1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Phone wont turn on 100% it just stays on android logo PLEASE HELP :(

Discussion in 'Android Devices' started by christian91, Apr 25, 2011.

  1. christian91

    christian91 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 25, 2011

    Apr 25, 2011
    1
    0
    5
    hi please help me my phone just wont pass tru the android logo it wont turn on right i dont know what happend how can i fix this :( and no i did not try ti hack it or anything it probably got wet but im not shure because it does turn on it just wont pass that android logo so its actually stuck there
     

    Advertisement

  2. Anduiril

    Anduiril Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    426
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    426
    157
    68
    Male
    Electronics Technician
    Orlando, FL
    Have you pulled the battery? If you haven't pull it out for 30 seconds and then try it again.
     
  3. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    if it got wet put it in a container with some dried rice for a while to let it draw up the moister...
     
  4. Dubstep

    Dubstep Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    238
    Joined:
    Apr 7, 2011

    Apr 7, 2011
    238
    14
    38
    Male
    Entrepreneur.
    Usually when this happens you need to remove your battery and SD card for a minute or two.
    Then put the battery in first, then SD card.

    Might not work for everyone.
     
  5. kat6464

    kat6464 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 4, 2011

    Nov 4, 2011
    2
    0
    5
    my phone dose the exact same thing except my fones brand new i just turned it off for a min and now it wont power on past the android bit
     
  6. brynneada

    brynneada Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 12, 2011

    Nov 12, 2011
    2
    0
    5
  7. brynneada

    brynneada Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 12, 2011

    Nov 12, 2011
    2
    0
    5
    I just fixed my boyfriends phone. It was doing the exact same thing, I did a factory reset by holding the power, volume up and send button....DIDN'T WORK! still was stuck on android screen. This is how you fix it (well this is what i did to fix mine)...
    Power down the phone and download and extract this to your desktop MetroStockRecovery-SCRIPTS.zip after you done that press and hold vol down, end key and power, your phone should be on the white huawei screen and it should stay there plug your phone to the computer via usb cable, now open the folder that you extracted and run both of these file, first run fastboot-windows you will see a black box come and leave quick, next run metroPCSStock-windows.bat than another black box will pop up and it will do its thing, once it finishes the phone will automatic reboot itself. :p
     
  8. Gmash

    Gmash Android Expert
    Rank:
     #47
    Points:
    613
    Posts:
    6,910
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    6,910
    3,191
    613
    Male
    neither Here nor There
    Congrats on fixing your boyfriends phone! And welcome to the forums!
     
  9. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    Welcome to AF and im glad everything worked out for you. ;)
     
  10. starr1048

    starr1048 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    204
    Joined:
    Feb 15, 2011

    Feb 15, 2011
    204
    33
    43
    Somewhere Out There
    LoL Gmash ,
    do u have the Android 2.1 Launcher ?
    just that 1 app , i try looking
    but everytime i try everything
    the search wont let me use 9 screens
    or 2.1 for some reason lol , so if u
    or anyone u know might had that 1 app
    it'll save me alot of time :D
    and yes i still use like like a Poem lol
     
  11. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    go launcher ex will let you have 9 screens, but 2.2 only 5.;)
     
  12. Gmash

    Gmash Android Expert
    Rank:
     #47
    Points:
    613
    Posts:
    6,910
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    6,910
    3,191
    613
    Male
    neither Here nor There
    http://androidforums.com/ascend-all-things-root/282086-huawei-ascend-how-re-install-stock-canvas.html

    Hey, Starr, you could try that, ^ but I don't know if the download links are still good, and I'm not positive that the 2.1 launcher (Canvas) will work with 2.2. You must be the only person who likes that 9 home screens in a 3x3 grid lol.

