1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Phone won't send picture messages...

Discussion in 'Android Devices' started by Xaviera2010, Mar 16, 2011.

  1. Xaviera2010

    Xaviera2010 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    168
    Joined:
    Mar 2, 2011

    Mar 2, 2011
    168
    10
    38
    Homestead, FL
    My phone doesn't seem to want to send picture messages to people. I try to send them but the red timer looking thing on the side of the message never goes away and they never get the picture.

    Also when someone sends me something and I press "Download" it says "Downloading" and doesn't do anything at all.

    I don't know why. I use Metro PCS and I'm on the $50 plan.

     

    Advertisement

  2. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    Any mods to your phone.
     
  3. septembersrain

    septembersrain 句_句 Smurfing Awesome
    Rank:
     #81
    Points:
    343
    Posts:
    1,943
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    1,943
    1,378
    343
    Female
    Esurance - Insurance Agent
    San Antonio, TX
    If you modded your phone, You've got to check your APN settings.
     
  4. Xaviera2010

    Xaviera2010 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    168
    Joined:
    Mar 2, 2011

    Mar 2, 2011
    168
    10
    38
    Homestead, FL
    No Mods that I am aware of. I mean, I have Go Launcher, that's about it. It's not rooted either.

    Also why when I use Facebook on my phone and comment and stuff, it doesn't show the little phone icon next to my posts and say I'm mobile when it does that to my other friends mobile posts?
     
  5. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    you may be pushing through to the web site not the mobile site.
     
  6. Gmash

    Gmash Android Expert
    Rank:
     #47
    Points:
    613
    Posts:
    6,910
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    6,910
    3,191
    613
    Male
    neither Here nor There
    You should probably contact metro about the mms problem. They might be able to do some voodoo.
     
  7. septembersrain

    septembersrain 句_句 Smurfing Awesome
    Rank:
     #81
    Points:
    343
    Posts:
    1,943
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    1,943
    1,378
    343
    Female
    Esurance - Insurance Agent
    San Antonio, TX
    Metro is already rinky dinky with it's service. I've had issues with MMS/Data randomly.
     
  8. amandajl84

    amandajl84 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Feb 14, 2011

    Feb 14, 2011
    6
    1
    6
    EMS
    Detroit, Michigan
    mine was doing this a couple weeks ago. i called and they just sent a refresh signal, had me restart the phone and it has been five ever since.:p
     
    Gmash likes this.
  9. Xaviera2010

    Xaviera2010 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    168
    Joined:
    Mar 2, 2011

    Mar 2, 2011
    168
    10
    38
    Homestead, FL
    Guess I will need to call Metro x_x

    I can't receive picture messages either.
     
  10. Gmash

    Gmash Android Expert
    Rank:
     #47
    Points:
    613
    Posts:
    6,910
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    6,910
    3,191
    613
    Male
    neither Here nor There
    Let us know if you get it fixed.
     
  11. aldotkd

    aldotkd Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 8, 2011

    Apr 8, 2011
    1
    0
    5
    I just solved the same issue by deleting all previous messages, must be some unknown limit. :)
     
  12. kaspur

    kaspur Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    1
    0
    5
    a night auditor and front desk agent at a hotel.
    Caldwell, Idaho
    I have the same problem through cricket. They have rebooted my phone 2 or 3 times with no change. also, i have bought a bigger sd card as well as tried many different things. and it still does not work.
     
  13. BlastGT1

    BlastGT1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    732
    Joined:
    Jan 20, 2011

    Jan 20, 2011
    732
    335
    123
    Doesn't pay enough
    The Gate
    I've had random MMS issues when using market SMS apps, but haven't had an issue using the stock SMS. Are you trying to send/receive large files? The carriers have a size limit, and I'm sure they wouldn't give you an error message saying "File too large".
     
  14. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    no you're it!!!
     
  15. Swiss0213

    Swiss0213 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    1
    0
    5
    How do you adjust apn settings then. Where is that in' the phone?
     
  16. Can0dope

    Can0dope Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    511
    112
    93
    Hospitality
    Phoenix, AZ

    Open voice dialer, and say "open apn's"
     
  17. Shanerz

    Shanerz Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 20, 2011

    Dec 20, 2011
    3
    0
    5
    Just delete the old messages first and then resend your pics they go right through......
     
  18. Zak Ster

    Zak Ster Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    1
    2
    26
    FIXED! I switched my SIM back to my MetroPCS phone, tested the MMS (successfully), and copied the APNs to my S4. Here are my settings:

    APN - fast.metropcs.com
    MMSC - http://metropcs.mmsmvno.com/mms/wapenc
    MCC - 310
    MNC - 260
    APN type - default,mms,supl

    Worked like a charm! I'm in Austin, TX, if that makes a difference.
     
    xXRIFFRAFFXx and Gmash like this.
  19. xXRIFFRAFFXx

    xXRIFFRAFFXx Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 27, 2016

    Apr 27, 2016
    1
    0
    5
    Male
    I'm in Cali could not get MMS to work could not understand woman at metro used this here fixed everything thank you great post
     

Share This Page

Loading...