1. Download our Official Android App: Forums for Android!

please help! (Sprint phone on Cricket, no data on 3G)

Discussion in 'Cricket' started by stevelyttle, Dec 14, 2012.

  1. stevelyttle

    stevelyttle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 11, 2012

    Dec 11, 2012
    4
    1
    6
    Male
    in
    hi everyone! i got this friend at work that has this sprint motorola. he bought off someone. well they turned it into a cricket phone. and it wont download off of google play or stream youtube in less he is on wifi. i installed adobe and it still didnt play youtube. i am a newbie on this stuff so i would really be kind at any advise. thank you for looking at my thread.have a grate day.:thinking:
     

    Advertisement

  2. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #6
    Points:
    3,118
    Posts:
    28,555
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    28,555
    21,996
    3,118
    Male
    Next to you
    Hello stevelyttle!
    Do you know what model of Motorola he has? Did he, or someone else flash that device to Cricket? I am not familiar with flashed devices, but I think, but not sure, if there is a doner phone involved with the flash to Cricket.
     
  3. Digital Controller

    Digital Controller The Real Bass Creator
    Rank:
    None
    Points:
    953
    Posts:
    12,647
    Joined:
    Sep 5, 2012

    Sep 5, 2012
    12,647
    3,553
    953
    Male
    Civil Engineer
    Cincinnati, Ohio
    EarlyMon likes this.
  4. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,418
    5,218
    New Mexico, USA
    What happened here is an off-shoot of modifying the phone id so it would work on Cricket.

    Most shady ways of doing that will simply cut out cellular data services - leaving wifi only.

    Sorry, there's no legal solution for this one at this point, so far as I know, unless he gets lucky and DC's solution above works.

    Welcome to the forums! :)
     
  5. stevelyttle

    stevelyttle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 11, 2012

    Dec 11, 2012
    4
    1
    6
    Male
    in
    It is a Motorola phantom. If that help any.

    Sent from my SH8188U using Tapatalk 2
     
  6. stevelyttle

    stevelyttle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 11, 2012

    Dec 11, 2012
    4
    1
    6
    Male
    in
    I am going to try the apn, I hope it works to, thank you all...

    Sent from my SH8188U using Tapatalk 2
     
    EarlyMon likes this.
  7. stevelyttle

    stevelyttle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 11, 2012

    Dec 11, 2012
    4
    1
    6
    Male
    in
    Can't open the settings to the apn ther locked or something

    Sent from my SH8188U using Tapatalk 2
     
  8. d2007k

    d2007k Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    28
    Joined:
    Jun 12, 2011

    Jun 12, 2011
    28
    2
    36
    rooted ? I would try to google and see how you can get it to communicate with qpst or DFS ..

    some phones are just a PAIN and will require some hours of finding the right solution .. is there a generic version of the phone not tied to a carrier ? those roms tend not to make it hard locked on certain settings .. took me a good three days straight of flashing different roms and partial flashes on top of others to unlock a galaxy from Us Cellular .. I miss the good ol days of flip phones :) qpst was so much simpler then
     

Share This Page

Loading...