1. Check out our app, Forums for Android! Download and leave feedback here!

problems with wireless tethering

Discussion in 'Android Devices' started by harharharris, Jun 25, 2010.

  1. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    I recently flashed to the Fresh 2.1.2 rom, and i'm having trouble using the "Wireless Tether". I've uninstalled the one that came with the rom, and i've installed a fresh new copy from the Marketplace. But every time I've tried hitting the "tether" button, it says "Unable to start tethering, please try again!"

    My superuser app isn't doing anything, this might be the problem. Whenever I open the superuser app, it's a complete blank screen.
     

    Advertisement

  2. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    What version of tether are you using?
     
  3. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
  4. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    Version 2.0.2. that I got from the developers page.

    Also note that I have "debugging mode" and "Unknown Sources" mode set on.
     
  5. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    I just downloaded and installed it, yet i'm getting the same error message. "Unable to start tethering. Please try again!"
     
  6. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    213

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY
    Stupid question, do you have the mobile network on?
     
  7. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    Yes, I do. I'm able to surf via Dolphin with no problem.
     
  8. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    213

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY
    Did you uninstall the old one before you installed the new?
     
  9. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    Yes, I used the app called "Uninstaller" that I got from the Market.
     
  10. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    213

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY
    Sounds like you did it all right, have you rebooted? sometimes that can help...
     
  11. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    Yes, a few times, actually..

    Is my "Superuser" app supposed to have anything to do with it?
     
  12. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    213

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY
    When you run a root app, su has a popup, and you need to check the always allow button when it does....
     
  13. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    I guess that's it then.. My su doesn't do anything when I open wireless tether, nor does it do anything when I open the app itself. It's just a blank screen.
     
  14. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    213

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY
    When you open su, it won't do anything, but it should give you a popup screen when you need to run a root app. Open the wifi tether app, and don't touch the tether option, then give it a minute to see if you get the popup.
     
  15. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    It didn't pop up.. Should I just use a new rom and restart everything...
     
  16. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    213

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY
    Duh, I totally forgot. Did you flash the SU fix for 2.1.2?
     
  17. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    :thinking::thinking::thinking:

    Is this just a Fresh thing???
     
  18. hakujin

    hakujin Well-Known Member
    43

    Apr 11, 2010
    454
    36
    43
    maybe worth a shot (sufix) as mine works, running 2.0.2. can't get BT tether working in it though, nor could I with 1.6, but the difference in 1.6 version was that it would FC every time I tried BT PAN tether. This time it starts, but my win 7 laptop wont touch it... maybe something w/ Win 7 BT stack, haven't tried Widcomm yet; WiFi can really heat the phone up, but the cool thing about 2.0.2 is it shows battery temp in corner.
     
  19. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    213

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY

    The SU fix is, I believe. It is an easy fix, though.
     
  20. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
    Alright, I flashed with a new rom, the ZenEXP. But, now that my tether is working, my computer doesn't have any activity when it finds the network. I mean, it can detect the phone, but when it's connected, it shows that the connection is limited and I can't go to any webpages or anything...?
     
  21. Fenga Papit

    43

    May 3, 2010
    487
    38
    43
    [​IMG] I'm having a Zen moment.....
     
  22. harharharris

    harharharris Member
    Thread Starter
    15

    Apr 16, 2010
    14
    0
    15
Tags:

Share This Page

Loading...