1. Are you ready for the Galaxy S20? Here is everything we know so far!

Please help, Speakers and headsets not working

Discussion in 'Android Devices' started by bludragn0, Sep 2, 2011.

  1. bludragn0

    bludragn0 Lurker
    Thread Starter

    Hi, apologies in advance if this is in the wrong forum but I couldn't find anything else.
    I recently bought an LG Optimus V on ebay and I was really excited about it, but as soon as I turned it on I noticed that the speakers weren't producing the familiar VM intro.

    I can call people and hear them, but if I turn on the speakers then I can't hear anything, it's the same for youtube and other apps and plugging in earbuds doesn't make a difference. I've rooted and flashed to I.H.O CM 7.1 and did a couple of factory resets, but no luck.

    What I've done:
    Rooted and flashed
    Volume Control+ to make sure nothing's muted
    Factory Reset

    I would really appreciate some suggestions guys, I don't want to have to return it.
     



    1. Download the Forums for Android™ app!


      Download

       
  2. Petrah

    Petrah Psychotic Female

    Sounds like the phone will need to be repaired. You said you purchased it from eBay.. are you the original owner, or did you buy it used? If you bought it used, you're stuck with it because the warranty only covers the original owner.
     
  3. bludragn0

    bludragn0 Lurker
    Thread Starter

    I'm not the original owner, I'm afraid. It was a used phone. I'm planning on returning it, but if there's some kind of simple hardware solution, I'd like to try it first.
     
  4. Petrah

    Petrah Psychotic Female

    I hope you get it worked out! That has to be very frustrating. :(
     
  5. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus

    Now that your rooted you must never use the factory reset in the privacy menu on the phone as it can cause serious problems(including bricking your phone). You can only use the "wipe data/factory reset option in the custom recovery that you should have installed now that your rooted.
    Have you made a backup of your system in the recovery's "backup and restore" option(this is called a "nandroid backup")?This must be done

    Did you start to experience this problem before or after you rooted and installed a custom ROM?

    Sometimes the problem is in a corrupt download. Other times it is because all these things were not done when installing a new ROM:
    1.wipe cache partition.
    2.wipe dalvik cache(advanced section)
    3.wipe data/factory reset.Now that your rooted YOU MUST NEVER USE THE FACTORY RESET IN THE PRIVACY MENU ON THE PHONE
    4.format boot,system,data,and cache
    5.go to install zip from sd card
    6.go to select zip from sd card,chose the ROM first. It will go thru the install procedure. When done go back to step 6. and select the gapps.
    When all this is done select reboot system now.

    It will take 5-10min. for the initial reboot. You will be asked to sign in,skip this.

    Now you can go to the market app and click on it and sign in to your google account(you must have your e-mail address and log in code).Reboot the phone twice then set up your apps. Once you get everything set up just the way you like it and all your apps are just where you want them,go back into your recovery and make a backup of that ROM. You can now delete the first backup if you need to (you might keep it if you ever need to revert back to stock to sell the phone).

    If you want to install a theme it is always better to wait until you have rebooted your new ROM a couple of times first,then all you have to do is go into the recovery and wipe cache partition and dalvik cache,then do the same thing you did to install the ROM(theme must remain zipped)
    When you need to install an update to an installed ROM,all you have to do is wipe cache,and dalvik.

    Now that your rooted you will have to unroot and return the phone back to stock ROM and recovery before returning if that's the only option left.
     
  6. bludragn0

    bludragn0 Lurker
    Thread Starter

    Thanks Andy, the phone's speakers weren't working when I got it so I thought a new ROM would help. I failed to mention that I did install a custom recovery and ROM (I.H.O CM7.1) but it's to no avail. I'm gonna have to undo everything and just return it. Thanks for your guide though, it'll be a nice reference when I get a replacement.
     

LG Optimus V Forum

Features and specs are not yet known.

unknown
Release Date
0
Reviews
Loading...

Share This Page

Loading...