1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Problem with MyBackup Pro

Discussion in 'Android Apps & Games' started by Aaron Kester, Aug 20, 2010.

  1. Aaron Kester

    Aaron Kester Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    55
    2
    16
    Ok so I was updating to Froyo yesterday but I still had SPrecovery installed and to get rid of it I had to flash the defult non rooted 2.1 which would reset my phone, so naturally I used Mybackup Pro to save all my apps and data. So I went ahead and got all my apps back on my phone but for some reason none of the free apps are showing up as installed in the android market. So despite having the apps on my phone the android market doesn't know I own them. Can anyone help me in making the android store recognize all my apps. I figure I could manually go and install all the apps already on my phone, but wont this take up double the space if I already have the apps?
     

    Advertisement

  2. jwmacdon1231

    jwmacdon1231 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,139
    Joined:
    Nov 15, 2009

    Nov 15, 2009
    1,139
    119
    143
    Student
    Houston, TX
    I had this problem with MyBackupPro. It restored my apps just fine, but did not find the market link. It wasn't a big issue since I had the I wanted. The only way to fix that is to go into the market and re-download the apps. It shouldn't use up that much more space. All its going to do is replace the already installed app. Similar to updating an app. You should stick with Titanium Backup. Way better imo.
     
  3. (G)

    (G) Android Expert
    Rank:
     #304
    Points:
    68
    Posts:
    751
    Joined:
    Dec 16, 2009

    I may be wrong about this, but I thought the apps you downloaded were linked to your Google account... that that's where the records are kept for what you downloaded.

    Is it possible that you need to re-set-up your phone with your Google account in it?
     
  4. tmzbeme

    tmzbeme Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    48
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    48
    0
    15
    you would think that .....unfortunately that's not the case.
    install this, problem solved

    aTrackDog - track new version - Android app on AppBrain
     
  5. srothkin

    srothkin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    97
    Joined:
    Nov 15, 2009

    Nov 15, 2009
    97
    3
    16
    Ossining, NY
    You need to be rooted for MyBackup Pro to restore the market links of the apps it restores.

    The market should automatically restore apps you have purchased, but it doesn't do that for free apps (at least not prior to Froyo).
     

Share This Page

Loading...