1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root poblems with CMW help please just a simple problem

Discussion in 'Android Devices' started by chevanlol360, Jan 14, 2012.

  1. chevanlol360

    chevanlol360 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    2,828
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    2,828
    2,184
    423
    Male
    tech videos/ Dev'ing
    new york
    ok so when i downloaded the CWM from the post that interdept posted and the intructions said to run .bat if your on windows and run .sh if your on mac, well im on a windows pc but i dont see run .bat at all i only see run .sh please help i just rooted my phone :) and would like to make a backup of the stock rom so that i cant install other roms:) thanks
     

    Advertisement

  2. smith058

    smith058 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,357
    Joined:
    Jun 11, 2011

    Jun 11, 2011
    1,357
    527
    213
    SoCal
    Its there... try redownlooading
     
  3. smith058

    smith058 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,357
    Joined:
    Jun 11, 2011

    Jun 11, 2011
    1,357
    527
    213
    SoCal
    Unless you can't see other file extention like.txt or .exe or .doc or .dll ... if that's the case then click on the other file named "star-scrom-0.6-boost"
     
  4. chevanlol360

    chevanlol360 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    2,828
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    2,828
    2,184
    423
    Male
    tech videos/ Dev'ing
    new york
    looks like thats another problem because thats not there either heres a list of what came in the CWM folder in order

    adb - file
    adb - application
    adb.osx - osx file
    AdbWinApi.dll - application extension
    AdbWinUsbApi.dll - application extension
    CWMWritter - windows batch file
    mmcblk0p13 - file
    run.sh - SH file
    zergRush - file


    thats all that came in the folder :/
     
    sr17091 likes this.
  5. smith058

    smith058 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,357
    Joined:
    Jun 11, 2011

    Jun 11, 2011
    1,357
    527
    213
    SoCal
    ???? Anti Virus ???? Idk

    Did u redownload?

    Idk ... download on a diffrant computer...???

    I wouldn't know how else to help, hopfully some one else will.
     
  6. chevanlol360

    chevanlol360 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    2,828
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    2,828
    2,184
    423
    Male
    tech videos/ Dev'ing
    new york

    Well the anti viruse wasnt the problem cause i turned it off and redownloaded cwm and opened it still not seeing the run. Bat file and i tried it on a different computer same problem just my luck and i rlly wanted to star rom
     
  7. smith058

    smith058 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,357
    Joined:
    Jun 11, 2011

    Jun 11, 2011
    1,357
    527
    213
    SoCal
    hey... my bad... i was thinking starrom or somthing.... im way off

    double click:
    CWMWriter.bat
    --- or ---
    CWMWriter


    .

    sooooo soorry i didnt read good!
     
  8. PH8AL

    PH8AL Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    327
    Joined:
    Dec 27, 2011

    Dec 27, 2011
    327
    67
    73
    Smith is correct about the file and his earlier post was correct about the problem. Here's how to fix the problem because you will need to see this info installing the ROM or nearly anything else as well.

    In windows go to

    control panel

    folder options

    view

    find the entry hide file extensions for known file types and uncheck it.

    if you still have CWM open in another explorer window refresh it.

    You just don't see the file extension because its a windows file extension and the mac .sh is not. Not sure why he didn't name the files the same but yes CWMwriter batch file (.bat) is it.
     
  9. chevanlol360

    chevanlol360 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    2,828
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    2,828
    2,184
    423
    Male
    tech videos/ Dev'ing
    new york
    Thanks guys it worked i had a hunch that it was that file but i didnt wanna risk anything knowing that odin was not ready for the ultra, anyway i wanna make my first backup i understand how to get into cwm and backup to sd card after that do i transfrm my backup to my pc or leave it on the sd card? And i have been reading on how to install a couple themes/roms and it says i gotta do a wipe/factory rest well wont that delete all my data on my phone?
     
  10. PH8AL

    PH8AL Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    327
    Joined:
    Dec 27, 2011

    Dec 27, 2011
    327
    67
    73
    I transferred a backup copy of my stock rom to my pc and left the original on the phone. The one on the phone is how you will use the recovery. Im not even sure how you could get the copy off the pc back on the phone if you couldn't get into recovery or from the SD card. But hey you never know and redundancy is good with high tech electronics.

    You don't need to use anything fancy for that. Turn off USB debugging enable USB mass storage and then plug it up to the pc wait for the auto run prompt click open to view files look for Clockworkmod folder then backup folder and it will be in there with a number for a name. Drag and drop it to a folder in your folder viewer on the left where you want it. It won't remove the copy from the sd card and its quicker than copy and pasting.

    About the Factory Wipe.
    You can copy the entire contents of your sd card to your pc exactly the same way I give for the backup and reinstall it. Thats what I did when I installed my bigger sdcard. it will prompt you to merge or replace some files tell it to skip them. As with my SD card swap the phone put files on it during the boot and format. The files it will prompt you for are the files the phone wont wipe but will be written as part of installing the new rom and by saying skip during the prompt you leave the new ones.

    There are also apps that do app back up this is just quicker. You go to
    computer click on the drive that is you phones sd card and drag n drop or copy to a folder on the pc.

    Sorry about all the edits. 6 sheets past 3 to the wind.
     
  11. chevanlol360

    chevanlol360 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    2,828
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    2,828
    2,184
    423
    Male
    tech videos/ Dev'ing
    new york


    No i meant when in clockwork mod recovery must roms want you to do a factory reset would it erase everything off the phone?? I know that it wouldnt erase anything off my sd card but what about the phone thats what i dont get wouldnt you lose txts contacts apps etc? And for the backup i just havr to connect my phone to the pc open up my sdcard folder and look for clockwork golder and just basically copy and paste it somewhere safe on my pc?
     
  12. smith058

    smith058 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,357
    Joined:
    Jun 11, 2011

    Jun 11, 2011
    1,357
    527
    213
    SoCal
    Yes if u do a factory reset all your info is gone. Many apps allow u 2.backup info so back up as much as u can... installing a new rom usally does require a factory reset.... cwm does back up everything. If you restore I will put u back to the state when you hit backup.... u don't have to save backup on you pc however it would be a smart idea incase somthinh happends to your sd card...
     
    chevanlol360 likes this.
  13. chevanlol360

    chevanlol360 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    2,828
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    2,828
    2,184
    423
    Male
    tech videos/ Dev'ing
    new york
    Ohh ok thanks and i just downloaded your MrRee theme i like it but i think i found a bug it doesnt work well with the twitter app when you press tweet and your about to tweet simething it goes crazy opening and closing the tweet box where i type but other than that great man btw have you tried out the star rom? I think im gonna try it out and one last question on the star rom page where yoy download it and you are on all the links for the updates what should i download the latest update or download the first star rom and then update it manually untilll i get to the latest update or what? And whats best for backup up apps and other stuff beofre the factory reset?
     

Share This Page

Loading...