1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Prevail's GPS Accuracy

Discussion in 'Android Devices' started by haris163, Apr 28, 2012.

  1. haris163

    haris163 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    153
    16
    38

    Advertisement

  2. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    This was with maps, inside a building, with network based location turned off (not working correctly on the ROM i am using)
    [​IMG]

    (And yes I'm in Chicagoland today lol)
    Did you have wifi on? (even if not connected to internet, it still improves accuracy)
     
    haris163 likes this.
  3. haris163

    haris163 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    153
    16
    38
    Yes, I have wi-fi on, still 30m from Google maps. Which rom are you using? Any others that get better than 30m on the Prevail? I am trying to figure out if it is something wrong with the phone or if 30m is the best that the Prevail can do with its own GPS.
     
  4. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    That is with the miui ROM, but i had about the same results with all the ROMs i have flashed.

    try this,
    download this and copy/paste it to /system/etc
    It will ask you to overwrite the old file, say yes and then reboot. See if it improves your accuracy.
     
    haris163 likes this.
  5. haris163

    haris163 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    153
    16
    38
    Thanks but I still get 30m. What accuracy other people are getting?
     
  6. wetbiker7

    wetbiker7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    10 meters with wifi on, 30 meters with wifi off. It still shows me the correct room in the house that i'm sitting when I zoom in.
     
  7. RedMurkal

    RedMurkal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    208
    Joined:
    Dec 23, 2011

    Dec 23, 2011
    208
    34
    43
    Male
    Ohio
    Will this work for any rom?
     
  8. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Yup, i can't remember, but i think it was kouma (or maybe inigo) that originally posted it, and said he uses it on every rom he installs
     
    inigomontoyasr and RedMurkal like this.
  9. haris163

    haris163 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    153
    16
    38
    I managed to get 20m with Wi-Fi on; The GPS Test still shows 30m, I guess that the best for the Prevail. I wish it was better because sometimes the GPS gets confused on intersections.
     
  10. wetbiker7

    wetbiker7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal

    Yup. Best thing to do is look at the GPS map before you get to an intersection and make sure you know which way to turn.(lol). It's rare but I've had maps do a couple 360's when sitting at an intersection for too long.:D It may be due to interference in those areas, who knows.
     
  11. wyelkins

    wyelkins Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,431
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    1,431
    447
    163
    Male
    Financial Services
    Savannah, GA
    The Prevail GPS is fine for me in most cases, but if I were in a strange city in a lot of traffic I would stick with my old Garmin any day.
     
  12. RedMurkal

    RedMurkal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    208
    Joined:
    Dec 23, 2011

    Dec 23, 2011
    208
    34
    43
    Male
    Ohio
    Wow looks like that file worked for me!
     

    Attached Files:

  13. RedMurkal

    RedMurkal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    208
    Joined:
    Dec 23, 2011

    Dec 23, 2011
    208
    34
    43
    Male
    Ohio
    [​IMG]
     

    Attached Files:

    haris163 likes this.
  14. haris163

    haris163 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    153
    16
    38
  15. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Here's mine
    [​IMG]
     
    haris163 likes this.
  16. inigomontoyasr

    inigomontoyasr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    383
    Joined:
    Jul 9, 2011

    Jul 9, 2011
    383
    215
    68
    my favorite config file. i'd been looking for that. must have deleted my copy. thanks.
     
  17. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Ahhhhh! It WAS you then :) thank you again for this
     
    inigomontoyasr likes this.
  18. haris163

    haris163 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    153
    16
    38
    Hmm, this is way better than mine...I need to look into it. Which modem version do you have BTW? Thanks
     
  19. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
  20. haris163

    haris163 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    153
    16
    38
    In three different roms: HalfAss, CT, and rooted stock, and with and without the gps.conf from the download link above I still do not get any better than 90ft of accuracy in an open space with clear sky (and at least 8 strong satellite signals). Any ideas? BTW, Lord do you still get 15ft without the Wi-Fi?
     
  21. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    [​IMG] no wifi
     
    haris163 likes this.
  22. Hellmouth

    Hellmouth Member
    Rank:
     #627
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Feb 3, 2012

    Feb 3, 2012
    51
    7
    16
    IT used to be really good then I flashed 3.5 and had read about people having problems with it and I dod as well. I'll check out that file to see if it gets better
     
  23. RedMurkal

    RedMurkal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    208
    Joined:
    Dec 23, 2011

    Dec 23, 2011
    208
    34
    43
    Male
    Ohio
    haris163 likes this.
  24. RedMurkal

    RedMurkal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    208
    Joined:
    Dec 23, 2011

    Dec 23, 2011
    208
    34
    43
    Male
    Ohio
    [​IMG]


    Thats the best I can get at home.
     

    Attached Files:

    haris163 likes this.
  25. haris163

    haris163 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    153
    16
    38
    Thanks. There is definitely an issue with my phone's GPS. I do not know what else to try, I have tried different ROMs, different gps.conf files, and using the GPS reset command.

    It looks like that you are using CM7, would you mind pointing me to the thread with the installation files for that? there are several and I am a little bit confused which thread has it.
     

Share This Page

Loading...