1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Pandora on Epic 4G

Discussion in 'Android Devices' started by Groovehog, Mar 3, 2011.

  1. Groovehog

    Groovehog Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Oct 15, 2009

    Oct 15, 2009
    18
    0
    15
    There is a huge thread on the EVO 4g forum about a multitude of problems related to streaming Pandora on the EVO through 3g/4g. Problems ranging from songs skipping midway through to Pandora not loading at all. I have an EVO and I cannot get consistant performance with Pandora while I drive. I have no idea what the problem is (Pandora itself, EVO, network, or 4g vs 3g) so I'm here asking the Epic 4g users this question:

    How is the performance of Pandora Radio on the Epic in the car while driving around town? Any skipping or stuttering problems? Thanks.
     

    Advertisement

  2. SlyFerret

    SlyFerret Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    395
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    395
    25
    43
    Pandora worked fine on 2.1. I've installed it on the official 2.2 firmware, but I haven't actually used Pandora since I updated.

    -SF
     
  3. stewdog1

    stewdog1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    48
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    48
    4
    36
    I have not updated Pandora in a while due to some known issues. Though I don't have the phone in front of me to see which version I have.
     
  4. Charles C

    Charles C Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    49
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    49
    15
    18
    I commute on the bus and train for about 40 minutes each way every day, and I have Pandora on the whole time. Only time it ever cuts out at all for me is when the train goes into the underground stations and the network is unavailable.

    EDIT: I should mention that I'm on the EB13 Froyo build, which I installed using the update.zip method, not the executable installer.
     
  5. qtip1986

    qtip1986 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    5
    Joined:
    Sep 3, 2010

    Sep 3, 2010
    5
    0
    25
    Maryland
    I use it every day with no problems. Just the occasional "dead spot" in my area. EB13 rooted.
     
  6. megabiteg

    megabiteg Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    274
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    274
    40
    43
    Male
    Military
    Try removing the proxy settings off the data radio. On the dialer do this:

    Get your MSL code first then
    ##data#
    Edit
    Others
    Multimedia

    Then change all proxy addresses to: 0.0.0.0 and the proxy ports to 0. Back out of the menus and reboot the phone.

    Let me know how it goes.
     
  7. pablo.station

    pablo.station Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    231
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    231
    48
    43
    Work with blind kids
    Tucson Az
    Im using Pandora 1.5.4 on EB13 (stock) and it works flawlessly. I use it everyday.
     
  8. Flaspeneer

    Flaspeneer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    207
    Joined:
    Sep 5, 2010

    Sep 5, 2010
    207
    24
    38
    Male
    Writer, Studio Musician, Editor
    If you wouldn't mind, please let us all know how it goes. That sounds like a cool suggestion.

    I've only experienced problems on Froyo when I changed the setting to high quality, but I tend not to do that when passing through, say, tunnels. At work, where I need Pandora most often, high quality works utterly swell, Mr. Daddy-O.

    Then again, I live in NYC, where coverage is known to be decent. What about you, OP?
     
  9. gme109

    gme109 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    535
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    535
    46
    68
    Male
    Absolutely no glitches with 2.2.1 using Pandora.
     
  10. alanamaslama

    alanamaslama Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    74
    Joined:
    Nov 19, 2010

    Nov 19, 2010
    74
    19
    18
    I'm running EB13. Works perfectly fine (and completely flawless on Wi-Fi).
     
  11. xTmDarren

    xTmDarren Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Nov 9, 2010

    Nov 9, 2010
    68
    4
    16
    I agree.. its works fine on 2.2.1 using Pandora for me..
     
  12. pflol

    pflol Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    347
    Joined:
    Aug 31, 2010

    Aug 31, 2010
    347
    44
    43
    Oahu / Hawaii
    fine here =]
     
  13. GrooveRite

    GrooveRite Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    53
    1
    16
    NYC
    I use it everyday while doing deliveries at work and it never skips or fails on my phone. I'm on Froyo EB13. It only cuts out when I have no service like up in the catskill mountains in upstate New York. Now if ONLY i can get shoutcast on winamp to work as well, I'll be a very happy camper!!
     

Share This Page

Loading...