1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Possible battery drain on new radio/PRI

Discussion in 'Android Devices' started by NYCHitman1, Jun 5, 2011.

  1. NYCHitman1

    NYCHitman1 Gun for Hire
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,538
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    6,538
    1,761
    353
    Male
    EUSA
    Long Island, NY
    Is anyone experiencing some battery drain on the new radios/PRI?
     

    Advertisement

  2. frenchy714

    frenchy714 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,154
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    3,154
    1,958
    333
    Male
    East Tawas, MI
    I wasn't experiencing battery drain but my dl speeds went in the toilet.....Went back to the old radio's...
     
  3. NYCHitman1

    NYCHitman1 Gun for Hire
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,538
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    6,538
    1,761
    353
    Male
    EUSA
    Long Island, NY
    That's nuts. Everyone that I've spoken to on XDA has said that their DL speeds have increased quite a bit on the new radios. I'm thinking that it's probably the PRI/NV combo that I updated to. I'm gonna have to downgrade to previous versions.
     
  4. frenchy714

    frenchy714 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,154
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    3,154
    1,958
    333
    Male
    East Tawas, MI
    I've since then flashed to a different ROM, so I'll give the new radio's another try and see if I see an improvement.
     
  5. frenchy714

    frenchy714 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,154
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    3,154
    1,958
    333
    Male
    East Tawas, MI
    After flashing new radio's again on different ROM, wimax would turn on automatically after rebooting. Had to flash older radio's then restore a nandroid to resolve.....
     
  6. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    huh that was weird. i tried it on cm7 with no issues. though my signal strenght was not as good. a few time i could not make a call. i'm on mikg v1.1 right now and no problems with my radios. 3g seems to be better on this rom.
     
  7. frenchy714

    frenchy714 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,154
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    3,154
    1,958
    333
    Male
    East Tawas, MI
    I too flashed it on CM7 w/o issue but my dl speeds weren't as good as with the previous radio's.

    I've always had issues w/ using the portable hotspot while wimax was turned on, it was always hit or miss (7 out of 10 times I would end up w/ limited connectivity or no internet at all while wimax was on and I was wireless tethering) and ultimately I would just surf using 3G. I loved CM7 enough to overlook this issue but I finally got fed up with it yesterday (I rely on my Evo for the net and cancelled my internet w/ Time Warner months ago!) and for the time being I'm running VaelPak RC 3.2...This is the ROM I'm referring to in my previous post. Wimax started turning on automatically after reboot, so I downgraded radio's again and restored the nandroid I made of VaelPak, issue gone.

    I'm probably going to stay on this ROM until the Dev's work their magic w/ the OTA update.
     
  8. NYCHitman1

    NYCHitman1 Gun for Hire
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,538
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    6,538
    1,761
    353
    Male
    EUSA
    Long Island, NY
    The reason WiMax turns automatically turns on after a reboot or a switch from Airplane mode-to-normal is because of a edit in the services.jar file. A big dev in the EVO world made a fix for it on Froyo Sense ROMs over on XDA. I'm sure he'll be working on fixing it for GB.
     
    andygu3 and frenchy714 like this.
  9. frenchy714

    frenchy714 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,154
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    3,154
    1,958
    333
    Male
    East Tawas, MI

    Mind posting a link so I can fix it while running VaelPak?
     
  10. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    Remember to update prl and profile after flashing the radios fyi.
     
  11. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
    stock rom, new radios, updated prl and profile, great battery and signal has no difference and dl is about the same in my office
     
  12. NYCHitman1

    NYCHitman1 Gun for Hire
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,538
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    6,538
    1,761
    353
    Male
    EUSA
    Long Island, NY
Tags:

Share This Page

Loading...