1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support post your WIFI issues inside!

Discussion in 'Android Devices' started by zestay, Jun 13, 2011.

  1. zestay

    zestay Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 11, 2011

    Jun 11, 2011
    4
    0
    5
    mkay. so i got my dx2 on thursday, and its been one thing after another with this thing maybe i got a junk set and need to swap it out
    maybe its my router?
    maybe its 2.2.2 ?
    but heres the problems im having
    with wifi on talking to any router ( not just my own ) i have issues using the browser ( sometimes it works.. sometimes it doesnt. ) i cant download anything from the market or even browse the market.

    now i downloaded the " speedtest " app from ookla.net over 3g i get approx 145kps down and anywhere between 80 and 125 kps up with a ping of 127
    now. if i connect my to my wifi ( tp link routerWR1043N ) and run the app again. i get..a ping of 47 ms and a download speed of 1200kps and up load of 700kps or greater ( so i know its connected to my router ) but i cant for the life of me browse the web over wifi or if i can get to its only for a few pages than it drops off and stops working


    any one have any ideas?
    any one know if gingerbread is suppose to fix this?
    should i get a different phone or is this androids problem not motorolas?
     

    Advertisement

  2. square

    square Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    506
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    506
    24
    63
    it's something with your router/setup. i have had no problems, nor have i heard of others with wifi problems.
     
  3. MrWilliams

    MrWilliams Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    88
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    88
    10
    18
    Greenville, NC
    No problems here.
     
  4. anticipator

    anticipator Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    73
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    73
    19
    18
    No wifi problems here at all. Are you sure you have the correct settings, ie WEP or WE2, etc, or have the correct settings to connect to the router? I just left the default settings and then entered the wifi network name and password.
    Bingo.
     
  5. Th3Coog

    Th3Coog Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    148
    Joined:
    Jul 14, 2010

    Jul 14, 2010
    148
    11
    38
    Student
    Oak Park, CA
    Just in case you weren't sure about the other three people, I too haven't had any problems.
     
  6. roy5000x2

    roy5000x2 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    77
    Joined:
    May 19, 2011

    May 19, 2011
    77
    12
    18
    Boston
    I've been having issues connecting with a WPA2 wifi by using a cert. Android doesn't seem to like to remember that it's okay for it to use the cert. It also likes to only show one bar while I'm sitting underneath a wireless access point. Nor does it like to give the speeds I should be getting for wireless n.

    Only a couple of times have I had your issues of not being able to access the market or browser. Simple disconnect reconnect fixed that for me.
     
  7. Stick1300

    Stick1300 Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    56
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    56
    3
    36
    The only "issue" I've had is the other day, when I tried to use the power control widget to turn on my wifi, it just kind of hung for a few minutes, then said error. I tried again and it worked fine.
     
  8. WA_Bob

    WA_Bob Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    799
    Joined:
    Apr 11, 2011

    Apr 11, 2011
    799
    109
    103
    Male
    Forester
    West edge of the East Texas Piney Woods
    Sounds like you may just have a phone with a bum WiFi unit. That's not something I've seen either.
     
  9. NinjaGabeX

    NinjaGabeX Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    11
    1
    16
    Wok Cook
    also no router problems her bro only issues ive had with my x2 have been my own doing
     
  10. moz90

    moz90 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    17
    1
    16
    No probs ur wifi at ur house or u need go to verizon and get new dx2
     
  11. zestay

    zestay Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 11, 2011

    Jun 11, 2011
    4
    0
    5
    anyone else have a tp-link router?
     
  12. gottoon

    gottoon Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Apr 6, 2011

    Apr 6, 2011
    13
    0
    15
    only Wifi issue I have had is it turning itself off. I have the sleep timer set to never and it still turns off about once and hour. If it turns off I find out real quick as I don't have cell coverage in my office and if I don't get email notifications there will be hell to pay.
     
  13. landers

    landers Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    1
    0
    5
    I have had the droid X2 for a few days now and the wifi worked fine but now it wont work. it says connecting then says disconected? Anyone help please?
     
  14. dbx64

    dbx64 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jun 26, 2011

    Jun 26, 2011
    77
    3
    16
    I've had my DX2 since mid june and I haven't noticed any WIFI issues until 3 weeks ago or so. It is also the same time I bought a new router. I bought the cheapest one they had at best buy to test to make sure my current router was defective. It was and I never returned the crappy one.

    I'm wondering if it's my router and not my phone;however, it wouldn't surprise me that this brick doesn't work like other android devices.
     

Share This Page

Loading...