1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support phone com port

Discussion in 'Android Devices' started by MyTech, Mar 29, 2012.

  1. MyTech

    MyTech Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    12
    Joined:
    Feb 18, 2012

    Feb 18, 2012
    12
    0
    35
    Florida
    I cant figure out how to find what com port my motorola triumph is on when I plug it into my pc. Any help would be greatly appreciated.

    Sorry if Im going about this the wrong way. Im new to forums so still getting used to how they work.
     

    Advertisement

  2. Rush

    Rush {<>}~{<>}
    Rank:
    None
    Points:
    1,043
    Posts:
    18,741
    Joined:
    Jan 31, 2011

    Jan 31, 2011
    18,741
    3,162
    1,043
    Male
    Entrepreneur / Business Owner - Freelance Writer
    Loganville, GA
    Hi MyTech... :)

    Welcome aboard. I just want you to know that I've moved your thread to its device specific forum - hopefully to get it some faster responses.
     
    MyTech likes this.
  3. marc12868

    marc12868 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,460
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    2,460
    850
    213
    Male
    Tier 2 Tech Support @ At&t
    Spokane Valley, Washington
    Why do you want to know what port it's on? But to find out in windows go to control panel and go to device manager and expand ports and it should say something like android device on one of the ports. On any other OS I don't know how.
     
  4. MyTech

    MyTech Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    12
    Joined:
    Feb 18, 2012

    Feb 18, 2012
    12
    0
    35
    Florida
    I have W7 on my computer and it doesnt give me any port option in device manager
     
  5. jerrspud

    jerrspud Well-Known Member
    Rank:
     #718
    Points:
    38
    Posts:
    150
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    150
    20
    38
    you need to turn on the usb share on your phone.. then it will show up as a USB drive. Is that what you want to do?
     
  6. MyTech

    MyTech Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    12
    Joined:
    Feb 18, 2012

    Feb 18, 2012
    12
    0
    35
    Florida
    Do you mean "usb storage" or "usb debugging" because I tried both and if I have debugging on, it shows in device manager as "adb interface" but that doesnt say anything about a com port and if I have debugging off, nothing shows at all in device manager :thinking:
     
  7. civicscootin

    civicscootin Member
    Rank:
     #1,517
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Jan 10, 2011

    @MyTech:
    Have to be specific on what your trying to pull off brother..

    Are you trying to find what drive letter your USB storage is using?
    OR
    Are you trying to find the com port to change your PRL?

    Either way we need to know what you're trying to pull off in order to help further.
     
  8. jerrspud

    jerrspud Well-Known Member
    Rank:
     #718
    Points:
    38
    Posts:
    150
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    150
    20
    38
    or are you wanting this to show up in the "device manager" so you can tether?
     
  9. AngryCow

    AngryCow Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    May 17, 2012

    May 17, 2012
    16
    2
    16
    I'm having the same problem getting my prevail to show up under device manager. when I plug it in it shows Samsung ADB interface but down under com ports it doesn't show anything. I need to know which com port number so I can select it in CDMA and get a connection with phone.
     

Share This Page

Loading...