1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Problems with root/custom rom

Discussion in 'Android Devices' started by dextrose, Apr 28, 2010.

  1. dextrose

    dextrose Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    3
    0
    5
    Hi,
    i have an:
    G2 T-Mobile Touch
    FW: 1.5
    Baseband-Version: 63.18.55.06U_6.35.04.25
    Kernel-Version: 2.6.27-a5504199 Htc-kernel@and18-2 #521
    Build-Nummer: 1.76.111.6 146733 CL#47214 release-keys
    Softwareversion: 1.0.0.A6288

    I tryed to root and upgrade my hero to 2.1 with the instruction given in http://androidforums.com/all-things-root-hero/54802-how-root-install-custom-rom-backup-more.html

    1. Installed Instant root -> seems to be ok, no errors.
    2. - 5. Flashrec, working.
    6. Titanium backup: -installed new BusyBox
    - still get an error: "BusyBox works, but the "su" doesn't work. whoami command didn't return Root/uid 0. It returns whoami: unknown uid 10083. System-app "superuser whitelist" doesnt work. Check this."
    So i tried to install superuser whitelist, but i cant install it. Error: "Cant install"
    In Titanium Backup is a tab which is called Save/Recovery, i saved Country and Wlan Access Points. In the batch-menu i have no apps to save: Save all user apps: 0. I do not really need my user apps, because i can download them again.

    So i am a bit confused now. Can i go on with the how-to or do i have to fix the titanium backup "warning" first?

    Does someone know a free shell app, to check if i really rooted my phone?

    Thanks a lot for your help.
     

    Advertisement

  2. andy d

    andy d Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    595
    Joined:
    Aug 19, 2009

    Aug 19, 2009
    595
    18
    63
    UK
    I had the same warning. all i did was to ignore it and I'm now on Villain Rom 5.3.
    And everything works apart from mms but thats a well known problem.
     
  3. kingvortex

    kingvortex Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    140
    Joined:
    Nov 22, 2009

    Nov 22, 2009
    140
    30
    43
    Nottingham, UK
    USB Debugging has to be turned on for su to work, I believe.
    Menu->Settings->Applications->Development
    Check that USB Debugging is checked, then retry any application that needs root.
     
    bluenova likes this.
  4. bluenova

    bluenova OK Computer
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,616
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    1,616
    243
    143
    Driver
    W Midlands, UK
    +1 on that.
     
  5. dextrose

    dextrose Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    3
    0
    5
    thanks, i'll do that, if we don't find a solution until tomorrow.

    Is already checked. Thanks anyway!
     
  6. islandmixed

    islandmixed Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    112
    Joined:
    Nov 18, 2009

    Nov 18, 2009
    112
    0
    35
    iam having the same issue...everything you did ive done and got the same results except that iam not sure if the flashrec worked at all...i didnt know what to type into it and when they say flash, iam lost cause theirs no option on their to do that, it just creates recovery which i did and it put two files on sd card which i cannot open so iam lost about that.

    my usb debugging is turned on...titanium opens up but gives me that SU warning msg. so iam damn lost. when i reboot it does not go to that other anroid settings screen so from reading all the posts, looks like our phones have been rooted cause the programs would not work/install but something else is wrong.

    if you have sorted could you let me know. cheers
     
  7. dextrose

    dextrose Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Apr 28, 2010

    Apr 28, 2010
    3
    0
    5
    this is what i did, excapt that villain 5.4 is available now.
     
  8. Epsilon

    Epsilon Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    17
    0
    15
    I got the same warning.
    It turned out that my phone wasn't properly rooted.
    (Even tho, titanium backup said that everything was working fine. The thing that set me off was that i could only update a few of my apps).

    So instant root didn't work (it doesn't work for everyone for some reason). So I had to do it the hard way.
     
Tags:

Share This Page

Loading...