1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Problems with wifi disconnecting after jellybean? Try this

Discussion in 'Android Devices' started by carracerz14, Dec 31, 2012.

  1. carracerz14

    carracerz14 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,153
    Joined:
    Feb 4, 2011

    Feb 4, 2011
    1,153
    177
    163
    I know some people have had issues with wifi cutting out after they upgraded to jellybean, well I may have found a fix.

    Go to system settings

    Click on wifi to the far left to get to the wifi screen

    Hit the menu button and hit advanced

    Uncheck the box that says avoid poor connections.

    The problem usually happens when you have low wifi signal, so it disconnects and then reconnects because it is right on the edge of good signal and poor signal. It has fixed my issues and hopefully it will work for you also.
     

    Advertisement

    rjglenn, thetomlin2, Frisco and 3 others like this.
  2. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,476
    Joined:
    Jan 19, 2010

    Nice find, carracerz. ;)
     
    carracerz14 likes this.
  3. chev64

    chev64 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    11
    0
    15
    Retired
    GA
    Didn't work for me!
     
  4. carracerz14

    carracerz14 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,153
    Joined:
    Feb 4, 2011

    Feb 4, 2011
    1,153
    177
    163
    What your issues?
     
  5. chev64

    chev64 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    11
    0
    15
    Retired
    GA
    After JB update, lost WIFI. It just says connecting.... never connects. Have tried several different WIFI sites to no avail.
    Any more ideas? I wiped cache, did factory reset. Nothing helps.
     
  6. carracerz14

    carracerz14 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,153
    Joined:
    Feb 4, 2011

    Feb 4, 2011
    1,153
    177
    163
    Well if you can't connect to it in the first place, then this fix has nothing to do with your issue.

    Try unplugging your router for 30 secs, make sure your password is entered right.

    Also what encryption are you using and how old is the router.
     
  7. chev64

    chev64 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    11
    0
    15
    Retired
    GA
    Tried resetting the modem/router (ACTIONTEC GT724WG on TDS), unplugged, etc. Modem is only 2 years old.
    Using WPA/WPA2. I went to the Verizon store and it connected no problems. Still won't connect at home or work.
     
  8. Bugly

    Bugly Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,057
    Joined:
    Jan 30, 2011

    Jan 30, 2011
    1,057
    104
    143
    Male
    VW mechanic
    Tacoma, Washington
    Might have too many devices on your router, most only support five on wireless at a time. (That's why I have two routers @ my house...lol)
     

Share This Page

Loading...