1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Playback Audio Quality Issues

Discussion in 'Music & Media' started by tricks-t-clown, Oct 5, 2011.

  1. tricks-t-clown

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    1
    0
    5
    I recently purchased a Motorola electrify and have been having some issues with the audio playback. There is a large amount of static or "noise" when listening to music with headphones. I have tried many different music players, and several high quality headphones and earbuds with similar results. The music being played is also high quality 320kbps and 44.1 khz audio. Are there any known issues with this, or any fixes available? All help is greatly appreciated.
     

    Advertisement

  2. joggy

    joggy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    121
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    121
    24
    58
    I'm not sure what your exact issue might be, but I had audio quality issues on my Motorola Droid2 Global that had not been addressed by Motorola by the time I got rid of the phone.

    There is a thread over in the Motorola support forums detailing the problem and some end user solutions including the one I used - Poweramp.

    Here is the thread if you want to take a look.

    Hth...
     
  3. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    If you are getting static, that's not coming from the software or the mp3 files. That sounds like a bad headphone port.
     

Share This Page

Loading...