1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Pictures Not Appearing in Gallery

Discussion in 'Android Devices' started by Glitch428, Jun 1, 2011.

  1. Glitch428

    Glitch428 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    5
    1
    6
    I've recently experienced an issue with my Gallery. There are a certain number of pictures that do not appear when accessed though the Media/Gallery App. I've verified that they are on the SD Card and I can see all of them when using Astro or PC Companion.

    Can anyone help me by telling me how to get the pictures back and how this might have happened in the first place? I don't know if it matters but my PLAY is rooted as well.

    Thank you in advance.
     

    Advertisement

  2. ckelly33

    ckelly33 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    808
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    808
    146
    93
    CRNA
    Tennessee
    Same thing here. Not sure what is going on.
     
  3. Glitch428

    Glitch428 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    5
    1
    6
    ckelly33,

    I've figured out how to correct this issue but, it still happens randomly. It seems to only happen after I connect to my PC. The only way I've been able to fix it is by removing the battery for awhile.

    Try it out and let me know if it works for you.
     
  4. ckelly33

    ckelly33 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    808
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    808
    146
    93
    CRNA
    Tennessee

    I will try it out (although I have never connected it to my PC). How long is 'a while'? Oddly enough, while pictures are still missing, I noticed today that my most recent picture shows twice. I hadn't seen that before.
     
  5. Sam-SonyXperia

    Sam-SonyXperia Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,042
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    1,042
    151
    153
    There could be a couple of things causing this issue. However you may want to update the software and if that does not work, backup and format the memory card.
     

Share This Page

Loading...