like Titanium is awesome...back up all your app data and re-do your backups every once and awhile...if anything goes wrong and you have to wipe...you can restore them
     
  22. moxynoff110

    moxynoff110 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    10
    1
    16
    Student
    NW Ohio
    Just letting everyone know that this has me stuck in a boot loop as well. I had a rooted phone with the black glass theme. A couple months ago I wanted to go back to stock so I did the maderstock.zip. Thinking everything would be fine I jumped on the GB OTA update, but sure enough I get to the bootloader with the err:A5,69,35,00,27.
    There should be a sticky to let people know not to upgrade if they did the maderstock.zip.
    Now I guess it is time to learn how to SBF.
     
  23. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    Is there a better place to download the sbf (full and system only)?...the linked ones are slow as funk and fail after 20 or so mb.
    PM me if you don't want to release the info to the world please.
    Thank you.
     
  24. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth
  25. GandalfTehGray

    GandalfTehGray Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    846
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    846
    84
    78
    Texas
    Its possible to use a clean nandroid to go to GB, i did for each leak i tested. But all these problems seem to require SBF.
     

Share This Page

Loading...