1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Problem in getting adb to see Samsum Galaxy

Discussion in 'Android Devices' started by Jason Chang, Nov 24, 2009.

  1. Jason Chang

    Jason Chang Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    4
    0
    5
    Hi;

    I'm new to this forum and I just got Samsung Galasy GT-15700.
    I'm working on debugging some application on this device but I can't
    get the "adb devices" to list this Android phone. I have spend time browsing the Forum record and following some thread for getting it works.
    Here is my steps:
    1. install Samsung PC Studio and Let Windows install the new hardware -
    the Samsung drivers.

    2. modify c:\android-sdk-windows-1.5_r3\usb_driver\x86\android_usb.inf :

    under the [Google.NTx86] entry add

    ; SAMSUNG GALAXY
    %USB\VID_04E8&PID_681C.DeviceDescRelease%=androidusb.Dev, USB\VID_04E8&PID_681C
    %USB\VID_04E8&PID_681C&MI_04.DeviceDescRelease%=androidusb.Dev, USB\VID_04E8&PID_681C&MI_04
    %USB\VID_04E8&PID_0FFF.DeviceDescRelease%=androidusb.Dev, USB\VID_04E8&PID_0FFF

    under the [Strings] entry add
    USB\VID_04E8&PID_681C.DeviceDescRelease="SAMSUNG GALAXY"
    USB\VID_04E8&PID_681C&MI_04.DeviceDescRelease="SAMSUNG GALAXY Composite ADB Interface"
    USB\VID_04E8&PID_0FFF.DeviceDescRelease="SAMSUNG GALAXY Bootloader"

    3. Enable USB debugging of the phone setting and point the driver
    search to c:\android-sdk-windows-1.5_r3\usb_driver\x86\.

    The driver is successfully installed and I can see it running OK in Device
    Manager. But nothing listed in "adb devices" command and when I issued
    "adb logcat", I got "--waiting for device--"

    Did I done some mistake here ? Or I need to upgrade the Galaxy firmware ?

    The Galaxy about phone is:
    Model Number : GT-15700.
    Baseband version : 15700XXIJ3
    Kernel version: 2.6.27
    Build number: cupcake.cj14

    Can anyone provide help on this. Very much appreciated.
     

    Advertisement

  2. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    i5700 or i7500?
    they are different phones
    i5700 is a galaxy lite
     
  3. Jason Chang

    Jason Chang Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    4
    0
    5
    It is GT-15700. Anything different for getting adb works ?
     
  4. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    the drivers are likely to be different
     
  5. sidstyler

    sidstyler Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 27, 2009

    Dec 27, 2009
    2
    0
    5
    Sorry for digging up an old thread but I have the same phone and would love to hook it up and run my apps on it. I haven't gotten as far as the thread creator on getting it to work but it seems that following the steps here won't do the trick. Wrong drivers ye said?

    Has anyone gotten the Galaxy I5700 (Spica) to work?

    I feel kinda bummed that I bought the one androud device that I couldn't use to test my applications with...
     
  6. buuquoc85

    buuquoc85 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    4
    0
    5
    i got the same problem too.I could not connect my gt-i5700 to my PC ( win Xp SP3) in usb debugging mode.Anyone solved this problem??? Pls help.Thanks
     
  7. sidstyler

    sidstyler Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 27, 2009

    Dec 27, 2009
    2
    0
    5
    Actually my problem is with the Linux version. When I installed android SDK on Windows (Windows 7) everything worked out of the box. Don't know if the drivers maybe don't support Win XP and that's the reason for you having trouble.
     
  8. anttikarhu

    anttikarhu Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 15, 2010

    Jan 15, 2010
    7
    1
    6
    Any news? I modified the inf file as shown in the first post, but the installation was not complete. Windows XP stated that there was a problem with the installation after the installation seemed to be completed.
     
  9. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    tis for a different phone
    the 5700 is not a 7500
     
  10. anttikarhu

    anttikarhu Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 15, 2010

    Jan 15, 2010
    7
    1
    6
    Which phone is this thread for, then? I'm looking for Samsung Galaxy Spica GT-i5700 on-device debugging answers.

    #Edit I should see the forum title first :D
     
  11. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    ill move it to the spica forums as the op was using a spica anyway
     
  12. anttikarhu

    anttikarhu Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 15, 2010

    Jan 15, 2010
    7
    1
    6

Share This Page

Loading...