1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Possible root from stock recovery?

Discussion in 'Android Devices' started by UnknownUser1, Jan 2, 2013.

  1. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    I just got this phone and im looking to root it but i have no pc acess on the warp if you labeled it as "update.zip" and signed it people were able to flash roms in stock recovery is that possible here? Can someone help me root
     

    Advertisement

  2. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,218
    Posts:
    30,224
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    30,224
    25,450
    4,218
    Male
    Next to you
    scotty85 and UnknownUser1 like this.
  3. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    Theres no way to flash an unlocked stock bootloader thru itself maybe? Im tryin to think of a way to not need a pc and yes im 4.0.3
     
  4. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    3,033
    Posts:
    26,880
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    26,880
    16,822
    3,033
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    the issue is with htc....they have locked down their bootloaders. you can unlock it, however, but you will need a pc to do that.
     
    scotty85 and Mikestony like this.
  5. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,218
    Posts:
    30,224
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    30,224
    25,450
    4,218
    Male
    Next to you
    If its anything like my Evo 4g was, unlocking the bootloader is simple. But without a pc, you cant do it.
    Can you borrow one or something?
    I think what you might be thinking about is a PC36IMG (for the Evo4g, not sure what it is called for the Design) or an ruu. But that will install a stock rom/recovery etc.
    In order to flash a custom rom, you need to unlock the bootloader and install a custom recovery. You need a computer for unlocking at least.

    I may be totally wrong, but from briefly reading thru that guide, it is true. :)

    Edit: DOGGONE NINJAS....GEEZ LOUISE!!
     
    scotty85 and ocnbrze like this.
  6. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    3,033
    Posts:
    26,880
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    26,880
    16,822
    3,033
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ninja chop!!!!
    :D:D:D
     
  7. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    I may find one but not till tomarrow can someone dropbox the unlock file i will need for the unlocking so i have it on hand and the superuser im gunna need to flash ill find a rom later
     
  8. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    3,033
    Posts:
    26,880
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    26,880
    16,822
    3,033
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    there is no unlock file. you will have to go to the HTCdev site. just follow the guide that mikey linked you to.
     
    scotty85 likes this.
  9. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    Ok sounds good ill see what i can do maybe i can use a friends
     
  10. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    Also how can i get my msl the meid calc wasnt workin
     
  11. braxton355

    braxton355 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    406
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    406
    29
    43
    I was wondering did you root your phone ?
     
  12. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    Not yet i have yet to gain access to a pc right now im workin on gettin my msl as well i most likley wont be able to root for a couple days
     
  13. braxton355

    braxton355 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    406
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    406
    29
    43
    Any word from bloodawn
     
  14. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    He wont be doing ctmod but says when he starts a new project he will stop by and start a thread to figure out what we will need to do on our end to get it
     
  15. braxton355

    braxton355 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    406
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    406
    29
    43
    That would be greatly appreciated! IDC what it is lol I'll just be happy to see something new :)
     
  16. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    Yes i just worry that theres no one to donate an old phone or a semi busted on for him to work with that will be our biggest problem trying to get any dev here
     
  17. braxton355

    braxton355 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    406
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    406
    29
    43
    That. I doubt would happen.
     
  18. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    So i went thru all the htc and gpt the unlocl cpde and such but when i was at the final step it wouldnt flash the unlock code due to unknown error any ideas
     
  19. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,218
    Posts:
    30,224
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    30,224
    25,450
    4,218
    Male
    Next to you
    Did you get an email from the HTCDEV site with the UnlockCode_bin file?
     
    scotty85 and ocnbrze like this.
  20. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    Yes and i even went thru the process a second time to make sure and it was in the folder as a bin file as well i checked perms and it was accessable to all so im not sure what the issue is
     
  21. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,218
    Posts:
    30,224
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    30,224
    25,450
    4,218
    Male
    Next to you
    Where did you get the "unknown error" message? In the command window?
     
    ocnbrze likes this.
  22. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    Yes in comand. Maybe i didnt get everything from adt?
     
  23. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,218
    Posts:
    30,224
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    30,224
    25,450
    4,218
    Male
    Next to you
    Let me ask you this, in addition to the UnlockCode_bin file, what else is in that folder on your computer?
    Are there files such as these in there?
    adb.exe
    fastboot.exe
    AdbWinApi.dll
     
    scotty85 and ocnbrze like this.
  24. UnknownUser1

    UnknownUser1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1,268
    144
    143
    Yes i had all 3 i fallowed instructions to point. Is it because i had debugging on
     
  25. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,218
    Posts:
    30,224
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    30,224
    25,450
    4,218
    Male
    Next to you
    no, debugging box should be checked.
    Let me just double check some things here.:) (based on how I did my Evo4G)
    1. phone is in fastboot and the words "fastbootusb" are displayed? (phone plugged in) while entering the commands.
    2. HTC Sync is installed? (just needed for the drivers...actually, you can uninstall htcsync but leave the drivers)
    3. Nothing else is trying to communicate with the phone such as another sync program?
    4. This is the command you are issuing in the command prompt:
    Code (Text):
    1. fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin
    and is spelled correctly?
    5. Java (run time environment) up to date and installed?
     
    scotty85, ocnbrze and UnknownUser1 like this.

Share This Page

Loading...