1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General preparing for international use

Discussion in 'Android Devices' started by mstng, Oct 12, 2011.

  1. mstng

    mstng Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 12, 2011

    Oct 12, 2011
    6
    0
    5
    What am I required to do to this ATT gs2 to enable the using of a sim card from Nepal versus ATT. Do I need to root? Unlock? Thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. oofie

    oofie Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    2
    0
    5
    interested in knowing also. Will be picking up an S2 soon and will be traveling also. I'm pretty sure AT&T won't give out unlock codes yet, right?
     
  3. mstng

    mstng Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 12, 2011

    Oct 12, 2011
    6
    0
    5
    Went to XDA developers forum...and rooted with stock ROM and then used a program from the market and unlocked. Stopped by a cellular place today to change sims because i couldn't believe it. Now I believe it. works great
     
  4. dennishh

    dennishh Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    24
    Joined:
    Sep 1, 2011

    Sep 1, 2011
    24
    9
    36
    Photographer
    Boston
    You can get an unlock code from AT&T and put a sim card from a cell company where your going.
     
  5. MisterEd

    MisterEd Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    773
    Joined:
    Apr 15, 2010

    Apr 15, 2010
    773
    117
    93
    New Joisey
    Unless you bought the phone at full retail you would have to wait at least 6 months to get it from AT&T due to an exclusivity agreement with Samsung.

    Worse case (if you don't want to root it and get it for free) there are many sellers who will do it for you for anywhere from $15-$30 on an unrooted device.
     
  6. shingy

    shingy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Oct 8, 2011

    Oct 8, 2011
    7
    1
    6
    Is the unlock method you described after rooting permanent, or will it go away if the root is removed?
     
  7. mstng

    mstng Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 12, 2011

    Oct 12, 2011
    6
    0
    5
    Good question. Don't know. I plan to keep it rooted. All settings are the same with the stock rom, only difference is root access. Installed Titanium and am playing with the freeze settings.

    I don't like the fact that this thing has more settings than the iphone, yet does stupid things like constantly scans for wifi networks when connected to wifi at home. some say it doesn't effect battery, but I say if something is spinning on the screen, power is being used and I should be able to stop it without turning off wifi. Doesn't happen with the iphone as I set it to my home router, connect and tell it to stop scanning. Why doesn't android have something like that?

    BTW. Before I rooted and unlocked I had a bunch of settings and apps installed. Yesterday I decided to factory reset and do the root again on a virgin untouched system. No problems rooting or unlocking again.
     
  8. shingy

    shingy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Oct 8, 2011

    Oct 8, 2011
    7
    1
    6
    anyone know if the unlock goes away if the phone is no longer rooted or the software that is used to unlock is uninstalled?

    also, what is the name of the market app that does this?

    thanks
     

Share This Page

Loading...