1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root OTA update to 4.1 Download

Discussion in 'Android Devices' started by Hyperrunner, Jul 8, 2013.

  1. junkie2100

    junkie2100 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,311
    Joined:
    Mar 11, 2012

    Mar 11, 2012
    3,311
    696
    313
    Male
    basically, you have the right driver, the computer is just too stupid to realize it
     

    Advertisement

  2. theminor19

    theminor19 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    349
    Joined:
    May 12, 2012

    May 12, 2012
    349
    70
    53
    Male
    Assembly Man
    Michigan
    okay finally took

    ===========

    i got root and custon recovery now yay!!
     
  3. junkie2100

    junkie2100 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,311
    Joined:
    Mar 11, 2012

    Mar 11, 2012
    3,311
    696
    313
    Male
    excellent, now we all need a huge favor, we need a pull of all the system files if we do not have one already, ive got alot going on right now so if someone could take it from here and get the stuff to make at least that part of the flashable. im gonna try to get the rest of the flashable stuff in order and i gotta take care of some stuff around the house
     
  4. Robertech

    Robertech Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    334
    Joined:
    Oct 2, 2012

    Oct 2, 2012
    334
    75
    53
    Male
    tech
    Someone wanna try flashing the update from stock recovery with a rom that has the odex files still in place?
    the updater is looking for odex files to parse
     
  5. randjav15

    randjav15 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    83
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    83
    8
    16
    Worcester, MA
    I have my phone on B09 Stock ROM right now, with stock recovery, but it's rooted.
    I got the OTA update alert and downloaded it and tried to install it. I got an error:
    "Finding update package...
    Opening update package...
    Installing update...
    Verifying current systen...
    assert failed: apply_patch_check("EMMC: .....
    ... (Status 7)
    Installation aborted.
    E: Failed to open /cache/fota/error_code (No such file or directory)
    E: Failed to open /cache/fota/source_code (No such file or directory)

    Could someone Help a guy out?
     
  6. SuperR

    SuperR Android Expert
    Recognized Developer
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    3,980
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    3,980
    1,995
    433
    Male
    Invisible
    You posted this in 3 separate places. We are working on a solution. Please be patient. Thanks
     
    boricuakiller likes this.
  7. Team Android

    Team Android Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    22
    Joined:
    Jul 21, 2012

    Jul 21, 2012
    22
    0
    15
    Male
    California
    Copy the update from the "Cache" file on your phone to your SD card then boot into recovery and update from cache, i had the same problem.
     
  8. xxpako

    xxpako Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    110
    Joined:
    Jul 4, 2012

    Jul 4, 2012
    110
    18
    48
    ok i tried to install tru cwm touch on speeds rom and i had the error while installing i installed almost all the roms and the way it worked for me
    1 install cwm not cwm touch
    2download chevanlol link place it on sd card
    3download money stock rom extracted place it inside cwm backup
    4restore from ZTEOffic.B09 dont boot
    5 before booting install the zip from chevanlol
    6 reboot it ask you if you want to disable recovery flashing select yes in case you loose cwm donload junkie aio root tool and select fastboot then install the version of cwm you want
    7 root download chevanlol root zip flash it in cwm
     
  9. Frank The Tank

    Frank The Tank Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    239
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    239
    12
    58
    Male
    This kinda the way i did it too. Gotta use money15's backup because its not deodexed.
     
  10. jstinger9489

    jstinger9489 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    May 9, 2013

    May 9, 2013
    11
    2
    16
    Male
    Telecommunications Tower Technician
    Louisville, Ky
    Loving my 4.1.2. Thank you for putting this up.
     
  11. koreyspikes

    koreyspikes Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 28, 2013

    Jun 28, 2013
    10
    1
    16
    Direct Support Professional, Internet Marketer
    Northern California, USA
    I was able to flash using CWM and was running 4.1 off of that for a day. I had some issues with Qualcomm and Wipe and was able to freeze them with Rom Toolbox. I am not sure why, but after that I was experiencing lag issues. I was completely stock aside from rom toolbox.

    I decided to go back stock B09, since I was able to maintain root, to check it the OTA was available yet. It says that there is no update available. I used the ZTE Update tool and got a message saying that my device is already running B11.

    Does anyone know a way to change this back to B09 and get the ZTE Update tool to read my phone as only being on B09?

    Thank you in advance. I am also sorry if this has already been covered somewhere else. I skimmed through the couple threads regarding 4.1 and did not see anything.
     
  12. TehJibba

    TehJibba Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 10, 2013

    Feb 10, 2013
    294
    98
    53
    Male
    Website Development
    On A Boat
    If you flashed to OTA 4.1.2 then you also flashed the new partitions that were included outside of the normal system patches. If you then flashed back to B09 then you would still have the new 4.1.2 partition updates in place which is probably whats throwing the updater off.

    Follow this thread Here
    particularly on page 2 i believe theres a post or 2 about returning to the stock B09 partitions
     
  13. koreyspikes

    koreyspikes Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 28, 2013

    Jun 28, 2013
    10
    1
    16
    Direct Support Professional, Internet Marketer
    Northern California, USA
    I appreciate it. I was able to find the stock partition on page 3. It worked just fine. I was able to return completely to stock and am just running the update from ZTE.
     
  14. boricuakiller

    boricuakiller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,157
    Joined:
    Aug 30, 2012

    Aug 30, 2012
    1,157
    73
    128
    Male
    muisic producer at bad seed family
    puerto rico
    i did the same to see if work went back tu fully stock no root or nothimg still dont get the ota
     
  15. boricuakiller

    boricuakiller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,157
    Joined:
    Aug 30, 2012

    Aug 30, 2012
    1,157
    73
    128
    Male
    muisic producer at bad seed family
    puerto rico
    flash super ics partition zip used the tool u will get bo7 full stock then do the b09 ota but when u use the tool again will say u up to date in bO9
     
    koreyspikes likes this.
  16. koreyspikes

    koreyspikes Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 28, 2013

    Jun 28, 2013
    10
    1
    16
    Direct Support Professional, Internet Marketer
    Northern California, USA
    Thank you. I appreciate your assistance. I was able to find it on page 3. The stock partition. I am going to go ahead and update from ZTE because it is B14. I am not sure what that means yet. Still downloading. But, the file name is N861V1.0.0B14.zip
     
  17. boricuakiller

    boricuakiller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,157
    Joined:
    Aug 30, 2012

    Aug 30, 2012
    1,157
    73
    128
    Male
    muisic producer at bad seed family
    puerto rico
    b14 i though was b11
     
  18. koreyspikes

    koreyspikes Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 28, 2013

    Jun 28, 2013
    10
    1
    16
    Direct Support Professional, Internet Marketer
    Northern California, USA
    I am not sure. I did not get any update. I am now back at B09 and no update. I am not sure why it did not install the B14 file.

    Now ZTE Update Tool just says that I am on B09 with no update. Guess I will try the framework trick.
     
  19. boricuakiller

    boricuakiller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,157
    Joined:
    Aug 30, 2012

    Aug 30, 2012
    1,157
    73
    128
    Male
    muisic producer at bad seed family
    puerto rico
    work for me thank u
     
  20. boricuakiller

    boricuakiller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,157
    Joined:
    Aug 30, 2012

    Aug 30, 2012
    1,157
    73
    128
    Male
    muisic producer at bad seed family
    puerto rico
    Just download my ota but can some tell me were to find my zip I just downloaded in my phone
     

Share This Page

Loading...