1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Overclocked Transform Ultra Root, Xperia Launcher

Discussion in 'Android Devices' started by Deathofdroid, Jun 18, 2012.

  1. Deathofdroid

    Deathofdroid Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    13
    0
    15
    Droid Destroyer
    The Matrix
    running overclocked transform ultra....it says that i am currently running on *performance* 1024 Mhz Min of 245. Havent noticed a change at all...except for faster reboot time. Does anyone know of any roms or graphic accelerators that can boost my phones graphics, or do i have to go buy a better android...
     

    Advertisement

  2. mydian

    mydian Android Expert
    Rank:
     #122
    Points:
    233
    Posts:
    1,416
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    1,416
    664
    233
    Male
    2-Way Radio Repair Technician
    Chicagoland
    1024mhz max, 245mhz min is the phones stock speeds. You're not overclocked at all. Sorry I can't answer your other question.
     
    Deathofdroid likes this.
  3. DMajor239

    DMajor239 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    761
    Joined:
    Jun 16, 2011

    Jun 16, 2011
    761
    82
    98
    Male
    Planet Earth
    Yea don't go any higher then 1.4 ghz
     
    Deathofdroid likes this.
  4. Deathofdroid

    Deathofdroid Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    13
    0
    15
    Droid Destroyer
    The Matrix
    1.4? It wont allow me to go past 1024....what app are you guys using to overclock?
     
  5. DMajor239

    DMajor239 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    761
    Joined:
    Jun 16, 2011

    Jun 16, 2011
    761
    82
    98
    Male
    Planet Earth

    Its free https://play.google.com/store/apps/details?id=it.sineo.android.noFrillsCPU
     
  6. thacloser

    thacloser Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    47
    Joined:
    May 31, 2012

    May 31, 2012
    47
    15
    18
    bartender/ pc pirate/tech
    northern arizona
    sounds to me like you are using setcpu?? if setcpu or any other oc app isnt giving you more than stock speed than you must not have flashed the oc kernel. either that or it was not flashed properly. i am still super nooberiffic but what has made all the mods i have done so easy is i make it a point to read literally the entire thread of anything i think i might put on my tu. the oc kernel you want to use can be found here. good luck bro

    http://http://androidforums.com/tra.../495512-over-clocking-kernel-sph-m930bst.html
     
    Deathofdroid likes this.
  7. DMajor239

    DMajor239 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    761
    Joined:
    Jun 16, 2011

    Jun 16, 2011
    761
    82
    98
    Male
    Planet Earth

    Umm yes..I have bobzhome kernel flashed and I'm using no frills...same as set cpu except its free.
     
    Deathofdroid likes this.
  8. thacloser

    thacloser Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    47
    Joined:
    May 31, 2012

    May 31, 2012
    47
    15
    18
    bartender/ pc pirate/tech
    northern arizona
    Flash it again. If all you are getting is 1024 then you did it wrong. You should have a range up to 1.9 obviously don't go that high.....mine is set at 1.3 and as for the governor performance keeps your cpu at the max setting at all times. I'd recommend interactive which is a slightly more responsive version of on demand.

    Just had to edit because I was referring to the other guy not having bobzhome kernel. The guy who said he was running on "performance" was the one I said was using set cpu. Duh lol
     
    Deathofdroid likes this.
  9. Deathofdroid

    Deathofdroid Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    13
    0
    15
    Droid Destroyer
    The Matrix
    reflashed! works great, now running @ 1.3! thanks for the help!
     
  10. DMajor239

    DMajor239 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    761
    Joined:
    Jun 16, 2011

    Jun 16, 2011
    761
    82
    98
    Male
    Planet Earth

    Oh OK :) yea no probs here. I run it at about 1.4GHz and have no probs
     
  11. Slayer72

    Slayer72 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,672
    Joined:
    Dec 22, 2011

    Dec 22, 2011
    2,672
    955
    323
    Male
    Troy NY
    Mine is running at 1.5 ghz with no problems... :D
     
  12. PH8AL

    PH8AL Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    327
    Joined:
    Dec 27, 2011

    Dec 27, 2011
    327
    67
    73
    Chainfire3d is a free GPU tool.

    When it comes to the graphics you are going to have to go to a way more expensive device to actually get better.

    This phone has the Qualcom Snapdragon system on a chip. CPU and GPU integrated on one chip.

    Experimenting with different profiles and diff cpu speeds I've actually hit 90+ fps during the graphics section of the quadrant benchmark.
    Bone stock it will do about 80fps and out scores most dual core devices.

    I use cpu master 2.5.2 its free in play store.

    After quite a bit of testing and tweaking I have settled on the smartassV2 profile and 1400MHz.

    It runs smoothly much higher I just found where it meets my needs and set it there for a balance between power and economy.

    Stock this phone will decently run N64oid playing anything from Mario64 to Rainbow6. A few games have frame stutters but on looking into it, its a universal issue with the game roms.
     

Share This Page

Loading...