1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support packet data connection not working..

Discussion in 'Android Devices' started by Amagad, Feb 16, 2012.

  1. Amagad

    Amagad Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    8
    0
    5
    Hey, i have a problem with packet data. it's not working
    it's been off for a while and when i wanted to activate it, it didn't work. i tried rebooting, restoring factory defaults and the problem is not with the APN.
    i need help please. thanks :)
     

    Advertisement

  2. Brian566

    Brian566 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    114
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    114
    9
    36
    England
    Ask it to find available networks in the same settings as packet data when found pick the one you are on I had the same problem but cured it it seems as it does not know your 3G network
     
  3. Amagad

    Amagad Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    8
    0
    5
    I just tried that and it didn't work.
     
  4. Andima

    Andima Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    449
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    449
    42
    43
    Male
    Undergraduate.
    Do you get/added GPRS settings? If not call your carrier customer care and request or some Carrier allow user to get settings via web.
     
  5. Amagad

    Amagad Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    8
    0
    5
    Yes i already requested them and installed them. :(
     
  6. Marcha

    Marcha Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    249
    Joined:
    Dec 29, 2011

    Dec 29, 2011
    249
    48
    63
    Netherlands
    Did you use mobile internet / packet data before, and did it work properly before? If not, although you did get the settings, there still might be something wrong. Reason why I'm saying this is that my own provider gave me the wrong settings several times. Only after checking all over on the internet I managed to find the right ones.
     
  7. Amagad

    Amagad Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    8
    0
    5
    yes, it was active before and it worked fine. i was depending on Wi-Fi for a while and stopped using the packet data, then suddenly it stopped activating.
     
  8. Andima

    Andima Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    449
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    449
    42
    43
    Male
    Undergraduate.
    I don't know this is the correct answer, sometimes my phone those settings automatically changed, (few restarts or ...) at that time i can't connect to the internet. So better thing is delete all the "GPRS settings" and again request them. :p
     
  9. yashwantsirohi

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 10, 2012

    Sep 10, 2012
    1
    0
    5
    hey im usin galaxy ace s5830 before routing it the data connection speed n stability was fabulous bt after routing d speed sucks.. im from india n using tata docomo gsm..
    had tried all d option lyk internet settings, APN ,restore ,hard reset, unrooting bt d speed is not boosted up n data connection is droping continuously after each minute while downloading n uploading too.. n also suffering from ERROR 497.. help me plzz...
    yash_miracle@yahoo
     
  10. AbdullahZubair

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    7
    0
    5
    Same problem,tata docomo gsm here too. But sometimes it gets all good. But again sometimes only green arrow gets lighted up and no connection.
     
  11. tharun reddy

    tharun reddy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 10, 2013

    Mar 10, 2013
    1
    0
    5
    Bro i too have the same problem as u , been using the internet for a long time , used wifi for a short time , and now my data connection is not working , !
    If u have found any solution , please suggest !
     

Share This Page

Loading...