1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Please help me

Discussion in 'Android Devices' started by SmallGuy, Sep 15, 2009.

  1. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    Hello guys.

    I have been trying to update my Hero since yesterday but i keep getting Connection failure.
    I think its because i can't get the Htc Sync working. I have installed it to my PC and all that but my Phone just cant find it. But do i even HAVE to use Htc Sync to update?
    I have tried everything i know. Rebooting everything, reinstalling Htc Sync and all this i have been trying on 3 different PC's to make sure but it just doesn't work. :(
    Please help me, what can i do?

    /SmallGuy
     

    Advertisement

  2. NeilB

    NeilB Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Sep 2, 2009

    Sep 2, 2009
    29
    1
    16
    Director of software development company
    UK
  3. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    So you say it's possible to rom upgrade without Htc Sync?

    Yes, ive tried both the Htc Sync from the SD card and the 2.0.4.
     
  4. NeilB

    NeilB Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Sep 2, 2009

    Sep 2, 2009
    29
    1
    16
    Director of software development company
    UK
    I said no such thing! I just said that I've not used HTC Sync.

    I'm waiting for the official firmware upgrade at the moment, hoping that the Orange versions of HTC software don't take as long as the Orange versions of Nokia software :rolleyes:
     
  5. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    I just did not know what you ment (;

    Well, the upgrade i want to do is official but i think it's only nordic (im from Denmark).
    ROM Upgrade for HTC Hero ;)
     
  6. NeilB

    NeilB Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Sep 2, 2009

    Sep 2, 2009
    29
    1
    16
    Director of software development company
    UK
    I'm very jealous!

    Hopefully someone with experience of HTC Sync will be able to help you.

    Good luck :)
     
  7. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    Thank you, I really hope so too. I can't wait :(
     
  8. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    Should i just try and "Factory data reset" the phone and see if that solves the problem? The ROM update erases all data on the phone anyway?
     
  9. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    The factory resent did not work. Still can't connect to HTC Sync :thinking:
     
  10. zukini

    zukini Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    98
    Joined:
    Sep 9, 2009

    Sep 9, 2009
    98
    2
    16
    After installing HTC sync i had to wait for an age without doing anything on the computer or the phone just to complete the first windows hand shake. It comes up with lots of things after first use but you have to wait for the "device is ready to use" quote. It took my computer 10mins. So my advice it to uninstall all HTC sync stuff from your computer.
    Reinstall it from the HTC website and then plug your phone in via usb and walk away at least for 10 mins. Because it looks as if its not doing anything its very easy to think its ready before it is so you end up unplugging it before the handshake is finished.
     
  11. daffyduck

    daffyduck Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:


    Hi guys, first post on this forum so wish me luck.....
    I had problems initially getting Sync to work on my Vista Laptop and think I have worked out a quick solution for you:
    1. Uninstall the HTC Sync software & driver, reboot PC
    2. Download a fresh copy, or use previous .exe file to install (I turn off my wireless card so no internet, then disable Virus & Firewall software, and exit all the open programs running on the desktop & taskbar).
    3. Install the Sync software, reboot PC
    4. Start up Sync software, connect mobile phone (which is switched on).
    5. At this point, Vista seems to load just one of the drivers (see the taskbar, where it is installing the device for more information).
    6. So, at the moment, Sync still does not recognise your Hero phone.
    7. This is the key bit for me, with everything still connected, do the "drag down" on the home screen of your Hero, and start up the HTC Hero Sync application.
    8. At this point, Vista now loads all the other drivers & recognises the Android phone.......after this is done, then the Sync software will open a new window, asking you to go through the Hero connection wizard (name your phone, etc).
    9. All is done - go to the install program option to install the .sdk file (but it does not actually do anything), so you can load new software at a later date.
    10. Should work now???

    Let me know if this works for anybody else.....:)
     
  12. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    All the computers i tried it on had Windows XP but today after school i went over to my friend who had a laptop with Vista and it worked right away. Finally i got the update! :D
    But i think its weird it did not work on XP?
     
  13. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    663
    Posts:
    10,543
    Joined:
    Nov 3, 2008

    Nov 3, 2008
    10,543
    210
    663
    Washington DC, USA
    Goto your device drivers section of control panel and remove all drivers that have caution (yellow exclamations) remove any app you had install relating to the phone ...

    Reboot your computer and start again ...
     
  14. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    Cant find it?
     
  15. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    663
    Posts:
    10,543
    Joined:
    Nov 3, 2008

    Nov 3, 2008
    10,543
    210
    663
    Washington DC, USA

    You can't find what ... the PC control panel / device manager ? or what ?
     
  16. SmallGuy

    SmallGuy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 15, 2009

    Sep 15, 2009
    45
    0
    15
    Sry, the device manager.
     
  17. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    663
    Posts:
    10,543
    Joined:
    Nov 3, 2008

    Nov 3, 2008
    10,543
    210
    663
    Washington DC, USA
    Assuming you have an icon on you PC Desktop of:

    My Computer ...

    Right Mouse it ...
    Select Properties
    At the top Select the Tab label Hardware
    the Select Device manager ...
     
  18. Jason71

    Jason71 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    238
    Joined:
    Aug 5, 2009

    Aug 5, 2009
    238
    24
    38
    IT consultant
    Shropshire UK
    Connectivity to HTC sync did not seem to be a factor for me.
    Both I and a friend at work have been unable to get HTC sync to connect reliably to our phones I with a Vista laptop and he with XP. Neither of us cared because we are google mail users and did not need it. When the Rom update came along we were both able to install it without problem. Phone connected to the PC, SD unmounted, HTC Sync running but claiming to be unconnected. ran the update and it found the phone and worked perfectly.
     
Tags:

Share This Page

Loading...