1. Are you ready for the Galaxy S20? Here is everything we know so far!

question about busybox!!!

Discussion in 'Android Devices' started by jkdmoore, Sep 18, 2011.

  1. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    I have done this before(installing an ROM and rooting) except this is the first time I used the Gingerbreak APK I know I need busybox in the System/bin or system/xbin yet I cannot find the xbin and I do not see it in the bin, now I downloaded busybox from the market after rooting so is that sufficient to start my terminal emulator session and get into recovery?
     

    Advertisement

  2. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus

    When you used the Busybox installer it should have asked you were you wanted it. To make sure that it is installed correctly,download "Root Checker"from the market. It has an option to check if Busybox was installed correctly.
    /system /xbin is below the /system/bin in the list of file folders on the system. It's there,really!
     
  3. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    This is starting to annoy me where is the effin xbin? And why is this so much different than my phone? Mine was so much simpler
     
  4. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    I looked on mine i have an xbin folder my wifes does not wtf? Suggestions?
     
  5. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    the busybox installer said that I have other copies installed yet I cannot find them...I tried to root this with super one click but it wasn't happening so I had to used this gingerbreak thing and it frustrating the hell out of me.
     
  6. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus

    OK slow down,be calm and explain what OS the phone your trying to install is.Have you already rooted and installed a recovery on one phone? Maybe you could give me a run down on what you've done to what as I'm now a little confused as to what you have done,and to what.
     
  7. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    oh I'm calm I rooted with gingerbreak backed up some apps with titanium put the proper files on the root SD went to check for busybox like I did before couldn't find it so I read you have to install it. so far a no go says its there already probably from titanium but there is no xbin only bin which is empty
     
  8. weddle

    weddle Android Enthusiast

    I too, would like to see the answer to this. Yesterday I screwed something up whenI tried to update Busybox. I got the same "multiple copies installed" message. I ended up restoring to a backup cuz I couldn't find a definitive answer. everything seems normal now
     
  9. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus

    What file manager are you using? Find the "system" file folder and select it. Then scroll down to the bin file folder and look in it,then scroll down to the xbin and look in it.
     
  10. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    using esfile explorer and at system level as I said there is no xbin folder only bin which is empty
     
  11. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    am I The only one with this problem?
     
  12. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus

    This is a new one on me. I left JerryScript a message concerning your problem. I'm sure he will be in touch.
     
    jkdmoore likes this.
  13. JerryScript

    JerryScript Android Expert

    OK, I've read the thread, need some more info:

    -- You were able to backup apps with TitaniumBackup, and can now see the backup files on your sdcard?

    -- When you open TitaniumBackup, do you get a popup saying something like: "Titanium Backup has been granted superuser permissions", or denied?

    -- Is this a new phone, purchased new from a store within the past two months?

    -- Which busybox by which author did you download from the market?

    -- When you ran the installer, where did you tell it to install when prompted?

    -- If you connect via adb shell and type su, do you get a $ sign or a # sign?

    Let me know and I'll try to help you out.
     
    AndyOpie150 likes this.
  14. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    sorry jerryscript 10 hours today umm terminal emulator says its rooted got the # titanium did back up the apps this phone is a replacement so I am not sure of the age says running 2.2.2
     
  15. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    Okay well its been a week on this backside thing, and now something has happened that's really pissed me off
    my app drawer icon is gone...I can't find it, adw launcher says nothing about it, no one is answering me now so I'm done with it.
    I like it but it is so sensitive if I stick the phone in my pocket who knows what I will do and by the time I realize it it's too late. So how do I get the
    app drawer icon back and by the way when you press the menu button ADD is greyed out why? EDIT: AND NOW MY GOOGLE THING ACROSS THE TOP JUST DISAPPEARED
     
  16. a5pe4

    a5pe4 Android Enthusiast

    I think you may have accidentally dragged the icon to the trash. I think all you have to do is long press the home screen, select launcher actions, and then select open/close app drawer. Hope this helps!
     
  17. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus

    It's not that were not answering you,your problem is kind of unique and takes time to research and find the solution that will not make you situation worse. Plus we all have lives to live outside this forum that require are time and energy(I got stuck working nights,and can't sleep in the day time,so I'm tired all the time and have no energy).
    This is why I asked JerryScript to help out(hes the most knowledgeable member), but as you can imagine,he is a little busy and has a family to think about. Be patient,some things take time to sort out.
    If your not happy with the BACKside ROM, Try something else,There are plenty of ROM's out there. One of them is bound to be just what your looking for. Go here [Reference Guide] Optimus V Modding (READ THIS TO GET STARTED) - Android Forums and here https://github.com/inferiorhumanorgans/android_device_lge_thunderc/wiki/Binary
    The gaps that are required for Gingerbread ROM's can be found here Latest Version/Google Apps - CyanogenMod Wiki
    In the mean time I will continue to try to find a solution to your first problem, but you will need to finish giving ALL the information required in JerryScripts post.

    As far as your second problem, try downloading a fresh ROM and gapps(You could have gotten a corrupted download,it happens sometimes)
    1.wipe cache partition.
    2.wipe dalvik cache(advanced section)
    3.wipe data/factory reset.Now that your rooted YOU MUST NEVER USE THE FACTORY RESET IN THE PRIVACY MENU ON THE PHONE
    4.format boot,system,data,and cache
    5.go to install zip from sd card
    6.go to select zip from sd card,chose the ROM first. It will go thru the install procedure. When done go back to step 6. and select the gapps.
    When all this is done select reboot system now.

    It will take 5-10min. for the initial reboot. You will be asked to sign in,skip this.

    Now you can go to the market app and click on it and sign in to your google account(you must have your e-mail address and log in code).Reboot the phone twice then set up your apps. Once you get everything set up just the way you like it and all your apps are just where you want them,go back into your recovery and make a backup of that ROM.
     
  18. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    Yeah I figured I would have to redo my ROM do you have a link to the 08312011 build? Is that running stable for you? maybe I'll give that a try. Sorry didn't mean to infer anything there, her phone is rooted the ROM will just have to wait til it can be done.
     
  19. yogi-4

    yogi-4 Android Enthusiast

    You don't want the 9/19 build found here??
     
    jkdmoore likes this.
  20. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    this thing is effing up it says the domain is blocked
     
  21. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    yeah this thing is screwed now it wont read on my computer, great!
     
  22. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    Well I re installed the ROM and this thing will still not show up on my computer...wtf?
     
  23. jkdmoore

    jkdmoore Member
    Thread Starter

    it says LGE android platform USB modem, but when you go to my computer it is not there to explore help....
     
  24. yogi-4

    yogi-4 Android Enthusiast

    If I remember correctly, uninstall the drivers then reboot computer then reinstall them. I remember having to do that during my first few days of modding my phone for the same reason windows explorer not showing phone.
     
  25. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus

Loading...
Tags:

Share This Page

Loading...