1. Download our Official Android App: Forums for Android!

OTA Update Changes Thread

Discussion in 'Android Devices' started by NJR, Sep 22, 2010.

  1. NJR

    NJR Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    157
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    157
    23
    38
    Has anyone noticed the following after the update?

    YouTube has a new stock home page widget which shows most popular videos ( that seems to mean that it is constantly checking now)

    The screen brightness is darker. I always have the screen set as low as it can go (I use quick settings) but now it appears darker then before.

    Anyone notice any other minor side effects?
     

    Advertisement

  2. Vee

    Vee Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Aug 1, 2010

    Aug 1, 2010
    55
    1
    16
    Software
    Raleigh,NC
    I noticed that youtube one but not the other one you mentioned.
     
  3. RingMe

    RingMe Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    40
    1
    16
    Same here....

    Unless it's my imagination or I didn't notice it before, there seems to be a fade out/fade in effect when switching screens. Example: Go to your homescreen. Now, hit the Applications button. Now, hit the Home button. There's a fade out/fade in when switching screens.
     
  4. pac0naut

    pac0naut Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    103
    Joined:
    Sep 13, 2010

    Sep 13, 2010
    103
    4
    56
    COO of a small family run company... I sell copier
    Phoenix, AZ
    Youtube and the Office program is installed. Nothing else yet...
     
  5. Shelbster

    Shelbster Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Unfortunately my gps is worse now than before the update. I was one of the lucky ones who had a working gps. Now my gps takes forever to lock on, if at all.
     
  6. pac0naut

    pac0naut Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    103
    Joined:
    Sep 13, 2010

    Sep 13, 2010
    103
    4
    56
    COO of a small family run company... I sell copier
    Phoenix, AZ
    Okay, so I plugged my phone into my netbook to charge. My netbook has Kies on it. If you're on the homescreen it usually takes you straight to the MTP and starts up Kies. Now there's a message saying "Press homescreen key to exit Kies application" or something of that sorts. Now you can exit the MTP application without having to unplug the phone, set it to whatever you want to use, and replug it back in.

    Also, apparently there's a Kies update too.
     
  7. 2manyPHONES

    2manyPHONES Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,820
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    1,820
    326
    163
    NY & TX
    I had the issue with the darker screen also. I checked my brightness settings and it was all the way down, which isn't where I had it set prior to the update.

    and I just noticed my youtube widget missing from my screen so I re added it and mine too has the most popular videos it scrolls through. My question is does the scrolling though the videos showing the most popular keep using data if the videos change? Not a big deal for me since I have the unltd plan but for those that don't would it be issue??
     
  8. pac0naut

    pac0naut Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    103
    Joined:
    Sep 13, 2010

    Sep 13, 2010
    103
    4
    56
    COO of a small family run company... I sell copier
    Phoenix, AZ
    Also, taken from the Samsung USA facebook page -

    Samsung USA The Samsung Captivate's GPS performance update is now available!!! Look for a notification from AT&T & download the file to update your phone. This will be pushed OTA (over the air) by AT&T over the next few weeks, starting today.

    The update also improves other functions, such as media scanning time, Microsoft Exchange 2003 policy support, and the full version of Quickoffice.
    28 minutes ago
     
  9. pac0naut

    pac0naut Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    103
    Joined:
    Sep 13, 2010

    Sep 13, 2010
    103
    4
    56
    COO of a small family run company... I sell copier
    Phoenix, AZ
    Wow, nobody cares about this? I thought it was the best part of the update so far.
     
  10. Techie-X

    Techie-X Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    2
    0
    5
    I got this update and already had QuickOffice installed and it did not update my QuickOffice to the version that came with the update. :(
     
  11. Endoran

    Endoran Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    403
    Joined:
    Aug 19, 2010

    Aug 19, 2010
    403
    24
    38
    SLC, Utah
    How do you know?
     
  12. BigCat8

    BigCat8 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    64
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    64
    14
    18
    Had the same issue at first. Closed QuickOffice, reopened it to try again, and suddenly I was able to edit the document.

    Don't know what caused it to fix itself, but it worked.
     
  13. mi04se1

    mi04se1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    251
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    251
    7
    56
    White Lake, MI
    Do you have to be on the ATT network to get the OTA? Im on a partner network now until next week.
     
  14. andy22786

    andy22786 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    4
    0
    5
    not sure if its been posted yet since i'm new here but the update today removes the PC internet usb setting. :mad:
     
  15. artvandalay22222

    artvandalay22222 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    268
    Joined:
    Jul 5, 2010

    Jul 5, 2010
    268
    26
    43
    DETROIT MI!
    What is that setting for? I'm not familiar with it
     
  16. Cuerbo

    Cuerbo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    302
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    302
    20
    38
    AT&T lockdown has begun.
     
  17. bigjerries

    bigjerries Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Jul 22, 2010

    Jul 22, 2010
    47
    4
    16
    Texas
    The Angry Birds Beta app now shows up in the App Market. Wonder if the update fixed that too?
     
    ChapelJuice likes this.
  18. andy22786

    andy22786 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    4
    0
    5
    To tether your phone internet to your computer.
     
  19. tcv

    tcv Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    159
    Joined:
    Mar 16, 2010

    Mar 16, 2010
    159
    11
    38
    NJ
    Unless you have the AT&T tethering plan, that was never an option, afaik.
     
  20. pamaguin

    pamaguin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 20, 2010

    Sep 20, 2010
    17
    1
    16
    Washington
    Did you also notice KIES(Firmware Update).....maybe preparing for Froyo update
     
    contradictions likes this.
  21. andy22786

    andy22786 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    4
    0
    5
    Mine came with the tethering...and so did everyone else's Captivate that I know.
     
  22. contradictions

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    72
    5
    16
    Just another chapter. The fact that AT&T doesn't let me install untrusted apps, Sirusxm radio for example, and blocks Angry Birds is already BS enough for me.
     
  23. DannyB

    DannyB Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    144
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    144
    18
    38
    On an unrooted phone, just use Proxoid and a couple custom bash scripts on your netbook to start/stop the tethering.
     
  24. pamaguin

    pamaguin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 20, 2010

    Sep 20, 2010
    17
    1
    16
    Washington
    Downloading now.......Thanks
     
  25. ranova

    ranova Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    370
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    370
    74
    53
    use SRE/cognition to re-enable native usb-tethering and MobileAP wifi tethering
     

Share This Page

Loading...