1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Q] Boot into CWM after charging

Discussion in 'Android Devices' started by kinnerful, Sep 17, 2011.

  1. kinnerful

    kinnerful Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    16
    6
    16
    Hi,

    I have this weird problem on my rooted stock Droid X with the latest CWM (the problem was already there before updating CWM):

    I charge my phone with the power off every night. When I start the phone the first time in the morning, it always boot into CWM. I then choose reboot in CWM and it boots into normal state, and all subsequent boots are normal too.

    I tried bootstrap in D2 Bootstrap and it doesn't help.

    This seems to occur after I "calibrated the battery" following this thread in xda:

    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=11803458&postcount=10

    Any ideas?
     

    Advertisement

  2. darkcyber

    darkcyber Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,608
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    1,608
    151
    163
    Male
    North Alabama
    Just a question. Is there a reason why you turn your phone off to charge it? I never turn my off to charge...I just plug it in each night. My method may not to the best way to charge, but that's how I do it. As far as booting into recovery after turning it off and charging, don't have a clue on that, because I don't charge mine that way. Maybe someone else has a fix for it.
     
  3. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    the reason it boots into cwm is because you turn it on while its plugged into the wall, its a backup feature, as a fail safe for you, basically if your unable to get into cwm, you plug it into the wall then cut it on it will boot into cwm and you can take care of whatever you need



    if thats not the answer your looking for please let me know
     
    darkcyber likes this.
  4. kinnerful

    kinnerful Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    16
    6
    16
    Thank you for the explanation, but I do unplug it before I turn it on. What could be the problem then?
     
  5. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    in all honesty im not sure :p

    it may be the rom you are booting to, have you cleared cache in cwm? like dalvik cache and cache?
     

Share This Page

Loading...