1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Support Phone thinks earplugs are allways plugged in

Discussion in 'Android Devices' started by StefanNL, May 31, 2010.

  1. StefanNL

    StefanNL Member
    Thread Starter
    15

    Oct 25, 2009
    11
    0
    15
    Hello,

    I got a problem with my Samsung Galaxy, I can't make normal phone calls since all my sound goes threw the minijack plug. I've tried connecting and disconnecting earplugs over 9000 times but still nothing. powered it off and on a lot of times, removes batterij etc. nothing seems te work. My last desperate act is to reset it to factory settings, but before I'm doing that I'm asking if any of you have a better salution?

    BTW when I'm in my car (bluethooth carkit) I can make normal calls aswell
    Sorry for my messy english.
     

    Advertisement

  2. daniel-martin88

    15

    Apr 26, 2010
    11
    0
    15
    Hi! It also happened to me. I tried a lot of things but at last I had to make a hard reset and it worked.

    Have you tried connecting and disconnecting another earplugs instead of samsung ones?
     
  3. mvnjpy

    mvnjpy Well-Known Member
    36

    Dec 5, 2009
    59
    1
    36
    what firmware version and galax0 or not..
     
  4. StefanNL

    StefanNL Member
    Thread Starter
    15

    Oct 25, 2009
    11
    0
    15
    sorry, forgot to mention that, its a Galaxy white, thought that was de I7500. Firmware is 1.6, trying to update it (if there is a new 1) but I'm having a fight with new PC studio on Windows 7 :/
     
  5. KlaymenDK

    KlaymenDK Well-Known Member
    143

    May 29, 2009
    1,217
    130
    143
    Denmark
    [Err, nevermind. I have nothing more to add.]
     
  6. StefanNL

    StefanNL Member
    Thread Starter
    15

    Oct 25, 2009
    11
    0
    15
    you mean the plug of the earplugs?, I've plugged and uplugged it over 9000! times :S still nothing.
     
  7. daniel-martin88

    15

    Apr 26, 2010
    11
    0
    15
    So I recomend you to hard reset.
     
  8. StefanNL

    StefanNL Member
    Thread Starter
    15

    Oct 25, 2009
    11
    0
    15
    hmm, factory reset didn't help..
     
  9. MxFxLuder

    MxFxLuder Member
    35

    May 27, 2010
    10
    0
    35
    R&D Electronic Engineer
    Curitiba - PR - Brazil
    Hi StefanNL,

    I had the same problem before with my galaxy, I even thought that the speaker was gone, because I didn
     
  10. m_w

    m_w New Member
    5

    May 31, 2010
    2
    0
    5
    Try plugging/unplugging your headphones several times WITH YOUR CHARGER plugged in. It worked for me
     
  11. StefanNL

    StefanNL Member
    Thread Starter
    15

    Oct 25, 2009
    11
    0
    15
    It seems to work now... after unplugging my earplugs with a peace of toiletpaper wrapped around the jackplug. now its kinda random, sometimes it works sometimes it doesn't. blowing in the plug also seems to have worked.
    At this moment it seems to be working, alltough right now I'm affraid to plug my earplugs back in again
     
  12. Luker

    Luker New Member
    5

    Jun 1, 2010
    1
    0
    5
    I had this same problem on different firmwares and still experience it from time to time.. It's very annoying but have a look at this:

    toggleheadset - Project Hosting on Google Code

    It's a widget with which you can manually switch the phone in and out of headset mode. It really makes this bug a lot less annoying, since you can just tap the widget whenever it occurs. I believe there is also a version for 1.6 firmwares but this one also works fine on my Galaxo 1.6.3.2 :)

    Hope this helps!
     
  13. Haltemien

    Haltemien Active Member
    15

    Apr 19, 2010
    37
    0
    15
    IVe had this bug from time to time aswell. What triggers it on my phone, is running with 710mhz for several days. When i switch to 600something it goes away.
     
  14. StefanNL

    StefanNL Member
    Thread Starter
    15

    Oct 25, 2009
    11
    0
    15
    aaaaah, thats briljant Luker!
    I've been scared to plug my earplugs back in allday!

    My problem is solved now, thanks for all the feedback :)
    Finally a forum that doesn't make replys like "oh it works on my phone"
     

Share This Page

Loading...