1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Preferred Network settings?

Discussion in 'Android Devices' started by Rev. Po-Jay, Jul 13, 2012.

  1. Rev. Po-Jay

    Rev. Po-Jay Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    54
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    54
    9
    36
    Banker/Data Nerd
    Dover, DE
    With the Razr/Razr Maxx, is there anyway to set a network priority so that your phone automatically choose one network over others? I have 2 other networks in my area at home and sometimes my phone will connect to one of them, over my home network. I would like to tell it to connect exclusively, but just can't figure it out...
    I did search, but came up "snake eyes".

    Thank you.
     

    Advertisement

  2. carracerz14

    carracerz14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,154
    Joined:
    Feb 4, 2011

    Feb 4, 2011
    1,154
    176
    163
    Are you trying to connect to verizon only or something else?
     
  3. Rev. Po-Jay

    Rev. Po-Jay Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    54
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    54
    9
    36
    Banker/Data Nerd
    Dover, DE
    No. WiFi via my router. I merely want my router to be the one selected, when in range, automatically.
     
  4. Baddawg

    Baddawg Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    25
    Joined:
    Mar 8, 2012

    Mar 8, 2012
    25
    0
    35
    Male
    New York
    I have a Smart Action called 'home'. When it detects my home Wifi, it shuts off cellular data, gps, and bluetooth (don't need 'em while I'm at home). And when I'm out of range, the 'home' smart action shuts off and it goes into default.

    Granted, you have to have Wifi always enabled...
     
  5. carracerz14

    carracerz14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,154
    Joined:
    Feb 4, 2011

    Feb 4, 2011
    1,154
    176
    163
    Go into wifi settings and click forget on the other surrounding networks. It will only automatically connect if you have before
     
    Rev. Po-Jay likes this.

Share This Page

Loading...