1. Download our Official Android App: Forums for Android!

OTA update available now

Discussion in 'Android Devices' started by reeceb73, Mar 29, 2011.

  1. reeceb73

    reeceb73 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Feb 28, 2011

    Feb 28, 2011
    11
    0
    15
    I just downloaded by using update system. Its installing now.
     

    Advertisement

  2. Adamsalmon

    Adamsalmon Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Feb 17, 2011

    Feb 17, 2011
    17
    1
    16
    Yuba City, CA
  3. papabri

    papabri Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Feb 25, 2011

    Feb 25, 2011
    30
    0
    15
    I see it too. Running on Telus.
     
  4. falafel

    falafel Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    38
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    38
    0
    15
    I just tried and its not avail here yet. Iam in long islnd ny
     
  5. ScuroRaven

    ScuroRaven Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    158
    Joined:
    Jun 15, 2010

    Jun 15, 2010
    158
    5
    36
    Mine says it is up to date.
     
  6. Barker-78

    Barker-78 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    11
    3
    16
    San Diego, CA
    No updates here, San Diego, CA.

    Are you signed up for the Beta testing...that could be the OTA for the Beta?

    They just released the Beta on 3/25 and now they're pushing the final on 3/29. Some QA! lol
     
  7. islasian

    islasian Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    33
    7
    16
    R&D
    Someone in the xda forums stated they got a 'update recalled' while trying to download the update.. so not sure if it got pulled already.. :D

    Either way, not losing my root for this update..
     
  8. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    9,814
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    9,814
    2,183
    333
    Where the Sakura grows
    I'm assuming you got the AT&T model
     
  9. reeceb73

    reeceb73 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Feb 28, 2011

    Feb 28, 2011
    11
    0
    15
    It seems the update was pulled. I had been checking my phone periodically this morning and when it was available I updated. I hope there aren't problems with it. So far so good. I didn't sign up for the beta testing, so this thing went live for a little while.
     
  10. gatorguy

    gatorguy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    Mar 1, 2011

    Mar 1, 2011
    37
    4
    16

    Me too! DL it this morning and I did not sign up for beta testing! Seems ok so far!

    Two things i've noticed immediately are apps that used to hang up when pushing the back button don't any more (ex: my local news app and phandroid app) and more information in the battery ussage menu...now it shows individual apps and we should be able to identify battery hogs a lot easier!
     
  11. azazel

    azazel Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    105
    Joined:
    Mar 4, 2011

    Mar 4, 2011
    105
    12
    38
    Lucky... I want an update... [ Bell user with TERRIBLE battery life and tried every trick to locate rogue apps to no avail. :( ] Still getting 5 hours with MINIMUM usage.

    I swear i've tried every trick. Even with dimming my screen the % is always 30 - 40 no matter what brightness setting I have. (I assumed it would drop SIGNIFICANTLY from 0 - 100% brightness but I guess not. I want to disable Motoblur as it takes up a lot to run.)
     
  12. arcticrider

    arcticrider Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    20
    Joined:
    Mar 16, 2011

    Mar 16, 2011
    20
    0
    35
    kentucky
    will i have to re-root my phone after this update?
     
  13. RussellMania

    RussellMania Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    47
    2
    16
    Yes, you will have to root again, but they are still working on getting root for the OTA. The way that you rooted doesn't work with this OTA, they fixed the vulnerabilities that the initial root used to exploit.

    I believe someone has root now, and they are working on a script for the masses...so I am waiting until the script is out and working before I do the OTA.

    I needs my roots.
     
  14. arcticrider

    arcticrider Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    20
    Joined:
    Mar 16, 2011

    Mar 16, 2011
    20
    0
    35
    kentucky
    great.
    yeah i'm going to wait untill there is root for the masses before updating.
    Thanks!
     
  15. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    9,814
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    9,814
    2,183
    333
    Where the Sakura grows
    Wow you're worst than me *hugs*. I suggest you do a factory reset and slowly add back the apps you want one at a time to see how each affect your battery life.
     
  16. papabri

    papabri Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Feb 25, 2011

    Feb 25, 2011
    30
    0
    15
    You assume correctly sir.
     
  17. Ajc

    Ajc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    24
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    24
    0
    15
    Up here in alaska on at&t.
    Atrix got full day of life with heavy usage and fast on everything.
    Just installed update, im betting both will improve greatly :)
    So happy with this phone over my old desire.
     
  18. fujigonewild00

    fujigonewild00 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    75
    Joined:
    Jan 29, 2011

    Jan 29, 2011
    75
    9
    16
    I just checked, and I am downloading the update as I type this...so it hasn't been pulled as was stated before

    and it just finished installing now.
     
  19. pinbak

    pinbak Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Jun 9, 2010

    Jun 9, 2010
    127
    5
    36
    Tech Analyst
    I got the update too, noticed when charging it still stays on and also I had google.com as my home page in my browser and it now loads in spanish, even if i type in the address bar google.com, it still loads in spanish. And it is the only site that does it all others load in english. Anyone having that issue too.
     
  20. fujigonewild00

    fujigonewild00 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    75
    Joined:
    Jan 29, 2011

    Jan 29, 2011
    75
    9
    16
    yea my screen doesn't turn off when charging like it is suppose to, but I don't have the problem with google.
     
    pinbak likes this.
  21. TheRevJosh

    TheRevJosh Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    1
    0
    5
    I don't mind loosing my root if I download the update, but I don't want to lose my off market apps. Anyone know if those stay or if they wiped out when the update unroots?
     
  22. goodm0urning

    goodm0urning Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    91
    Joined:
    Aug 27, 2010

    Aug 27, 2010
    91
    3
    16
    graphic designer guy
    Portland, OR
    DLing right now! Sweet! Right now, I get a solid 2 days out of my battery and have been impressed with this phone since the day i got it. Except motoblur...except...motoblur...
     
  23. John I

    John I Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    170
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    170
    31
    43
    No problems here in Central Florida. Downloaded and installed in just a few minutes over wifi.

    Screen turns off a minute after connecting to power (screen is set to turn off after a minute). Google is in English.

    Anyone have a list of changes in this revision???
     
  24. Evil.Bonsai

    Evil.Bonsai Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    379
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    379
    40
    43
    tech stuff
    Austin, TX
    Sometimes, the front page has interesting news items. I suggest adding a link in your favorites bar.

    Motorola Gives More Details About Forthcoming ATRIX 4G Upgrade
     
  25. pinbak

    pinbak Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Jun 9, 2010

    Jun 9, 2010
    127
    5
    36
    Tech Analyst
    The google.com issue is not because of the update, I did some searches once I got home from work and it's something to do with google thinking my phone is in a spanish speaking area for some reason, I just hit the english link and saved that and good to go.

    I did test the screen again and it does turn off!! :)
     

Share This Page

Loading...