1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Pictures in my new Evo

Discussion in 'Android Themes' started by JSosa22, Nov 1, 2010.

  1. JSosa22

    JSosa22 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 1, 2010

    Nov 1, 2010
    1
    0
    5
    Hi everyone..

    I just purchased the Evo.. I was wondering if there is anyway I can hide an album in my pictures. If anyone knows, please explain it to me.

    Also, are there any smileys I can use in my texts??

    Thanks!
     

    Advertisement

  2. Kaessa

    Kaessa Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    654
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    654
    222
    93
    Female
    Disabled
    Colorado
    Create a blank file called .nomedia and put it inside the folder you want to hide. This should hide that folder and any folders under it from the gallery.
     
  3. xefe

    xefe Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    159
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    159
    21
    38
    actually if you put a "." before any directory it should hide it from the gallery. the "." signifies a system directory and the gallery doesnt look for it. IRC.

    just dont forget to delete any thumbs file that is in the directory you hide
     
  4. satdroid

    satdroid Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    1
    0
    5
    How to retrieve them back?
     
  5. xefe

    xefe Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    159
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    159
    21
    38
    what do you mean ?

    You can view them if you use a file system browser such as astro
     
  6. tongben

    tongben Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 12, 2010

    Nov 12, 2010
    1
    0
    5
    If you are creating a file from your desktop and copy it to your phone, from the desktop, you must name the file as ".nomedia." (without quotes). Without the period at the end you will get the error "You must type a file name".
     

Share This Page

Loading...