1. Download our Official Android App: Forums for Android!

PS1 Emulator Thread

Discussion in 'Android Devices' started by Liebertron, Jul 25, 2010.

  1. Liebertron

    Liebertron Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    58
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    58
    12
    18
    A while back I tried to get a PS1 emulator going on my computer with no luck. I figured I might as well start asking questions now since the emulator just came out for the android.

    Anyone have any good links of tutorials or want to go ahead and post on here as to us less tech savvy evo users?

    Would love to get some FF7, tactics, and Breath of Fire going.
     

    Advertisement

  2. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    What do you need a tutorial for? Download the app from the market. Find a BIOS file, transfer it to the Evo. Open the emulator, point it to the BIOS file you just put on it, and then download a rom and play.
     
  3. Liebertron

    Liebertron Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    58
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    58
    12
    18
    BIOS file?
     
  4. Naz927

    Naz927 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    49
    5
    16
    FF VII works really, really good, there are a couple little audio hiccups here and there, but they are VERY minor. Just like with ANY PSX Emulator, you just need a BIOS file to run this, and make SURE you set the screen refresh rate to 30. So far I've tested, FVII and Resident Evil 2 and both run great, I'm going to try Parasite Eve here soon.

    Here is a guide posted over on xda...

    Step by step tutorial to getting psx4droid to work... - xda-developers
     
    Liebertron likes this.
  5. Jack Daniels

    Jack Daniels Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    226
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    226
    12
    38
    LACEY WA
    My only issue is the lack of l2 r2 buttons anyone know what to do about this?
     
  6. Naz927

    Naz927 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    49
    5
    16
    Just tested Parasite Eve, runs flawlessly.
     
  7. Naz927

    Naz927 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    49
    5
    16
    You could try to assign them to some of the capacitive buttons in the settings, I haven't tried that so not really sure, this is the first release of the emulator and knowing Zod and co. they will update it and add these two buttons.
     
  8. Jack Daniels

    Jack Daniels Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    226
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    226
    12
    38
    LACEY WA
    I hope so playing star ocean is a little hard
     
  9. teknagen

    teknagen Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    97
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    97
    13
    18
    Socal OC
    will a ps3 controller work?
     
  10. dannytech_lt

    dannytech_lt Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    121
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    121
    2
    36
    the problem im having is wear the hell do i download the scph1001.bin?
     
  11. ThatNewAndroidGuy

    ThatNewAndroidGuy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    432
    Joined:
    Apr 9, 2010

    Apr 9, 2010
    432
    103
    68
    Workin at the squeaky mart.
    Residin in Florida
    Google is your friend.

    All Final Fantasy Info: Index.of PSone Emulator Room

    Also a quick tip for those of you looking for specific files. Type this in Google and it SHOULD give you some results, also helps for finding music and such.

    " Index/of/ [file] [file extension if u need] "

    So it should look like this:

    Index/of/[space]scph1001.bin or
    Index/of/[space]scph1001[space].bin

    The results you should be looking for are in a directory listing, hence the "index[slash]of[slash] like this, which was the first result of when I was searching, but wasn't sure this file was exactly the one. But feel free to try it to see if it works.

    Index of /users/prete
     
    Mistiq likes this.
  12. RichboyJhae

    RichboyJhae Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    439
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    439
    262
    88
    Texas
    Well I'm one of the unlucky few that tried to download it but I'm stuck on Authorizing Purchase. I've never been more angry with Android :(.
     
  13. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    Jesus Christ people is it that hard????

    Once again....Google is your friend. Use it.
     
  14. nzo

    nzo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    20
    2
    16
    Same here, for hours now. Any fix for this?
     
  15. RichboyJhae

    RichboyJhae Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    439
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    439
    262
    88
    Texas
    Not yet. There's an alternate link for downloading from this site, but I already did the order, clicked refund, and tried again to no avail so now I'm stuck with it. If you're able to refund I suggest https://slideme.org/application/psx4droid. Of course I'm not sure if you're able to get updates with this since it doesn't come from the market.
     
  16. RichboyJhae

    RichboyJhae Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    439
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    439
    262
    88
    Texas
    Is it illegal to post the link to a bios file? I find it weird how no one's added it yet. They just keep saying "OMG LOOK FOR IT ON GOOGLE!"
     
  17. stainlessray

    stainlessray Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    642
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    642
    106
    113
    already said in details...;)
    the right coast
    i'm going to make a blanket suggestion. the forum is here to connect people who need help, with people who want to help. if you don't wish to help, don't. if people don't know to use google for things like where to find a file by name for download, or some other item, well, i think they are exactly why the forum exists.

    also, if they choose to ask in the forum, maybe a reply might be better if suggestions on where to find the most secure download of said requested file, as this would also help people to protect themselves from corrupt files and viruses. THAT would be helpful.

    (let me google that for you is a funny way to make a point. but being aloof is not. a great deal of help is available from google. for new people, a virus is just 1 google away)
     
    gregs887, ocnbrze and RichboyJhae like this.
  18. shadowhawk2020

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Jan 21, 2010
    9
    0
    5
    Grand Turismo 2 works pretty well. A litlle slow down. However, Tony hawk 3 runs but the color and sound is messed up, and Knockout Kings does not work at all.

    On cyanogen mod that wiimote and the classic controller work like a charm.
     
  19. Vincent Law

    Vincent Law Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    396
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    396
    64
    53
    Yes, otherwise it'd be included with the emulator.
     
  20. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    Considering it's illegal to post a link to a BIOS file, that's why we tell people to google it.
     
  21. henbone11

    henbone11 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    23
    4
    16
    ive tried 5 different games and everything works perfectly. be advised that you have to set the screen refresh rate to 30 or it skips rather badly. I cant wait for the n64droid emu. hopefully its soon. (/me hears the goldeneye music playing already)

    btw, I tried 3 different bios version and all 3 work just fine. so it doesnt appear that you need the specific one that has been listed here.
     
  22. alansauce

    alansauce Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    74
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    74
    7
    16
    FF7 and Gran Turismo 2 works pretty well, but Metal Gear Solid crashed after the first 2 screens. Which is tragic!
     
  23. tjwoo

    tjwoo Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    218
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    218
    50
    53
    My only complaint is that I wish they had frame skip like do with the other emulators on market. Frame skip makes RPG grinds so much better.
     
  24. Jack Daniels

    Jack Daniels Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    226
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    226
    12
    38
    LACEY WA
    anyone notice that L2 and R2 actually don't exist i wonder if this will be fixed in an update
     
  25. dmac250

    dmac250 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    May 17, 2010

    May 17, 2010
    101
    4
    36
    i cant find the emulator anywhere...i tried downloading it on the market..got stuck in the screen about authorization ...they sent me a link to the slideme site...nowhere on there do i see the
    file where you can download it....is there anywhere else i should be looking...."use google is not a good response here'...i have :)
     
Tags:

Share This Page

Loading...