1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Out of Memory!!

Discussion in 'Android Devices' started by E92Vancouver, Aug 1, 2010.

  1. E92Vancouver

    E92Vancouver Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    32
    0
    15
    Vancouver
    I am getting low on memory! I installed SD Move to move my applications to the SD Card, but this program is only able to move a handful of applications.

    Are there any programs out there that will force move all applications that I select to the SD Card?
     

    Advertisement

  2. Rusty

    Rusty Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,635
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Jan 21, 2010
    1,635
    192
    143
    Pompey, UK
    Use ADB or a terminal emulator to issue the command pm setInstallLocation 2

    That will allow you to move any app, and make new apps install on the SD card. Remember to keep widgets on the phone though.
     
  3. Hegemony

    Hegemony Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    313
    Joined:
    Nov 25, 2009

    Nov 25, 2009
    313
    23
    38
    I write about technology for Maximum PC and Tested
    in the Transcend
    Developers have to enable apps2sd before you can move it under Froyo. You can force it as above, but be careful not to break anything.
     
  4. E92Vancouver

    E92Vancouver Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    32
    0
    15
    Vancouver
    This sounds great, but I have no idea how to do this? I just got this phone and came over from a blackberry.

    Are there instructions posted somewhere?
     
  5. E92Vancouver

    E92Vancouver Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    32
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    32
    0
    15
    Vancouver
  6. BiGMERF

    BiGMERF Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    6,079
    Joined:
    Dec 2, 2009

    i thought you had to be rooted to use that? am i wrong? im getting low on memory also. i hope flash'es and google maps final builds includes apps to sd. the files are so large
     
  7. cyberbob25

    cyberbob25 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 16, 2009

    Feb 16, 2009
    183
    11
    38
    Flash and Maps doesn't support being moved to sd? Do I have that option on both because I am running Cyan? Didn't realize that that was one of his features in RC1.
     
  8. Zmydust

    Zmydust Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    35
    2
    16
    My nexus has a serious problem with this, the dialer storage ( evidently text messages) and browser apps will accumulate up to 40mb of data that has to be cleared regularly. Unfortunately you lose all the saved texts
     
  9. BiGMERF

    BiGMERF Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    6,079
    Joined:
    Dec 2, 2009

    thats why you can back up your text on various apps

    have you cleared your phone storage before? all that happened is you lost texts?
     
  10. HTC

    HTC Android Enthusiast
    Rank:
     #396
    Points:
    56
    Posts:
    284
    Joined:
    Oct 25, 2008

    Oct 25, 2008
    284
    7
    56
    40mb of data that has to be cleared daily?!
     
  11. BiGMERF

    BiGMERF Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    6,079
    Joined:
    Dec 2, 2009

    i did it and it only cleared 4mb. lol
     
  12. Rusty

    Rusty Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,635
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Jan 21, 2010
    1,635
    192
    143
    Pompey, UK
    Yep you're wrong ;)

    No need for root, stock allows it just fine.

    And yes, that video looks like the instructions to follow (didn't watch more than 10 secs worth lol)
     
  13. Teknologic

    Teknologic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    969
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    969
    93
    98
    Male
    Belgium
    Weird. I've never cleared those and my dialer storage is at 824kb, dialer at 12kb and browser at 468kb
     
Tags:

Share This Page

Loading...