1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Problems surfing the net with 3G/EDGE/WIFI.

Discussion in 'Android Devices' started by Skreill, Sep 8, 2009.

  1. Skreill

    Skreill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 8, 2009

    Sep 8, 2009
    2
    0
    5
    Hi.
    Just got my phone, but i have a little problem with the browser.
    Whenever i try to conect to a webpage trough 3G/EDGE i get a message that says:

    Data connectivity problem. The server failed to communicate. Try again later.

    When i try to conect through WIFI the page just loads 50%, and then the browser frezes.

    I can check and send e-mail, update my facebook through my contact card and stuff like that, but no surfing the web :(

    When i got the phone i had a different simcard than the one i orderd the phone with. This was no problem with that simcard as i can recall. Now i use the one i bought i with, and all these problems just apeard.

    Whats wrong?
     

    Advertisement

  2. trick202

    trick202 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    949
    Joined:
    Aug 26, 2009

    Aug 26, 2009
    949
    49
    88
    Designer
    UK
    I had similar issues and the sim was replaced. All good now.

    The actual contact area of the sim on the back was totally different on the new one.
     
  3. Skreill

    Skreill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 8, 2009

    Sep 8, 2009
    2
    0
    5
    Ok. So it's the new simcard that is the problem.
    I also can't conect with the Marked i just found out.
    Well, i guess i have to order a new sim then.
    Thanks :)
     
  4. Kyle Evans

    Kyle Evans Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 8, 2009

    Sep 8, 2009
    1
    0
    5
    I had the same problem after using the same SIM for 3 months without incident.

    Fortunately, removing this SIM, cleaning the contacts, and reinserting it seems to have resolved the problem.
     
  5. crush9

    crush9 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 18, 2010

    Jan 18, 2010
    1
    0
    5
    Had Orange SIM for two months, all working fine. Last week web browsing via G/3G/HSPA stopped working. Gmail still worked, and web browsing via WiFi still worked. Go figure! After reading this thread I simply powered down, removed SIM, re-inserted SIM (no cleaning of contacts) and hey presto: the problem is solved!

    Thanks!
     
  6. JimR123

    JimR123 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    103
    Joined:
    Nov 15, 2009

    Nov 15, 2009
    103
    2
    36
    UK
    Does the problem with the SIM also affect browsing over wifi?!?

    I've always had internet reliability problems, but assumed that it couldn't be anything to do with the mobile network because it also happens over my personal wifi.
     
Tags:

Share This Page

Loading...