1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Phone Freezes On Calls

Discussion in 'Android Devices' started by Boogroin21, Jul 4, 2011.

  1. Boogroin21

    Boogroin21 Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    So, I have a LG Shine Plus. When recieving phone calls, it's basically a coin toss on wether or not my phone will bring up the 'Slide to accept call screen' or a lightened black screen with the phone ringing and the led showing me there is call. The only way to solve this is by popping the battery out. This never happens when I make a call from it.
    Any suggestions or tips?
     

    Advertisement

  2. Burned

    Burned Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Dec 21, 2010

    Dec 21, 2010
    51
    2
    16
    Male
    Computer Tech
    Vancouver, BC, Canada
    Try turning off "Auto adjust screen brightness" in the Sound &
    display settings screen. Maybe its sensing a bright area when it does that?
     
  3. mattman910

    mattman910 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Aug 26, 2011

    Aug 26, 2011
    6
    0
    5
    learning centre for Telus
    Calgary, AB
    You can also try using the dedicated call and end call buttons to see if it is just a screen issue.

    If so a battery pull might be required to free up some cached memory
     
  4. Boogroin21

    Boogroin21 Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Thanks for the suggestions.
    Additional details: Auto-Brightness is off. And I tried pressing the accept call button; although it continued to be a pest and I couldn't hear anyone, I later talked to my mother (the person who was phoning me) and she said she could hear me.
     
  5. DC1022

    DC1022 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    178
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    178
    12
    38
    Hi I know this is an old post but i have just recently been having this problem, was there anyway to fix it. I'm on the edge of wanting to do a factory reset to see if that helps cause it is really annoying and i don't know whos calling ever.
     
  6. jiilik

    jiilik Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    141
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    141
    35
    43
    I had a similar problem with 2.1, but never with 2.3.3 or any of the derivative roms. What version are you using?
     
  7. DC1022

    DC1022 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    178
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    178
    12
    38
    I'm using 2.1 I didn't want to go to 2.3.3 because of all the problems people were having with it.
     
  8. jiilik

    jiilik Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    141
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    141
    35
    43
    Well, I guess this ought to go on a score sheet then - pros and cons for the two versions :D

    Sorry, no idea how to fix it though.
     
  9. DC1022

    DC1022 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    178
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    178
    12
    38
    Do you think a factory reset will help our will it not make a difference?
     
  10. TheSarge

    TheSarge Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    May 22, 2011

    May 22, 2011
    38
    3
    16
    A factory data reset might fix the problem, but it might not. I suppose it's worth a shot. You will loose all your downloaded apps if you do that, though.
     
  11. DC1022

    DC1022 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    178
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    178
    12
    38
    Ya its bothering me enough to do it though, not like we can hold that many apps on the shine plus anyway with its amount of memory
     
  12. jparasite

    jparasite Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    88
    Joined:
    Nov 29, 2011

    Nov 29, 2011
    88
    34
    23
    If you're running Gingerbread don't you have the option of moving apps to the sdcard?
     
  13. DC1022

    DC1022 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    178
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    178
    12
    38
    I'm not running gingerbread
     

Share This Page

Loading...