    P.S.-I guess you must have remembered your password, I see you're using your old profile with the cute doggy avatar lol.;)
     
  13. velkur21

    velkur21 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    4
    0
    5

    im trying this but my phone never get the huawei screen just a purpleish one. i ran the programs anyway and it says "waiting for device" any ideas
     
  14. Gmash

    Gmash Android Expert
    Rank:
     #47
    Points:
    613
    Posts:
    6,910
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    6,910
    3,191
    613
    Male
    neither Here nor There
    Sorry to be the bearer of bad news, but that purple screen is otherwise known as the purple screen of death. I don't think anybody ever figured out any way to fix that.:(
     
  15. paddyirishman

    paddyirishman Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 5, 2011

    Dec 5, 2011
    2
    1
    6
    No need to download the files above, heres what I did, based on Samsung GT-15800:

    1. Remove sim & memory cards.
    2. Replace battery.
    3. Press the middle of the volume button (between + & -), the home (middle) button and the power button at the same time. (Be sure you have the two buttons pressed before hitting the power button).
    4. Let go of buttons when phone powers on. This will bring you to a boot menu.
    5. Use volume +/- buttons to navagate to factory reset & click the home button.
    6. Click home button again to confirm.
    7. Select yes & confirm. This has now reset your phone.
    8. Now select reboot & confirm to restart your phone (or power off and on your phone)

    Good as new... literally....
     
    16megan likes this.
  16. PhoneGurux3

    PhoneGurux3 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 14, 2012

    Feb 14, 2012
    1
    1
    6
    For all of you out there with the Purple screen of death that need help I HAVE FOUND A FIX. I don't know if that has been done before but from all the reading that I've done it was made aware to me that it has not been solved yet soo i will give you Guys what you need to fix this problem. The first thing i did was take the battery out and the SD card for about 2 minutes for both and it didn't work so then i proceded to come onto this website and read about problems that where like mine or similar to it and i found that there is a button combo to factory reset the Phone. i tried that and thats when i came across the purple screen. the button combo to do that is the Power button, the volume up key and the end key at the same time but, it failed to work after that i went and i pressed the Power button, the volume down key and the end button and that proceded to a Update firmware screen that had apperently Failed. i didnt understand this too much soo i took the battery out left it for a second turned the phone on with the button combo for the factory reset and it went to the purple screen again so i took the battery out Put the battery back in and turned it on regulary and it went past the android screen did the little metropcs Jingle and STARTED RIGHT UPP Just like it normaly would. I hope this helps you all or anyone who has this problem. :D
     
    Gmash likes this.
  17. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL

    Good try... but that wont work on this phone.

    Recovery boot on an ascend is volume up+call+power but same idea and was already tried.... I may be late on pointing this out..... stupid app is being a pain
     
  18. Gmash

    Gmash Android Expert
    Rank:
     #47
    Points:
    613
    Posts:
    6,910
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    6,910
    3,191
    613
    Male
    neither Here nor There
    Welcome to the forums! Glad you got it working!
     
  19. lynnsmazing

    lynnsmazing Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 14, 2012

    Aug 14, 2012
    1
    0
    5
    I have a huawei android, and it wont turn completely on. no matter how many times i take out the battery and the SD card, it just stays on this black screen with a rotating green circle and displaying the wrong time. It just tells me that com.android.hauwei.kdjfa;sdkjfask;dhfaskd has unexpectedly failed, try again. and only with a force close button. ive tried holding my finger on the screen and holding the power button at the same time, and it wont even turn off. any ideas?
     
  20. volleyball4

    volleyball4 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 11, 2012

    Oct 11, 2012
    1
    0
    5
    have a huawei 4G and i need help i its just stuck on the place when i turn it on can anyone help me plese :thinking:
    :eek:
     
  21. floydell

    floydell Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 18, 2013

    May 18, 2013
    1
    0
    5
    Does this work for T mobile? I noticed the for download says metropcs. That's not my carrier. Any help?
     
  22. pkelly041961

    pkelly041961 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 26, 2013

    May 26, 2013
    10
    0
    15
    I have Huawei ascend h866c. Uninstalled Huawei Launcher with Titanium Backup. Had Go launcher ex installed. Reset my phone to factory and now phone will boot up through trac-fone blue screen. I need Huawei Launcher or any launcher would be good. BTW, phone was not backed up. any suggestions?
     

Share This Page

Loading...